Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Nye tiltag skal hindre spredning af COVID-19


25-09-2020 13:13:00:
Af: Nora Thomsen

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 


I henhold til den seneste uges udmelding fra regeringen om blandt andet et nedskaleret forsamlingsforbud til 50 personer, har vi i Dansk Svømmeunion revideret de aktuelle corona vejledninger som I finder på unionens hjemmeside.

Træningslejre kan fortsat afholdes
Noget af det, som har skabt en del forvirring er, hvorvidt det er muligt at gennemføre planlagte træningslejre i skolernes efterårsferie. Dette på baggrund af uklare informationer udsendt af Børne- og undervisningsministeriet tidligere på ugen.

Lad os slå fast med det samme – har din klub planlagt en træningslejr dette efterår, så kan I fortsat gennemføre denne. Så længe vi alle overholder de gældende retningslinjer, så vi undgår at sprede smitte, er der kun gode grunde til at fastholde planlagte træningslejre.

Vi arbejder for at holde mest muligt gang i foreningslivet inden for de gældende retningslinjer. Og her læner vi os op af de retningslinjer, vi modtager fra DIF og DGI.

Dansk Svømmeunion har udarbejdet et tillæg til Vandsportens corona regler med fokus på afholdelse af træningslejre. Her kan I finde svar på mange af de spørgsmål, der kan være i forbindelse med planlægningen og gennemførelsen af en træningslejr.

Tillæg til Vandsportens corona regler om afholdelse af træningslejre.


Hyppige spørgsmål sendt til Danmarks Idrætsforbund og specialforbund
Nogle spørgsmål går igen både hos DIF og hos os – specialforbundene under DIF.
I den forbindelse bringer vi nedenfor to hyppigt stillede spørgsmål, som I måske også kan have glæde af at kende svarene på.

Behøver vi bære mundbind i ”tutten”/cafeteriet?
Ja, kravet om mundbind gælder for alle over 12 år i offentlige lokaler med servering indendørs.
Der skal bæres mundbind, så snart man bevæger sig ind i området, når man står i kø og i øvrigt er i bevægelse. Kun, når man sidder ned, kan man tage mundbindet af.

Folk undrer sig over, at deres børn må gå til træning, når de ikke må ses til sociale aktiviteter med fx deres klasse – hvad kan vi svare?
Budskabet fra myndighederne lyder på, at der på nuværende tidspunkt fortsat må trænes og dyrkes idræt, så længe det sker inden for de gældende retningslinjer, herunder forsamlingsforbuddet.

Det er en tillid, som vi i foreningslivet gør os umage for at leve op til. Vi har klare retningslinjer for, hvordan idrætsaktiviteter kan gennemføres på ansvarlig vis og under stor hensyntagen til de gældende corona-forholdsregler.
Idrætsaktiviteterne i foreningslivet finder sted under strukturerede og ansvarlige forhold og kan derfor være et positivt element i en hård corona-tid.


Send spørgsmål til corona@svoem.dk
Har du og din klub spørgsmål i øvrigt, der relaterer sig til COVID-19, er I altid velkomne til at sende disse til Dansk Svømmeunions særlige e-mail adresse: corona@svoem.dk
Vi forsøger at svare på alle spørgsmål, der sendes til denne adresse.
  

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.