Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Januar
2020
Svømning - Svømmetider
Fyn Rundt 3, Nyborg

Nyborg Idræts- og Fritidscenter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Juniorsvømmer spændt på Fina-ungdomsprogram: Det bliver fedt


02-12-2014 10:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Hun er lidt nervøs for, hvordan det bliver at mødes med en masse svømmere fra andre lande, men ellers tager 14-årige Julie Kepp Jensen invitationen til Doha i strakt arm.


Doha i Qatar huser ikke blot Verdensmesterskaberne på kortbane de kommende dage, men også FINA’s ungdomsprogram, hvor juniorsvømmeren Julie Kepp Jensen fra JGI/A6 skal deltage som den ene af to unge danske svømmetalenter.

 

Og den 14-årige konkurrencesvømmer fortæller til SvømmeSport, inden rejsen til ørkenstaten, at det ikke tog lang tid for hende at sige ja til tilbuddet.

 

- Jeg blev meget overrasket og glad. Det er dejligt at få sådan et tilbud. Det er ikke noget, man får hver dag. Så det var jeg rigtig glad for, siger hun og tilføjer:

 

- Jeg tøvede slet ikke. Jeg vil helt gerne med. Helt klart. Det er jo en kæmpe oplevelse at komme med til sådan et VM og komme ud og være sammen med alle de andre mennesker, som man aldrig har set før. Bare hele oplevelsen – den kan jeg bare ikke sige nej til. 

 

Det er første udgave af ungdomsprogrammet, hvor to unge svømmetalenter fra hvert land samt én af deres trænere deltager. For Danmarks vedkommende er det valg – foruden Julie – faldet på 15-årige Mikkel-Emil Rosenbom og hans træner Jason Christensen fra Lyngby Svømmeklub.

 

Det bekymrer dog ikke den 14-årige A6-svømmer, at hun skal rejse uden sin egen træner, Jon Langberg. Til gengæld er der lidt sommerfugle i maven over de sproglige omstændigheder.

 

- Meget kommer til at foregå på engelsk, så det handler om at høre efter hele tiden og få fat i, hvad der bliver sagt. Jeg skal i hvert fald passe på med at misse noget. Derudover skal jeg jo også bo på værelse med én, der ikke snakker dansk, hvilket bliver lidt spændende.

 

- Men det er jo det samme for hende, og jeg har da en okay engelsklærer, så det går da meget godt med at tale engelsk, siger Julie Kepp Jensen.

 

Formålet med ungdomsprogrammet er blandt andet at inspirere og motivere verdens unge svømmetalenter til at blive fremtidens store svømmestjerner. Det skal blandt andet ske igennem forelæsninger, workshops, teamaktiviteter på kryds og tværs af inviterede nationer og ikke mindst overværelse af finalerne ved VM på kortbane.

 

Hvorvidt der også bliver tid til lidt svømning, er uvist.

 

- Der står ikke noget om, at vi skal i vandet, men jeg tror, at jeg tager en badedragt med for en sikkerhedsskyld, siger den unge konkurrencesvømmer, som aldrig har oplevet et internationalt senior-VM live før.

 

- Det, jeg glæder mig mest til, er nærmest det hele. Jeg kan ikke rigtig sige, at der er én specifik ting, jeg ser mere frem til. Men det bliver selvfølgelig stort at overvære finalerne, siger hun og tilføjer:

 

- Jeg forventer, at det bliver en helt vild fed oplevelse, der giver en masser gode erfaringer, og så kunne det da være fedt at få nogle venskaber med svømmere fra andre lande, hvor man så måske kan mødes igen på et andet tidspunkt ude i fremtiden.

 

Læs mere om FINA’s ungdomsprogram i Doha, der løber fra den 2.-8. december, her.

Læs mere om VM på kortbane, som løber fra den 3.-7. december, her.

 

Læs også ”Lyngby-træner modtager FINA-invitation: Det bliver superspændende”
Tags: FINA

 

Se de seneste nyheder

16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.

 
05-01-2020 12:50:00

Den fornemme hæder blev tildelt svømmeren fra AGF Svømning/NTC ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019” i Jyske Bank BOXEN i Herning lørdag aften. 

 
18-12-2019 20:30:00
Der søges lokalarrangører til en række nationale events i 2020. Er det noget for din klub?