Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Christina Munkholm fortæller om de nye tider på NTC


06-01-2017 20:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Det nye år har budt på et nyt trænerteam på NTC bestående af hollandske Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen, og her fortæller NTC-svømmeren Christina Munkholm lidt om de første par dage med den nye trænerduo.


Et nyt år er startet på NTC, og i den forbindelse har det Nationale Træningscenter i Bellahøj Svømmestadion fået sig et nyt trænerteam bestående af den hollandske cheftræner Martin Truijens og træner Mads Bjørn Hansen, efter at man i december måtte sige farvel til cheftræner Nick Juba.

 

Martin kommer fra en lignende stilling som træner på det nationale træningscenter i Amsterdam gennem 12 år og har blandt andet arbejdet sammen med svømmere som Inge Dekker, Sebastiaan Verschuren og Femke Heemskerk.

Mads Bjørn Hansen vender efter fem år i Canada hjem til Danmark som nyuddannet kandidat i idræt med speciale i biomekanik og fra en trænerstilling i et internationalt program ved University of Calgary.

 

I forbindelse med ansættelsen af de to nye trænere har SvømmeSport snakket med en af svømmerne på NTC, nemlig Christina Munkholm, der fortæller lidt om de første dage med det nye trænerteam. Læs med herunder:

 

Først og fremmest, hvordan har opstarten på NTC været her efter nytår?

Vi startede alle op mandag den 2 januar, mens nogen få stadig var på ferie. Vi brugte hele onsdagen på forskellige tests ude i Brøndby, sådan så Martin og Mads kunne få et indblik i vores form og styrke. I bassinet har vi brugt tid på teknik, specielle og fart.

For mit eget vedkommende har det været hårdt at komme tilbage i vandet igen efter nytår. Jeg har haft en lang sygdomsperiode hen over efteråret og julen, hvor jeg ikke har måtte træne. Det har selvfølgelig kunne mærkes, men udover det, er det rart at være tilbage og træne og se alle de andre fra holdet.

 

Hvad synes du om de to nye trænere Martin og Mads indtil videre?

Mit indtryk af dem begge er rigtig godt. De supplerer hinanden godt, og mit indtryk er da også, at de andre på holdet synes om dem. Der er god stemning til træning, og det er trods alt det vigtigste og den vigtigste faktor til hurtig svømning.

 

Hvilke ting håber du, at de to trænere vil lægge fokus på?

Jeg håber, der vil blive lagt vægt på vores styrketræning og dryland, et sted der for mit eget vedkommende er let at hæve niveauet på. Jeg ved, det kommer til at blive en smule anderledes i forhold til vores styrketræning, end hvad det har været de sidste par år på NTC, så det glæder jeg mig til at se, hvordan bliver. Jeg ved, vi også skal ud og lave alternative ting i stedet for, at det altid er det samme.

 

Hvordan tror du, at de vil kunne bidrage til din udvikling? 

Martin og Mads har begge rigtig meget erfaring og gode internationale resultater bag sig. De vil helt sikket bidrage med en masse fra der, hvor de hver især kommer fra. I forhold til hvad jeg tidligere har været vant til, har vi indtil videre brugt lang tid på sets, hvor vi svømmer speciale, og hvor antal tag og tid er det centrale  - noget der helt sikkert kommer mig til gode på længere sigt.

 

Afslutningsvist hvad er dine forventninger til 2017?

Først og fremmest er det helt klart at kunne træne på fuld tid igen og komme tilbage i god form. Jeg har ikke de store mål om resultater hen mod sommeren, da det jeg lægger størst vægt på nu her er at blive helt rask.

Selvfølgelig er EKM i København i december i mine tanker. Jeg håber at kunne få lov til at repræsentere mit land igen ligesom i BOXEN i 2013, så det er helt klart mit store mål i 2017!

 

Tak for Christina for interviewet! 

 

SvømmeSport vil i løbet af den kommende tid også bringe et par interviews med de to nye NTC-trænere Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen, så husk at følge med her på siden!

 

Christina Munkholm. Foto: Privat.
Tags: NTC

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.