Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Landsholdgrupper for sæson 2020/2021 er udtaget


02-07-2020 15:27:52:
Af: Klaus Bach Christensen

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.


Ferietiden er så småt ved at indtræffe sig, og nyhedsstrømmen er begyndt at træde vande. Tre nyheder af væsentlig karakter i regi af Dansk Svømmeunions sportslige aktiviteter har alligevel fundet sted siden den seneste sportslige udmelding. Vi har samlet dem til dig nedenfor.

 

Præsentation af landsholdsbruttogrupper for sæson 2020/2021

Tidligere på dagen præsenterede Dansk Svømmeunions Sportsafdeling landsholdsbruttogrupperne for sæsonen 2020/2021 frem mod henholdsvis næste års OL i Tokyo samt 2024-olympiaden. På grund af COVID-19 har svømmerne ikke haft mulighed for at svømme sig til landsholdskvalifikationer, og udtagelserne er derfor sket med afsæt i et objektivt system baseret på langbaneresultater i perioden fra 1/1-2019 og frem til i dag.

 

Find liste over udtagne svømmere her.

 

Det skal være nemmere at arrangere vandaktiviteter

Vi har stor forståelse for, at de annoncerede retningslinjer stiller høje krav til jer og jeres daglige drift ude i svømmehallerne. Derfor arbejder vi i samarbejde med DIF, Dansk Svømmebadsteknisk Forening og DGI fortsat henimod at gøre det nemmere at planlægge og arrangere vandaktiviteter i landets svømmehaller.

 

Vi er i løbende dialog med de relevante parter om de udstukne anvisninger og vejledninger, så vi forhåbentlig snart kan give ny information om eksempelvis afholdelse af arrangementer og antallet af medlemmer i svømmehallerne på den anden side af sommerferien.

 

Dialogen om yderligere genåbning af foreningslivet fortsætter.
Foto: Henrik Majdal Kaarsholm

 

Så snart vi har nyt herom, melder vi hurtigst muligt ud. Indtil da opfordrer vi vores medlemsklubber til forsat at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vandsportens coronaregler.

 

Fokus på åbent vand-svømning for konkurrencesvømmere

Efter en lang periode med sommerlige temperaturer og i lyset af en sommerferie, der så småt er startet, har vi valgt at lave et mindre tema om svømning i åbent vand for konkurrencesvømmere og konkurrencetrænere. Den næste tid kan du på vores digitale platforme læse om, hvordan man træner i åbent vand og få inspiration til planlægning af træning i åbent vand.

 

Vi slår i den forbindelse et slag for eventen ’Danmark Svømmer’. Her kan du registrere dine svømmede kilometer og konkurrere mod dine klubkammerater. I kan også tilmelde jeres klub og kæmpe mod landets øvrige klubber. Et ugentligt leaderboard viser, hvem der har svømmet længst, så savner du at konkurrere, kan dette måske være en mulighed for dig?

 

Dansk Svømmeunion lancerer tema om åbent vand-svømning i den kommende periode.

Foto: Jakob Gjerluff Ager.

 

Du kan også tilmelde dig DM på 5-kilometerdistancen i åbent vand – klik her.

 

Til information er der fortsat medarbejdere i Dansk Svømmeunion, som er hjemsendt på lønkompensation. Kombineret med sommerferie betyder det, at Sportsafdelingen er lukket i uge 30 og uge 31.

 

Som altid er du velkommen til at følge med på FacebookInstagramLinkedIn og Twitter, hvor vi løbende deler nyheder af relevant karakter. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.