Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Det skulle handle om personen Rikke"


09-10-2012:
Af: Anna Birkbak

Rikke Møller Pedersen fortæller lidt om sin fritid og hobbyer – og endelig at have tid til veninderne efter OL.


Klokken 9.30 har Rikke overstået en morgentræning på Bellahøj Svømmestadion med NTC. Hun har planer om at komme hjem og sove til middag, for det er hårdt at komme i vandet igen ovenpå en velfortjent ferie efter OL. Hun har holdt fem ugers fri fra svømningen, hvor det især handlede om at finde tilbage til en tilstand, der ikke var præget af et pres om at præstere.

 

”For mig handlede det om at gøre de ting, der er gode for personen Rikke. Ikke hele tiden tænke på, hvad der er godt for svømmeren Rikke. Ting, som jeg er glad for og kan slappe af med. Jeg er lige begyndt at sy et forklæde – jeg var et smut forbi Stof 2000 i går!” Hun syer faktisk en del, når der er tid til det, både nye ting og venindernes shorts og bukser, hvis de er gået i stykker. Det er de små ting der tæller, siger hun med et smil.

 

Udover syningen er Rikke også startet til spansk. Hendes kæreste Olaf Wildeboer taler spansk, og hun kunne rigtig godt tænke sig at flytte ned til ham i Spanien, når hun har lært sproget godt nok. Det skulle ikke være nu, siger hun. Efter OL var der brug for at være i omgivelser og blandt mennesker hun kendte.

 

Derfor er Rikke også startet igen i den børnehave, hun har arbejdet hos i løbet af de sidste tre år. ”Det giver mig en helt speciel glæde at være sammen med børnene. Det kan være rigtig hårdt, og der er kommet mange nye børn med masser af energi. Så fysisk bliver man træt, men jeg kan mærke, at det giver mig et bestemt overskud mentalt. Og det elsker jeg.”

 

Og så er der veninderne, der heldigvis stadig er der. ”Der er jo gået lang tid, hvor jeg ikke har haft tid. Så forleden havde jeg en veninde på besøg, hvor jeg både havde lavet forret, hovedret og dessert. Det var så fedt at have tid og energi til at gøre noget ud af det. Og så betyder det jo alt for mig, at man holder fast i hinanden, selvom man ikke ses i lange perioder.”

 

Med hensyn til fremtiden og den genoptagede træning tager Rikke det stille og roligt. I øjeblikket er det dejligt bare at svømme. Hun har dog lagt planer om at skulle til Tokyo snart – ikke for at opleve byen, men for at træne. ”Det bliver spændende at få nye input. Jeg skal træne med andre brystsvømmere fra Japan, og jeg håber at det giver nye perspektiver og vinkler på min svømning.”

 

Svømmesport ønsker Rikke held og lykke med den nye sæson og de nye mål, hun snart begynder at jagte. Og selvfølgelig med spansk-undervisningen :) 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.