Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion fortsætter med at kæmpe svømmesportens sag


12-05-2020 11:43:00:
Af: Nora Thomsen

Unionen presser på for genåbning af svømmehallerne sammen med idrættens hovedorganisationer - DIF og DGI.Torsdagens nedslående udmelding om, at svømmehaller må vente med genåbning til august kommer bag på ikke blot Dansk Svømmeunion men er også en udmelding, som DIF står meget uforstående overfor. I hele COVID-19 perioden har Dansk Svømmeunion nemlig valgt at kæmpe svømmesportens sag i tæt samarbejde med Danmarks to hovedorganisationer inden for idrættens verden – DIF og DGI.
 

Som det fremgår af en udmelding fra Dansk Svømmeunion fredag på unionens hjemmeside, var sidste uges besked om detaljerne for fase to genåbningen voldsomt skuffende for unionens ledelse.
Her havde Dansk Svømmeunion sammen med DIF og DGI ventet, at svømmehallerne kunne åbne dørene langt tidligere særligt på grund af en udmelding fra Statens Serum Institut, der pegede på, at smitterisikoen i svømmehaller kun anses for værende af middel grad. Men trods en ikke høj smitterisiko ifølge Statens Serum Institut endte det alligevel med en placering i genåbningsplanens fase fire.

Årsagen skal ses i måden hvorpå de politiske partier har valgt at inddele landets brancher i meget firkantede kasser, der således ikke tager hensyn til, om en svømmehal er placeret i et badeland eller tilbyder svømning for svømmeklubber og borgere i den offentlige åbningstid. 
 
- I forbindelse med de politiske partiers forhandlinger endte svømmehaller desværre i samme kategori som landets badelande. De har dog modsat svømmeklubber sværere ved at begrænse smitterisikoen sammenlignet med svømmeklubber, der ned i mindste detalje kan organisere medlemmernes brug af svømmehallen og dens faciliteter, udtaler Dansk Svømmeunions konstituerede direktør Morten Hinnerup, der ikke betvivler, at DIF og DGI har gjort alt for at udfaldet skulle være blevet et andet.

Arbejdet med at påvirke beslutningstagerne skal gå via en fælles kamp for idrætten sammen med de store hovedorganisationer DIF og DGI. Det er den klare holdning i Dansk Svømmeunion, der samtidig mener, at Dansk Svømmeunion isoleret set kun vil udgøre en lille brik i et stort politisk spil, der pågår for øjeblikket.

- Vi arbejder via de kanaler, hvor vi mener, at vi kan opnå størst indflydelse. Og det er via DIF og DGI. Hvis idrætten skal have en stemme overhovedet, må vi forene os og kæmpe sammen, udtaler Morten Hinnerup og fortsætter:

- Dansk Svømmeunion har siden marts arbejdet på højtryk med at klæde DIF på til det intense lobbyarbejde, som finder sted i disse uger og måneder over for partilederne. Og hos DIF er man da også helt enig med Dansk Svømmeunion om, at der bør presses på for at få politikere og myndigheder til at revurdere tidspunktet for åbning af svømmehaller. Således er man hos DIF ikke overbevist om, at myndighederne har styr på det sundhedsfaglige i forbindelse med smitterisikoen i svømmehaller. Det vil DIF i den kommende tid udfordre naturligvis med stærk støtte fra Dansk Svømmeunion. Og hos Dansk Svømmeunion kæmpes der nu videre.

- Vi giver på ingen måde op. Tværtimod. Vi har set, at DIF er lykkedes med at få nogle områder med ind i genåbningsplanen i modsætning til andre sektorer. Det er stærkt kæmpet. Og vi skal huske at glæde os over, at der eksempelvis er givet grønt lys til, at den professionelle idræt må genstartes nu, hvilket giver mulighed for at professionelle atleter kan sætte turbo på træningen, og det gælder også for en gruppe af svømmere, udtaler Morten Hinnerup. 
Læs nyhed om de 41 svømmere, der nu kan se frem til svømmetræning.
 
Det benhårde arbejde med at presse politikerne til at revurdere genåbningen af landets svømmehaller fortsætter ufortrødent i disse døgn og timer. Således har de første online møder med DIF siden torsdagens nedslående udmelding allerede fundet sted.

Dansk Svømmeunion ser ind i den kommende sæson
Uanset situationen her og nu med genåbningen af svømmehallerne ligger én ting fast, og det er, at der på den anden side af sommeren venter en ny svømmesæson. Her er der p.t. intet afklaret omkring hvorledes denne udfordring kan og skal gribes an. Dansk Svømmeunion arbejder også på denne front med at få konkrete guidelines på plads. Dialogen er således i gang med både DIF og DGI svømning herom.

Mere information og flere online dialogmøder den kommende tid
Dansk Svømmeunion vil den kommende tid øge graden af information om COVID-19 overfor foreningerne. Det vil fortsat ske via foreningernes officielle e-postkasser. Hold således fortsat øje med dem.

Med de seneste udmeldinger fra de politiske partier og myndigheder har der været et øget behov for dialog medlemsforeningerne og Dansk Svømmeunion imellem. Behovet for dialog vil sandsynligvis fortsætte de kommende uger. Derfor har Dansk Svømmeunion besluttet at invitere klubledere til online dialogmøder – med start i denne uge. Mere information herom vil følge snarest.

Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.