Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Pernille Juel skal med VM-bruttogruppen til Thailand


09-02-2013 10:49:10:
Af: Anna Birkbak

Hør lidt om hendes forventninger her.


På mandag drager en helt flok bestående af VM-bruttogruppen og NTC-svømmere til det varme Phuket i Thailand i to uger. Her skal de tæske meter og komme i form til bl.a. Danish Open til marts. Vi har talt med et par svømmere for at høre, om de glæder sig. I dag har vi haft fat i Pernille Juel fra Esbjerg. Læs med herunder.

 

Hej Pernille. Du er af sted med VM-bruttogruppen og nogle af de andre svømmere fra NTC til Phuket i Thailand fra d. 11 til 27. februar. Hvordan er det at være på træningslejr i 16 dage?

”Jeg har én gang før været af sted med min klub Esbjerg i tre uger. Der var vi med i et slags projekt, hvor nogle af os blev en uge mere. Uanset hvad, så er det hårdt at være på træningslejr så længe. Jeg har nok aldrig været den store træningslejr-tilhænger, så jeg synes det er ekstra hårdt, når det er så længe.”

 

Hvordan ser jeres træningsplan ud?

”Jeg tror, at det er noget med 2-2-1 pas over tre dage. Og så igen 2-2-1 pas. Nogle gange kan vi godt træne tre gange, men i Thailand er der jo rigtig varmt, så det kan godt ske, at vi ikke når helt op på tre.”

 

”Vores træning er ret meget samme stil som Paulus’ træning. Vi træner lange og hårde pas, det tror jeg er træningsfilosofien. Der kan godt være lidt forskel en gang i mellem, for både jeg og Kelly (Riber Rasmussen, red.) svømmer jo begge kun 100 fri, mens Pál (Joensen, red.) er langdistance. Så det kan godt ske, at vi bliver opdelt, men jeg ved det ikke."

 

Har du et bestemt mål at træne frem mod, ifht. Trials (Danish Open) til marts? Og hvordan synes du det har været de andre år?

”Da jeg er med på VM-bruttogruppen, er det selvfølgelig mit mål at opnå en plads på den holdkap, vi stiller til VM. Det er 4x100 fri. Den individuelle kravtid er omkring 54 sek., og man regner normalt med en guideline der siger, at en tid der har ca. ½ sek. per 50 meter oven i den individuelle, kan komme med på holdkappen. Så jeg skal ned omkring de 55 sek. for at komme med. Jeg er sikker på, at træningslejren giver en rigtig, rigtig god base for mig i forhold til at komme i form til Trials. De andre år har jeg også været på træningslejr, men er desværre blevet skadet efterfølgende. Men uanset hvad, så gøre træningslejren helt sikkert en forskel. Så nu må vi se, hvordan det går i år.”

 

Glæder du dig? Og skal I ud og opleve andet end træningsbassinets omgivelser?

”Ja, jeg glæder mig helt vildt! Det bliver så dejligt at komme væk fra kulden og ikke være forkølet mere. Det bliver dejligt at være frisk og have energi. Og så at få noget sol! Vi plejer altid at sammenligne vores farve til SRV, når vi kommer hjem, så det er fedt at blive brun :)”

 

Mange tak til Pernille for hendes tid, vi ønsker hende en rigtig god træningslejr i varmen.
Tags: NTC

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.