Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Best practice: Sådan afholder du svømmestævner under hensyntagen til COVID-19


25-09-2020 09:55:56:
Af: Klaus Bach Christensen

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.


Indrømmet. De skiftende retningslinjer og anbefalinger fra myndighederne kombineret med et omskifteligt forsamlingsforbud gør det yderst vanskeligt at arrangere og afholde et svømmestævne.

 

Med alternative og kreative løsninger har Solrød Svømmeklub knækket koden. Det glæder klubbens cheftræner Henrik Hartvig-Olsen, som fornøjet kunne overvære sine svømmere i aktion igen.

 

- Der blev svømmet nogle rigtig fine tider, selvom det var under nogle meget anderledes rammer. Eksempelvis var det ikke tilladt at heppe på hinanden, og svømmerne skulle følge en plan for, hvornår de skulle klæde om, og hvor de måtte opholde sig under stævnet.

 

Foruden svømmere fra Solrød Svømmeklub deltog også Taastrup Svømmeklub og Vallensbæk Svømmeklub i stævnet. På daværende tidspunkt var begge kommuner såkaldte ”røde kommuner” på grund af høje coronasmittetryk. Det afholdte dog ikke Solrød Svømmeklub fra at invitere klubberne til konkurrence.

 

- Når klubberne ankom, briefede jeg dem om, hvordan det hele kom til at foregå med henblik på at leve op til de gældende retningslinjer. Det gjorde, at stævneafviklingen forløb let, og der var fuld forståelse for vores tiltag.

 

For at kunne afholde svømmestævnet handlede det i høj grad om ikke at blande de tre klubber med hinanden. Konkret udmøntede det sig i, at hver klub havde x-antal minutter til at klæde om. Derudover havde hver klub et afmærket område i svømmehallen, hvor de måtte opholde sig.

 

Svømmerne fra Solrød Svømmeklub på træningslejr tidligere i år inden coronavirussens udbrud. 

Foto: Solrød Svømmeklub

 

- Hver klub fik to opvarmningsbaner. De to klubber med yderbanerne havde tilgang til bassinet i den lave ende, mens klubben med midterbanerne skulle tilgå bassinet fra den dybde ende. Undervejs kunne klubberne lave en sprintbane for egne svømmere, siger Henrik Hartvig-Olsen.

 

Efter indsvømning er der ofte pres på omklædningsrummene, hvor svømmerne skifter fra træningsbadetøj til konkurrencetøj. Det problem imødekom man ved at sætte plader og bokse op ved hver klubs afmærkede område. Her kunne svømmerne klæde om og undgå kontakt med de øvrige svømmere.

 

Solrøds cheftræner forklarer, at hver klubs afmærkede område var placeret ved en dør. Den gjorde det muligt for svømmerne at varme op udendørs og isoleret.

 

- Vi havde fint vejr, og når det bliver køligere, kan der let opsættes en pavillon til hver klub, så svømmerne ikke bliver våde og kolde under deres opvarmning.

 

Rundt om konkurrencebassinet var der gjort plads til, at svømmerne via forskellige passager kunne komme til og fra deres løb uden at gå på kompromis med afstandskravene.

 

- Vi afholdte stævnet inden det nuværende forsamlingsforbud trådte i kraft, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi ville kunne afholde et lige så godt svømmestævne for 50, som vi gjorde for 100, siger Henrik Hartvig-Olsen.

 

Stor hjælp fra ivrige frivillige

Optil stævnet oplevede Solrød Svømmeklub stor interesse fra forældre, som gerne ville hjælpe til – også fra forældre, som normalt ikke gør sig som eksempelvis officials eller frivillige. Det gjorde, at klubben kunne have personer, der hjalp til med at have overblikket over, hvor mange personer der var i omklædningsrummene.

 

- Vi sætter stor pris på opbakningen, som faktisk var den så stor, at vi blev nødt til at sætte et kamera op i svømmehallen, så forældre og andre interesserede kunne følge live med via YouTube. For havde de også været i svømmehallen, kunne vi ikke have været så mange svømmere, og det er trods alt dem, det handler om, siger Henrik Hartvig-Olsen.

 

Mulighederne for afholdelse af svømmestævner er bestemt til stede, og vi er glade for, at Solrød Svømmeklub og cheftræner Henrik Hartvig-Olsen ville dele deres erfaringer med stævneafholdelse i en coronatid.

 

Har du også en god historie, hører vi gerne fra dig. Kontakt endelig kommunikationskonsulent Klaus Christensen på 28305012 eller kbc@svoem.dk



 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.