Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Maskerede officials skaber trygge rammer for stævneafholdelse


30-09-2020 12:11:28:
Af: Klaus Bach Christensen

Ifølge stævneleder skal svømmere holdes i ilden, hvis der fortsat skal være konkurrencesvømning efter COVID-19.


Coronapandemien og dens aggressive smitte har igen lagt en tung dyne over det danske samfund. Myndighederne har reageret på det intensiverede smittetryk ved at stramme restriktionerne, hvilket ikke just gør det lettere at afholde svømmestævner for landets mange tusinde konkurrencesvømmere.

 

I klubledelsen hos AGF Svømning er der stor opbakning til coronarestriktionerne. De bliver fulgt til punkt og prikke, også når det gælder svømmestævner.

 

- Vi er helt med på, at vores fælles folkesundhed kommer før alt andet – også vores elskede foreningssport. Vandsportens Coronaregler har vi studeret nøje, og ud fra disse har vi udviklet kreative tiltag, som gør det muligt at afholde konkurrencer under hensyn til de gældende retningslinjer, siger stævneleder Jonatan Balladone.

 

Jonatan Balladone har igennem flere år selv svømmet på absolut topplan, og han mener, at muligheden for at deltage i svømmestævner er afgørende for at fastholde både yngre og ældre konkurrencesvømmere. Derfor er han glad for, at AGF Svømning har fundet formlen til at afholde svømmestævner.

 

- Sociale aktiviteter såsom konkurrencer er helt afgørende for konkurrencesvømmeres motivation. De skal have nogle events at træne henimod, og i vores klub har vi tydeligt kunne mærke svømmernes glæde over endelig at trække i stævnedragter og fastskin igen.

 

Uden konkurrencer går svømmesporten ind i en dyster tid, ifølge stævneleder Jonatan Balladone (til venstre).

Foto: AGF Svømning.

 

Læs også: Sådan afholder Solrød Svømmeklub svømmestævner under hensyntagen til COVID-19.

 

Afholdelse af flere svømmestævner på kort tid

AGF Svømning har inden for den seneste periode afholdt flere stævner. Seneste skud på stammen er MIDT-ØST Begynderstævne, der blev afholdt den 26. september i samarbejde med Dansk Svømmeunion Region Midtjylland. Her deltog ikke mindre end fem klubber og i alt 75 svømmere.

Grundet det indskærpede forsamlingsforbud blev MIDT-ØST Begynderstævnet afholdt i to afsnit til stor glæde for de deltagende.

 

- Vi har fået rigtig god feedback tilbage på afholdelsen af stævnet – både af de frivillige, officials, klubledere og trænere. Vigtigst af alt er dog, at flere trænere har fortalt, at deres svømmere er kommet gladere tilbage og nu udviser fornyet motivation samt tro på tingene, siger stævneleder Jonatan Balladone og uddyber.

 

- Alle de nye og ekstra overvejelser, vi skal gøre os i forhold til at efterleve de gældende retningslinjer, viser at være hele arbejdet værd, fordi det skaber glæde blandt svømmerne.

 

Nogle af de konkrete ting, som AGF Svømning gør for at kunne afholde stævner er:

  • Ensretning. Alle skal gå en særlig vej rundt om bassinet. Det gælder også svømmere, der netop har svømmet deres heat.
  • Klubvis præmieceremoni. Den enkelte klubtræner overrækker selv medaljer til sine svømmere.
  • Minimal trafik ved startskamler. Svømmere må først bevæge sig mod startskamlen, efter svømmerne i heatet inden er hoppet i vandet.
  • Afmærkede klubområder. Således blandes klubber ikke på tværs af hinanden.
  • Sprit, sprit og sprit. Mellem de to stævneafsnit blev alle stopure afsprittet. Det samme blev stole og andre rekvisitter, ligesom alle officials fik udleveret individuelle programmapper.

 

Endelig tilbyder AGF Svømning officials og øvrige frivillige mundbind i forbindelse med afholdelsen. Flere har taget imod tilbuddet, og det betyder meget for stævnelederen, at de deltagende parter føler sig trygge.

 

- Det er specielt at overvære maskerede officials og svømmestævner lige nu, men det kan sagtens lade sig gøre at afholde svømmestævner – også selvom det kræver nye tiltag. Konkurrencerne er essentielle, for der kommer også en tid efter COVID-19, hvor det vil være ærgerligt, hvis alle vores konkurrencesvømmere er stoppet på grund af manglende muligheder for at konkurrere, siger Jonatan Balladone.

 

Allerede i den kommende weekend afholder AGF Svømning på ny svømmestævne. Det sker i forbindelse med den ekstraordinære landsdækkende Holdturnering, hvor Aalborg Svømmeklub og Aarhus Swim lægger vejen forbi.

 

Tak til stævneleder i AGF Svømning Jonatan Balladone for at ville dele deres erfaringer med stævneafholdelse i en coronatid.

 

Har du også en god historie, hører vi gerne fra dig. Kontakt endelig kommunikationskonsulent Klaus Christensen på 28305012 eller kbc@svoem.dk 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.