Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Delta-svømmere er bange for at miste gejsten


12-01-2021 07:55:17:
Af: Klaus Bach Christensen

Fortsætter de gældende restriktioner, kan det gå hårdt udover Danmarks svømmetalenter.


Den landsdækkende nedlukning af svømmehaller udfordrer endnu en gang dansk svømmesport. Tusindvis af børn og unge træner normalt flere gange om ugen, heriblandt Sophie Møller Madsen og Victoria Richards fra DeltaSwim i Fredericia.

 

Siden den igangværende nedlukning trådte i kraft, har de to klubkammerater været tørlagte, og med endnu en hård opstartsperiode i vente frygter de at miste gejsten.

 

- Forårets nedlukning var utrolig træls, og det var svært at holde motivationen oppe. Da jeg kom tilbage i vandet, følte jeg mig langsom, og det var svært at finde mit tidligere niveau. Jeg ved ikke, om jeg kan gå det hele igennem en gang til, siger Sophie Møller Madsen, der suppleres af Victoria Richards:

 

- Det er en stor del af vores fritid, vi bruger på at svømme, så det er meget anderledes pludselig igen ikke at kunne svømme. Vi forsøger at få det bedste ud af situationen, og i grupper mødes vi eksempelvis online og laver dryland med vores træner, men det er slet ikke det samme som at svømme.

 

Læs også: Inspiration til din hjemmetræning - leveret af Team Danmark.

 

De to 15-årige piger fra DeltaSwim har ikke svømmet et betydningsfuldt stævne i snart et år, og de savner at konkurrere mod jævnaldrende svømmere fra landets øvrige svømmeklubber. Begge svømmere gik glip af DM Junior, der i december blev afholdt i Greve Svømmehal for piger, da deres kvalifikationsstævne blev aflyst grundet coronarestriktioner.

 

Til venstre: Sophie Møller Madsen og Victoria Richards fra DeltaSwim i Fredericia.

Foto: Privatfoto.

 

- Hvis ikke vi kommer tilbage i vandet snart, er jeg bange for, at jeg heller ikke får kravtider til de næste mesterskaber, siger Sophie Møller Madsen.

 

Klubkammeraterne forklarer, at meget har ændret sig siden den første coronalockdown. For eksempel har der ikke været lige så mange mennesker i svømmehallen, og siden de skærpede restriktioner trådte i kraft i december, er der flere holdkammerater, som de slet ikke har set.

 

Nedlukningen af svømmehallen i Fredericia har betydet, at svømmerne i DeltaSwim har holdt sig i gang med forskellige aktiviteter, og det hjælper på motivationen at kunne fokusere på at blive god til noget andet.

 

- Vi har prøvet nogle nye sportsgrene og forsøgt at lægge et konkurrenceelement over aktiviteterne. Vi udfordrer og presser os selv på nogle nye områder, men vi håber, at vi snart kan komme tilbage i svømmehallen, siger Victoria Richards, der bakkes op af sin klubkammerart.

 

- Der har ikke været nogen syge, så det er træls, at vi nu igen er lukket ned. Vi har vist, at vi godt kan svømme sikkert og forsvarligt, siger Sophie Møller Madsen.

 

Læs også: Brug coronalockdown til at komme i gang med mindfulness. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.