Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Det skulle handle om personen Rikke"


09-10-2012:
Af: Anna Birkbak

Rikke Møller Pedersen fortæller lidt om sin fritid og hobbyer – og endelig at have tid til veninderne efter OL.


Klokken 9.30 har Rikke overstået en morgentræning på Bellahøj Svømmestadion med NTC. Hun har planer om at komme hjem og sove til middag, for det er hårdt at komme i vandet igen ovenpå en velfortjent ferie efter OL. Hun har holdt fem ugers fri fra svømningen, hvor det især handlede om at finde tilbage til en tilstand, der ikke var præget af et pres om at præstere.

 

”For mig handlede det om at gøre de ting, der er gode for personen Rikke. Ikke hele tiden tænke på, hvad der er godt for svømmeren Rikke. Ting, som jeg er glad for og kan slappe af med. Jeg er lige begyndt at sy et forklæde – jeg var et smut forbi Stof 2000 i går!” Hun syer faktisk en del, når der er tid til det, både nye ting og venindernes shorts og bukser, hvis de er gået i stykker. Det er de små ting der tæller, siger hun med et smil.

 

Udover syningen er Rikke også startet til spansk. Hendes kæreste Olaf Wildeboer taler spansk, og hun kunne rigtig godt tænke sig at flytte ned til ham i Spanien, når hun har lært sproget godt nok. Det skulle ikke være nu, siger hun. Efter OL var der brug for at være i omgivelser og blandt mennesker hun kendte.

 

Derfor er Rikke også startet igen i den børnehave, hun har arbejdet hos i løbet af de sidste tre år. ”Det giver mig en helt speciel glæde at være sammen med børnene. Det kan være rigtig hårdt, og der er kommet mange nye børn med masser af energi. Så fysisk bliver man træt, men jeg kan mærke, at det giver mig et bestemt overskud mentalt. Og det elsker jeg.”

 

Og så er der veninderne, der heldigvis stadig er der. ”Der er jo gået lang tid, hvor jeg ikke har haft tid. Så forleden havde jeg en veninde på besøg, hvor jeg både havde lavet forret, hovedret og dessert. Det var så fedt at have tid og energi til at gøre noget ud af det. Og så betyder det jo alt for mig, at man holder fast i hinanden, selvom man ikke ses i lange perioder.”

 

Med hensyn til fremtiden og den genoptagede træning tager Rikke det stille og roligt. I øjeblikket er det dejligt bare at svømme. Hun har dog lagt planer om at skulle til Tokyo snart – ikke for at opleve byen, men for at træne. ”Det bliver spændende at få nye input. Jeg skal træne med andre brystsvømmere fra Japan, og jeg håber at det giver nye perspektiver og vinkler på min svømning.”

 

Svømmesport ønsker Rikke held og lykke med den nye sæson og de nye mål, hun snart begynder at jagte. Og selvfølgelig med spansk-undervisningen :) 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.