Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Verdensrekordholder og OL-bronzevinder, Rikke Møller Pedersen, indstiller sin internationale svømmekarriere


14-01-2019 11:23:00:
Af: Nora Thomsen

En af Danmarks største svømmeprofiler, Rikke Møller Pedersen, har besluttet at indstille sin internationale svømmekarriere.


Pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion mandag den 14. januar:

Overvejelserne har rumsteret et stykke tid og har nu taget så meget form, at svømmeren, der er tilknyttet Kolding Svømmeklub og det nationale træningscenter/NTC, er klar til at melde sin beslutning officielt ud.

- Det har været en svær beslutning, der har taget mig lang tid at træffe. Jeg har mærket efter igen og igen, og jeg har analyseret på ”skal stoppe/skal ikke stoppe”. Det har været en vanskelig proces. Men nu har jeg haft tid nok til overvejelser, og i dag føler jeg mig klar til at fortælle omverdenen, at jeg stopper, fortæller Rikke Møller Pedersen og fortsætter:

- I 24 år har svømning været mit ét og alt og i 15 år har jeg været så privilegeret at svømme sammen med og mod verdens største profiler på den internationale scene. Det har været en fantastisk rejse, som jeg vil tænke tilbage på med stor glæde resten af livet. Og jeg vil helt sikkert fortsætte med at følge udviklingen i dansk svømning og forhåbentlig bidrage til svømningen gennem undervisning og gennem Vandakademiet. Det bliver nyt for mig, og det glæder jeg mig til.


Et af de øjeblikke, som vi aldrig glemmer - Rikke sætter verdensrekord i 200 m brystsvømning
ved VM 2013 i Barcelona. Foto: Patrick Kraemer. 

Rikke Møller Pedersens internationale karriere inkluderer nogle af de ypperste resultater, man kan opnå i svømning.
Deltagelse ved OL i både 2012 og 2016. I 2016 i Rio de Janeiro var Rikke med i 4x100 m medleyholdkappen, hvor Danmark sikrede bronze i Europa-rekordtid.
En sølvmedalje ved VM på langbane i 2013. Her svømmede Rikke Møller Pedersen en enestående semifinale i 200 m brystsvømning i ny verdens-rekordtid i 2.19,11. Denne verdensrekord er fortsat gældende.
Og der er flere stærke rekordtider på listen. Her kan også nævnes verdensrekorden på kortbane i 4x50 m medleyholdkap ved EM på kortbane i 2013 (i Herning) og igen ved VM på kortbane i Doha i 2014. Ved VM på kortbane i Doha i 2014 blev det også til en Europarekord i 4x100 m medleyholdkap.
Rikke Møller Pedersen er endvidere indehaver af fire titler som verdensmester samt tre sølvmedaljer ved VM på kortbane.
Ved EM på langbane er det blevet til fire guldmedaljer, en sølvmedalje samt en bronzemedalje. Og ved EM på kortbane har danskeren svømmet otte guldmedaljer og tre sølvmedaljer hjem.

Ovenstående, som også inkluderer en nærmest uendelig liste af mesterskabssejre og rekorder i nordisk/dansk regi, sætter tyk streg under hvilket format af en svømmer, vi her har at gøre med. Det er en af de absolut største danske svømmeprofiler og en af Danmarks mest vindende atleter i det hele taget, vi i dag takker af med.

I Dansk Svømmeunion modtages beslutningen med lige dele respekt og vemod.

- Med Rikkes beslutning om at indstille svømmekarrieren, sættes der nu punktum for en helt enestående karriere i dansk eliteidræt med podieplaceringer på de største scener. Rikke har i rigtig mange år været ikke alene Danmarks ubestridt bedste kvindelige brystsvømmer, men samtidig en af verdens allerbedste på den teknisk, fysisk og mentalt krævende 200 m brystsvømning. Ja faktisk er der de seneste mere end fem år ikke en eneste, der har formået at svømme hurtigere end Rikke. Hendes verdensrekord fra 2013 er, helt exceptionelt for svømmesporten, fortsat gældende den dag i dag og viser med al tydelighed, hvilken verdensklasseatlet Rikke er, siger Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:        

 

- Rikke har givet Danmark talrige fantastiske sportslige oplevelser, som uden tvivl har inspireret mange mennesker både i og uden for sporten til at forfølge deres drømme og ambitioner i livet. Det gælder ikke blot i forhold til det, som Rikke kan som atlet, men også i forhold til måden hvorpå Rikke på fornemste vis har demonstreret, at ”den danske model”, hvor elitesport og uddannelse går hånd i hånd, kan lade sig gøre i Danmark. Jeg har stor respekt for den svære beslutning, som Rikke har truffet. For en atlet som Rikke, der elsker sin sport så højt og som har investeret enormt heri, er det en af karrierens vanskeligste beslutninger at træffe. For os andre bliver det naturligvis vemodigt, at vi fremover må undvære Rikke og hendes kvaliteter på landsholdet under de store internationale begivenheder, ligesom vi vil savne at se hende race internationalt med sin sublime teknik. Men samtidig er beslutningen jo netop også et udtryk for, at Rikke er tro mod sig selv, tro mod det, der har gjort hende til den enestående atlet hun er, og tro mod det, som konkurrence på allerhøjeste niveau i en stor olympisk sportsgren kræver, lyder det afslutningsvist fra Dansk Svømmeunions sportschef.

Rikke Møller Pedersen, som netop er fyldt 30 år, har parallelt med sin svømmekarriere taget en uddannelse som bachelor i Leisure Management, som hun afsluttede sidste år.

Dansk Svømmeunion linker her til en særlig afskedshilsen forfattet af Rikke Møller Pedersen selv. Her får læseren lidt flere personlige ord med på vejen om den unikke rejse, som Rikke Møller Pedersen har gennemlevet takket være sin sport samtidig med, at den nu tidligere svømmer retter en stor tak til omverdenen for at have hjulpet hende under rejsen. 


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.