Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Pernille Juel skal med VM-bruttogruppen til Thailand


09-02-2013 10:49:10:
Af: Anna Birkbak

Hør lidt om hendes forventninger her.


På mandag drager en helt flok bestående af VM-bruttogruppen og NTC-svømmere til det varme Phuket i Thailand i to uger. Her skal de tæske meter og komme i form til bl.a. Danish Open til marts. Vi har talt med et par svømmere for at høre, om de glæder sig. I dag har vi haft fat i Pernille Juel fra Esbjerg. Læs med herunder.

 

Hej Pernille. Du er af sted med VM-bruttogruppen og nogle af de andre svømmere fra NTC til Phuket i Thailand fra d. 11 til 27. februar. Hvordan er det at være på træningslejr i 16 dage?

”Jeg har én gang før været af sted med min klub Esbjerg i tre uger. Der var vi med i et slags projekt, hvor nogle af os blev en uge mere. Uanset hvad, så er det hårdt at være på træningslejr så længe. Jeg har nok aldrig været den store træningslejr-tilhænger, så jeg synes det er ekstra hårdt, når det er så længe.”

 

Hvordan ser jeres træningsplan ud?

”Jeg tror, at det er noget med 2-2-1 pas over tre dage. Og så igen 2-2-1 pas. Nogle gange kan vi godt træne tre gange, men i Thailand er der jo rigtig varmt, så det kan godt ske, at vi ikke når helt op på tre.”

 

”Vores træning er ret meget samme stil som Paulus’ træning. Vi træner lange og hårde pas, det tror jeg er træningsfilosofien. Der kan godt være lidt forskel en gang i mellem, for både jeg og Kelly (Riber Rasmussen, red.) svømmer jo begge kun 100 fri, mens Pál (Joensen, red.) er langdistance. Så det kan godt ske, at vi bliver opdelt, men jeg ved det ikke."

 

Har du et bestemt mål at træne frem mod, ifht. Trials (Danish Open) til marts? Og hvordan synes du det har været de andre år?

”Da jeg er med på VM-bruttogruppen, er det selvfølgelig mit mål at opnå en plads på den holdkap, vi stiller til VM. Det er 4x100 fri. Den individuelle kravtid er omkring 54 sek., og man regner normalt med en guideline der siger, at en tid der har ca. ½ sek. per 50 meter oven i den individuelle, kan komme med på holdkappen. Så jeg skal ned omkring de 55 sek. for at komme med. Jeg er sikker på, at træningslejren giver en rigtig, rigtig god base for mig i forhold til at komme i form til Trials. De andre år har jeg også været på træningslejr, men er desværre blevet skadet efterfølgende. Men uanset hvad, så gøre træningslejren helt sikkert en forskel. Så nu må vi se, hvordan det går i år.”

 

Glæder du dig? Og skal I ud og opleve andet end træningsbassinets omgivelser?

”Ja, jeg glæder mig helt vildt! Det bliver så dejligt at komme væk fra kulden og ikke være forkølet mere. Det bliver dejligt at være frisk og have energi. Og så at få noget sol! Vi plejer altid at sammenligne vores farve til SRV, når vi kommer hjem, så det er fedt at blive brun :)”

 

Mange tak til Pernille for hendes tid, vi ønsker hende en rigtig god træningslejr i varmen.
Tags: NTC

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.