Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


FAQ | Coronavirus


21-08-2020 14:09:45:
Af: Klaus Bach Christensen

De oftest stillede spørgsmål relateret til COVID 19.


Mens undervisningen i nogle klubber allerede er i gang, er andre klubber ved at gøre sig klar til at tage imod denne sæsons medlemmer. Det medfører naturligvis en masse spørgsmål, hvorfor vi har valgt at lave denne artikel med de hyppigst stillede corona-spørgsmål. Artiklen vil vi løbende opdatere, så følg endelig med.

 

Tidligere på ugen udsendte vi seneste nyt vedrørende vejledninger og retningslinjer for, hvordan svømmeundervisning kan foregå i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger. Direkte links til download findes her:

 

Vejledning for svømmeklubber ved brug af svømmebade – klik her
Vandsportens corona-regler – klik her
Corona-regler for svømmeinstruktører - klik her
DIF’s anbefalinger - klik her
 

Få hele overblikket over de opdaterede vejledninger og retningslinjer her.

 

I løbet af næste uge (uge 35) udsendes en særlig guide til svømmetrænere, som klubberne nemt kan printe ud og udlevere til deres trænere, når de skal klæde dem på til corona-undervisning.

 

Svømningens hyppigst stillede spørgsmål (video)

 

Må forskellige grupper mødes på vej ind og ud af omklædningsrum?

Svar: Ja, det må de gerne – så længe afstandskrav overholdes (4 kvadratmeter pr. person og 1 meters afstand mellem hver person).

 

Det kan dog være en fordel at ensrette omklædningsrummene (så man ikke går i bad efter svømning), fordi det vil være lettere at sikre, at der ikke kommer for mange personer ind i omklædningsrummene.

 

Må svømmerne dele fælles udstyr, uden at udstyret er rengjort mellem hver bruger?

Svar: Ja, det må de gerne. Fælles udstyr (som bensparksplader, svømmebælter og aquaorme) rengøres rutinemæssigt, eksempelvis inden dagens svømmeundervisning begynder. Start dagen med at skylle al udstyr af med en vandslange.

 

Fælles udstyr behøver således ikke rengøres mellem hver bruger. Det er en fordel, hvis I kan holde udstyret vådt (udstyret må helst ikke tørre ind mellem hver bruger).

 

Skal afstandskrav overholdes, hvis det hele tiden er den samme gruppe svømmere, der træner sammen?

Svar: Ja, afstandskravene skal hele tiden forsøges efterlevet. Dvs. der skal være 4 kvadratmeter pr. person, både i omklædning og bassin. Ydermere skal der holdes 1 meters afstand mellem hver person, både i omklædning og bassin. Ved fysisk aktivitet (dvs. når man er i bevægelse i bassinet) anbefales 2 meters afstand mellem hver person.

 

Må der være mere end 100 personer i det samme bassin?

Svar: Ja, hvis grupperne er synligt adskilte, og hvis afstandskravene overholdes, må der gerne være flere grupper á 100 personer i det samme bassin. Anbefalingen er, at der er mindst 2 meter mellem hver gruppe á 100 personer, og at markeringer (eksempelvis med banetorve) tydligeligt angiver adskillelsen mellem de respektive grupper. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.