Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Nu skal der bare trænes og svømmes stærkt!”


02-09-2016 10:00:00:
Af: Anna Birkbak

Mathias Rysgaard er optaget på NTC, og han ser i den grad frem til træning, træning og mere træning. Og spas på kanten.


Oprindeligt er Mathias Zander Rysgaard (Holbæk Svømmeklub/NTC) fra et mindre juniormiljø i Kalundborg. Her satser man på at bygge juniorerne op, før de sendes videre til stærkere tilbud, som passer dem bedre.

 

Til DM Langbane i juli lykkedes det så for Mathias at blive dansk juniormester på 200 ryg, og han beviste tydeligt, at han var klar til at tage skridtet videre.

Beslutningen om at starte på Det Nationale Træningscenter i Bellahøj, København, faldt derfor på plads kort før sommeren i år. Og her kan Mathias Rysgaard sammen med tre andre nye hoveder og den etablerede gruppe af topsvømmere se frem til en masse benhård træning.

 

Mathias fortæller først lidt om miljøet i Kalundborg:

 

- Kalundborg er noget andet end NTC – de vil gerne have nogle gode juniorsvømmere, men målet er et få dem et andet sted hen. Man får bygget en base og skaber nogle gode juniorsvømmere, og herefter kigger man på den individuelle svømmer og ser, hvad man gør derfra. Og det blev NTC for mig!

 

 

I foråret har Mathias derfor været inde i loopet omkring optagelsen på NTC, der blandt andet omfatter samtaler med den nu tidligere NTC-træner Stefan Hansen samt sportschef Lars Green Bach.

 

Træningen på NTC begyndte mandag den 22. august, og det er allerede en fed oplevelse for Mathias Rysgaard:

 

- Jeg synes det er fedt, og man kan mærke at alle tænker ”Nu skal vi svømme stærkt, træne godt, få et godt træningsmiljø, hygge på kanten og alt det dér.” Og så træner vi med Dean Boles. Dean er bare Canada, når det er bedst, griner Mathias.

 

Udover det boost, det er at mærke intensiteten i træningen på NTC, er det også et boost for motivationen for rygsvømmeren, der var nede efter en operation sidste år:

 

- Sidste sæson var jeg lige kommet tilbage fra en operation, så jeg kunne ikke træne igennem. Det blev jeg lidt træt af, fordi man tænker, at man kan mere, men lægerne siger nej. Så nu bliver det bare vildt fedt at prøve kræfter med den store træningsmængde, hvor man kan give alt, hvad man har.

 

Mathias forklarer, at han i denne sæson skal fokusere på ryg igen, crawl sprint og lidt medley. Og så glæder han sig over, at kammerat og konkurrent i vandet, Gustav Friberg fra Ringsted Svømmeklub, også er rykket ind på NTC:

 

- Gustav og mig kommer til at se meget til hinanden, er jeg sikker på. Der skal nok komme masser af træning med ham, når vi plasker rundt på ryggen sammen, og vi er cirka på samme niveau. Så det er jo bare fedt, fortæller Mathias Rysgaard og slutter af med drømmene for sin fremtidige karriere:

 

- Målet er selvfølgelig OL, det er derfor, jeg er her. EM Kortbane i København lokker også. Men i denne sæson gælder det en stærk grundform, DM i Esbjerg og de Regionale Mesterskaber også. DM er selvfølgelig målet, der topper vi, slutter Mathias.

 

Mange tak til Mathias Rysgaard for tiden – SvømmeSport ønsker ham held og lykke fremover!

 

De tre nye svømmere, udover Mathias, på NTC er:
Christina Munkholm, Køge Svømmeklub
Gustav Friberg, Ringsted Svømme Klub
Signe Wiegant Bro, Lyngby Svømmeklub
Tags: NTC

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.