Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Det skulle handle om personen Rikke"


09-10-2012:
Af: Anna Birkbak

Rikke Møller Pedersen fortæller lidt om sin fritid og hobbyer – og endelig at have tid til veninderne efter OL.


Klokken 9.30 har Rikke overstået en morgentræning på Bellahøj Svømmestadion med NTC. Hun har planer om at komme hjem og sove til middag, for det er hårdt at komme i vandet igen ovenpå en velfortjent ferie efter OL. Hun har holdt fem ugers fri fra svømningen, hvor det især handlede om at finde tilbage til en tilstand, der ikke var præget af et pres om at præstere.

 

”For mig handlede det om at gøre de ting, der er gode for personen Rikke. Ikke hele tiden tænke på, hvad der er godt for svømmeren Rikke. Ting, som jeg er glad for og kan slappe af med. Jeg er lige begyndt at sy et forklæde – jeg var et smut forbi Stof 2000 i går!” Hun syer faktisk en del, når der er tid til det, både nye ting og venindernes shorts og bukser, hvis de er gået i stykker. Det er de små ting der tæller, siger hun med et smil.

 

Udover syningen er Rikke også startet til spansk. Hendes kæreste Olaf Wildeboer taler spansk, og hun kunne rigtig godt tænke sig at flytte ned til ham i Spanien, når hun har lært sproget godt nok. Det skulle ikke være nu, siger hun. Efter OL var der brug for at være i omgivelser og blandt mennesker hun kendte.

 

Derfor er Rikke også startet igen i den børnehave, hun har arbejdet hos i løbet af de sidste tre år. ”Det giver mig en helt speciel glæde at være sammen med børnene. Det kan være rigtig hårdt, og der er kommet mange nye børn med masser af energi. Så fysisk bliver man træt, men jeg kan mærke, at det giver mig et bestemt overskud mentalt. Og det elsker jeg.”

 

Og så er der veninderne, der heldigvis stadig er der. ”Der er jo gået lang tid, hvor jeg ikke har haft tid. Så forleden havde jeg en veninde på besøg, hvor jeg både havde lavet forret, hovedret og dessert. Det var så fedt at have tid og energi til at gøre noget ud af det. Og så betyder det jo alt for mig, at man holder fast i hinanden, selvom man ikke ses i lange perioder.”

 

Med hensyn til fremtiden og den genoptagede træning tager Rikke det stille og roligt. I øjeblikket er det dejligt bare at svømme. Hun har dog lagt planer om at skulle til Tokyo snart – ikke for at opleve byen, men for at træne. ”Det bliver spændende at få nye input. Jeg skal træne med andre brystsvømmere fra Japan, og jeg håber at det giver nye perspektiver og vinkler på min svømning.”

 

Svømmesport ønsker Rikke held og lykke med den nye sæson og de nye mål, hun snart begynder at jagte. Og selvfølgelig med spansk-undervisningen :) 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.