Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Danish Open er Danmarks største mesterskab


05-04-2018 17:02:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Johan Seistrup, der er elitetræner i Vejle Svømmeklub, glæder sig til at se den danske svømmeelite i aktion ved Danish Open, hvor han også håber på holdmæssig samt personlig succes.


Når årets Danish Open løber af stablen den 12.-14. april, bliver det med et større antal Vejle-svømmere, end hvad der de senere år har været tilfældet. Elitetræner i Vejle Svømmeklub, Johan Seistrup, har nemlig ændret på prioriteringen af Danish Open og fortæller herom.

 

- Normalt har Vejle Svømmeklub været repræsenteret med en lille håndfuld svømmere, når Danish Open er blevet afholdt. I år stiller vi til start med 13 svømmere, hvilket skyldes, at jeg har valgt at prioritere stævnet anderles, og fordi jeg gerne vil have en god stemning på holdet og ikke mindst et stærkt sammenhold.

 

Det som Johan Seistrup primært har ændret på, er de interne krav, som Vejle Svømmeklub opstiller for deres svømmere. Nogle svømmere i klubben har endnu ikke niveau til den internationale scene, men derfor skal de stadig kunne opnå en gulerod for en succesfuld udvikling.

 

- Jeg kunne sagtens have opsat strengere interne krav for svømmerne i forhold til at blive udtaget til Danish Open. I øjeblikket har vi nogle svømmere, der endnu ikke kan kvalificere sig til eksempelvis de nordiske og europæiske mesterskaber. De har dog blandt andet muligheden for at blive tilbudt deltagelse ved andre internationale mesterskaber, hvis de svømmer under vores opsatte interne krav til Danish Open, siger Johan Seistrup.

 

Johan Seistrup deltager senere i april til sit første Danish Open som elitetræner i Vejle Svømmeklub.

Foto: Privatfoto.

 

At der er meget på spil for svømmerne under Danish Open, er på ingen måde nogen nyhed. I år er Danish Open endnu en gang blevet godkendt af FINA som et mesterskab, hvor det er muligt at svømme under EM-kravene til sommerens EM på langbane i Glasgow. Derudover fungerer stævnet også som udtagelsesstævne til sommerens EM for juniorsvømmere, og netop derfor har Vejles elitetræner stort fokus på de fire konkurrencedage i det københavnske.

 

- Som svømmer skal du to til tre gange pr sæson peake – det samme gælder som træner. Derfor har jeg stort fokus på at præstere godt sammen med mine svømmere til Danish Open, da jeg her måler mig mod landets øvrige trænere, som er på mit niveau og de trænere, der måske lige er et niveau over mig. Det handler om at høste frugterne fra efterårets tekniske samt landtræningsbasserede træning og vinterens/forårets mere vandkoncentrerede træning, siger Johan Seistrup og uddyber, hvordan et succesfuldt Danish Open vil se ud i hans øjne.

 

- Førsteprioriteten er helt sikkert at se resultaterne af de sidste fire måneders træning, hvilket forhåbentlig kommer til at udmønte sig i en masse nye personlige rekorder og gode oplevelser for mine svømmere. Andenprioriteten er at få en til to svømmere med til sommerens internationale mesterskaber.

 

Foruden ambitionerne på sine svømmeres og egne vegne, glæder Johan Seistrup sig også til at opleve den danske svømmeelite på nærmeste hold.

 

- Den danske svømmeelite er efterhånden samlet to gange om året – til DM Kortbane og så til Danish Open, da begge mesterskaber ofte fungerer som kravtidstæver for de internationale mesterskaber. Så jeg glæder mig til at se alle svømmerne præstere bedst muligt og forhåbentligt at se de bedste svømmere flytte deres nuværende niveau en tand yderligere.

 

SvømmeSport takker Johan Seistrup for interviewet og ønsker de deltagende Vejle-svømmere held og lykke til Danish Open. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.