Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Der er argumenter for en hurtigere genåbning af foreningssvømning


18-05-2020 19:32:56:
Af: Klaus Bach Christensen

Venstres idrætsordfører, Stén Knuth, har stor tro på, at genåbningen af foreningssvømning fremskyndes.


Flere ting tyder på, at uvejret over SvømmeDanmark så småt er ved at fordrive. På nyhedsfronten er der i hvert fald flere solstrålehistorier at spore. I weekenden kunne vi fortælle, at SF’s gruppeformand er optimistisk på foreningssvømnings vegne forud for denne uges forhandlinger om Danmarks genåbning.

 

Det samme er idrætsordfører i Venstre Stén Knuth.

 

- Det materiale, som jeg er blevet præsenteret for af Dansk Svømmeunion er virkelig gennemarbejdet. Jeg har sendt det videre til min formand i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, og jeg vurderer, at materialets pointer gør det muligt at forhandle en genåbning af foreningssvømning længere frem, siger Stén Knuth.

 

Idrætsordføreren, som også er næstformand for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, har stor forståelse for den frustration og ærgrelse, der har præget stemningen i SvømmeDanmark. Derfor har han også et stort ønske om at få gang i Foreningsdanmark hurtigst muligt, hvilket statsministerens mail lørdag aften giver rygvind til.

 

- Jeg har svært ved at se nogle argumenter for, at man ikke skulle genåbne foreningssvømning. Sundhed og motion er utrolig vigtigt for både børn og voksne, og når det kan foregå på ansvarligvis, har jeg stor tro på, at svømmere vil blive glade efter denne uges forhandlinger.

 

Stén Knuth ser gode muligheder for at fremskynde genåbningen af foreningssvømning.

Foto: Steen Brogaard.

 

Stén Knuth hæfter sig endeligt ved, at det for Venstre er vigtigt at få åbnet foreningssvømning, da det er en af de idrætter i Danmark, der også tæller mange arbejdspladser. På lige fod med fitnesscentre mener Venstres idrætsordfører, at svømmeklubber kan ses som små selvstændige virksomheder, der hver især tilbyder sundhedstilbud på forskellig vis.

 

- Det faktum, håber jeg, at forhandlingsparterne har for øje, når de skal til forhandlingsbordet igen på onsdag, slutter en håbefuld Stén Knuth.

 

Hjælp os med at sprede budskabet: #tilbageivandet

Vi vil blive rigtig glade for, hvis du vil hjælpe os med at sprede budskabet #tilbageivandet på Facebook og Instagram.

 

Stort tak til alle jer, som allerede har hjulpet. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.