Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Juniorsvømmer spændt på Fina-ungdomsprogram: Det bliver fedt


02-12-2014 10:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Hun er lidt nervøs for, hvordan det bliver at mødes med en masse svømmere fra andre lande, men ellers tager 14-årige Julie Kepp Jensen invitationen til Doha i strakt arm.


Doha i Qatar huser ikke blot Verdensmesterskaberne på kortbane de kommende dage, men også FINA’s ungdomsprogram, hvor juniorsvømmeren Julie Kepp Jensen fra JGI/A6 skal deltage som den ene af to unge danske svømmetalenter.

 

Og den 14-årige konkurrencesvømmer fortæller til SvømmeSport, inden rejsen til ørkenstaten, at det ikke tog lang tid for hende at sige ja til tilbuddet.

 

- Jeg blev meget overrasket og glad. Det er dejligt at få sådan et tilbud. Det er ikke noget, man får hver dag. Så det var jeg rigtig glad for, siger hun og tilføjer:

 

- Jeg tøvede slet ikke. Jeg vil helt gerne med. Helt klart. Det er jo en kæmpe oplevelse at komme med til sådan et VM og komme ud og være sammen med alle de andre mennesker, som man aldrig har set før. Bare hele oplevelsen – den kan jeg bare ikke sige nej til. 

 

Det er første udgave af ungdomsprogrammet, hvor to unge svømmetalenter fra hvert land samt én af deres trænere deltager. For Danmarks vedkommende er det valg – foruden Julie – faldet på 15-årige Mikkel-Emil Rosenbom og hans træner Jason Christensen fra Lyngby Svømmeklub.

 

Det bekymrer dog ikke den 14-årige A6-svømmer, at hun skal rejse uden sin egen træner, Jon Langberg. Til gengæld er der lidt sommerfugle i maven over de sproglige omstændigheder.

 

- Meget kommer til at foregå på engelsk, så det handler om at høre efter hele tiden og få fat i, hvad der bliver sagt. Jeg skal i hvert fald passe på med at misse noget. Derudover skal jeg jo også bo på værelse med én, der ikke snakker dansk, hvilket bliver lidt spændende.

 

- Men det er jo det samme for hende, og jeg har da en okay engelsklærer, så det går da meget godt med at tale engelsk, siger Julie Kepp Jensen.

 

Formålet med ungdomsprogrammet er blandt andet at inspirere og motivere verdens unge svømmetalenter til at blive fremtidens store svømmestjerner. Det skal blandt andet ske igennem forelæsninger, workshops, teamaktiviteter på kryds og tværs af inviterede nationer og ikke mindst overværelse af finalerne ved VM på kortbane.

 

Hvorvidt der også bliver tid til lidt svømning, er uvist.

 

- Der står ikke noget om, at vi skal i vandet, men jeg tror, at jeg tager en badedragt med for en sikkerhedsskyld, siger den unge konkurrencesvømmer, som aldrig har oplevet et internationalt senior-VM live før.

 

- Det, jeg glæder mig mest til, er nærmest det hele. Jeg kan ikke rigtig sige, at der er én specifik ting, jeg ser mere frem til. Men det bliver selvfølgelig stort at overvære finalerne, siger hun og tilføjer:

 

- Jeg forventer, at det bliver en helt vild fed oplevelse, der giver en masser gode erfaringer, og så kunne det da være fedt at få nogle venskaber med svømmere fra andre lande, hvor man så måske kan mødes igen på et andet tidspunkt ude i fremtiden.

 

Læs mere om FINA’s ungdomsprogram i Doha, der løber fra den 2.-8. december, her.

Læs mere om VM på kortbane, som løber fra den 3.-7. december, her.

 

Læs også ”Lyngby-træner modtager FINA-invitation: Det bliver superspændende”
Tags: FINA

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.