Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


DM-status: Det er sket siden gårsdagens pressemøde


08-12-2020 22:20:45:
Af: Klaus Bach Christensen

Afholdelsen af DM Kortbane 2020 virker fortsat realistisk.


Kære SvømmeDanmark

 

Gårsdagens nye coronarestriktioner har rejst en række spørgsmål vedrørende den planlagte afholdelse af årets danmarksmesterskaber på kortbane i Helsingør Svømmehal. Er der adgang til svømmehallen? Hvor skal svømmerne bo, hvad skal de spise og er det overhovedet sundhedsmæssigt forsvarligt at afholde DM?

 

Vi har i løbet af i dag haft dialog med Danmarks Idrætsforbund (DIF), der bekræfter, at DM Kortbane 2020 kan gennemføres, da et dansk mesterskab for øverste nationale niveau klassificeres som professionel sport, der er undtaget forsamlingsforbuddet. Herudover er vi i tæt dialog med Helsingør Kommune og Helsingør Svømmehal, der fortsat hilser SvømmeDanmark velkommen. Det vil sige, at der er adgang til svømmehallen, og mesterskabet kan umiddelbart afholdes efter det coronatilpassede setup.

 

Hvilken indflydelse får de nye coronarestriktioner?

Fra i morgen påvirkes 38 kommuner af de nye coronarestriktioner, hvor blandt andet svømmehaller nedlukkes. På trods af at DM-kvalificerede svømmere, ifølge Kulturministeriet, defineres som værende professionelle atleter, kan de nye restriktioner betyde, at mange svømmere ikke har mulighed for at træne henholdsvis de sidste fem og ni dage frem mod mesterskabets start.

 

Det er på ingen måde i sportens ånd, og derfor rækker vi ud til de deltagende klubber for at sikre os, at klubbernes kvalificerede DM-svømmere har mulighed for at træne frem mod danmarksmesterskabets start. Langt størstedelen af de klubber, vi har talt med, har allerede givet positive tilbagemeldinger herpå, men skulle din klub være udfordret, hvad angår træningsmuligheder frem mod DM, så kontakt hurtigst muligt udviklingskonsulent Lars Bo Larsen på mobil: 29160901 eller mail: lbl@svoem.dk. Danmarks Idrætsforbund (DIF) har dialog med myndighederne om dette problem, men de opfordrer i første omgang til, at klubberne søger lokale løsninger med deres kommuner.

 

De skærpede coronarestriktioner har også betydning for, hvorvidt svømmerne kan blive bespist og overnatte under mesterskabet. Lige nu er vi i tæt dialog med Comwell Borupgaard i Helsingør, der har bekræftet, at det forsat er muligt at tilbyde overnatning og bespisning. I den forbindelse har vi også været i kontakt med Nordsjællands Politi.

 

DM Junior har givet vigtig viden

Siden torsdag den 3. december er der afholdt DM for juniorsvømmere i henholdsvis Greve Svømmehal og Aarhus Svømmestadion. I den forbindelse har vi fået nyttig viden, som vil blive brugt til at gøre afholdelsen af DM Kortbane endnu mere tryg og sikker for de deltagende svømmere.

 

Sundhedsmyndighederne opfordrer 15-25-årige i 17 hovedstadskommuner til at blive testet for coronavirus inden juleaften. I lyset af opfordringen gør vi det til et krav, at kvalificerede svømmere i denne aldersgruppe fra klubber i de pågældende kommuner lader sig teste for coronavirus senest 72 timer inden danmarksmesterskabets start. Det vil sige senest den 11. december for damer og senest den 15. december for herrer. Derudover overvejer vi lige nu, om vi skal gøre yderligere angående krav til testning.

 

Med tryghed og sikkerhed for øje vil der desværre ikke være adgang for tilskuere under mesterskabet, heriblandt trænere. Det betyder, at alle må følge danmarksmesterskabet via LiveTiming, hvor livestreaming vil være tilgængelig.

 

Vi ser fortsat med fortrøstning på mulighederne for afholdelsen af DM Kortbane 2020, men de sidste brikker mangler at falde på plads, før vi endeligt kan melde ud, om danmarksmesterskabet kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt og med den rette sportslige optakt.

 

Så snart vi har yderligere nyt, melder vi ud herom. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.