Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Åbent brev fra Niels Nygaard, formand i DIF


18-05-2020 11:35:00:
Af: Nora Thomsen

I et åbent brev retter DIFs formand en stor tak til de frivillige og sender en særlig hilsen til idrætsudøverne.


Kære alle foreninger, frivillige og idrætsudøvere i DIF

 

De seneste måneder har været de mest bekymrende og udfordrende i de 13 år, jeg har været formand for DIF. Men jeg tror heller aldrig, at jeg har været så imponeret. Imponeret over i hvor høj grad I har udvist ansvarlighed, forsvarlighed og tålmodighed.

Med stolthed har jeg fulgt, hvordan vores forbund og alle jer i foreningerne har overholdt forbuddet mod at bruge de indendørs faciliteter og fulgt opfordringen til at sætte de udendørs idrætsaktiviteter på pause.

I har udvist stort medansvar for at få Danmark på ret corona-kurs igen. Også selvom det har haft omkostninger.


Formand i DIF, Niels Nygaard, retter en dybtfølt tak til alle frivillige.

Fantastiske frivillige
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sende en stor og dybfølt TAK til alle jer frivillige. I investerer jeres fritid i at skabe rammerne for et godt foreningsliv – både hvad angår de fysiske aktiviteter og de sociale fællesskaber.

Jeres arbejde er uhyre vigtigt: Der findes masser af forskning, som viser, hvor stor betydning foreningsidrætten har for både vores fysiske og mentale velvære. Og for socialt udsatte børn og voksne kan foreningslivet være altafgørende.

De seneste måneder har været udfordrende for jer: Der er masser af bekymringer om alt fra medlemsfrafald til usikkerhed om længden på nedlukningen.

Det har kostet ekstra kræfter at lukke ned, og det er også krævende at skulle åbne op igen med corona-regler og skærpede krav til fx hygiejne. Nogle af jer står midt i genåbningen, og flere af jer følger efter inden længe, hvis tallene i Danmark fortsætter sin positive udvikling. Og det tyder alt heldigvis på.

En stor hilsen til vores udøvere – på alle niveauer
Samtidig vil jeg også gerne sende en stor hilsen til alle jer, der dyrker idræt i vores 62 forbund. Det gør et kæmpe indtryk at opleve, hvor meget I savner fællesskabet og træningen i foreningerne. Uanset om i er børn eller voksne.

Det er med stor glæde lykkedes at få genstartet de udendørs idrætsaktiviteter. Og selvom det selvfølgelig ikke er uden udfordringer og foregår med corona-regler, så bliver jeg en smule rørt, når jeg på mine jævnlige cykelture i lokalområdet igen kan se og høre glade børn drøne rundt på idrætsanlæggene.

En særlig hilsen sender jeg også til alle jer, der dyrker idræt på eliteplan. I DIF er vi glade for, at det lykkedes os at forhandle endnu mere end ”kun” superligaen i fodbold med i aftalen om den professionelle idræt. Men vi ved godt, at der fortsat er rigtig mange af jer, der er i venteposition.

En del af jer er unge mennesker, som har en stor del af jeres hverdag og fremtidsdrømme bygget op omkring jeres sport. Og lige nu kæmper I en sej kamp for at bevare motivationen.

Vi føler med jer og kan garantere jer, at vi arbejder på højtryk for at få flest muligt af jer tilbage i bassinerne, på banerne og i hallerne hurtigst muligt – uanset om I dyrker jeres idræt på motions- eller konkurrenceplan.

Kampen fortsætter
Siden nedlukningen af Danmark og af vores foreningsliv den 11. marts 2020 har vi i DIF arbejdet i noget nær døgndrift for at få idrætten bedst muligt gennem krisen.

En stor del af arbejdet foregår i kulissen, men I skal vide, at der bliver kæmpet – og arbejdet er langt fra slut.

Vi har i DIF-idrætten bevist, at vi både tager ansvar og udviser forsvarlighed. Og dét er ikke uvæsentligt, når vi i disse dage forhandler om at få gang i en endnu større del af vores fælles idrætsliv.

Indtil da et kæmpe skulderklap til jer alle. Pas godt på jer selv og hinanden.

Bedste hilsner

Niels Nygaard
Formand, DIF 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.