Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Internationale kvalifikationer gør Danish Open yderst interessant


04-04-2018 22:49:45:
Af: Freja Marquardt

Cheftræner i Svømmeklubben A6, Jon Langberg, ser frem til Danish Open, som han forventer bliver et stævne med højt niveau. Specielt er det muligheden for internationale kvalifikationer, som gør Danish Open interessant.  


Danish Open løber af stablen torsdag d. 12 april i Bellahøj Svømmestadion og varer indtil søndag d. 15 april. Specielt er det kvalifikationer til sommerens Europæiske Langbanemesterskab, der er på spil. Jon Langberg, cheftræner i Svømmeklubben A6, fortæller her til SvømmeSport, hvad han forventer af Danish Open. Han giver også et indblik i, hvilke resultatmæssige forventninger han specielt har til Julie Kepp Jensen.

 

-  Danish Open er et sjovt stævne på mange måder. I princippet er det jo bare et nationalt invitationsstævne som alle andre, men det bliver alligevel yderst interessant, når alle de internationale kvalifikationer er på spil. Jeg forventer at Danish Open igen bliver et stævne med højt niveau, og ikke mindst at mine svømmere kan præstere på et højt niveau. Resultatmæssigt er vores mål, at Julie Kepp Jensen kvalificerer sig til sommerens EM Langbane, og at vi har et par juniorer, der på en god dag kan svømme med om kvalifikationer til diverse juniorarrangementer, siger Jon Langberg.

 

Jon Langberg og Julie Kepp Jensen til VM Junior i Indianapolis, USA, tilbage i august 2017, hvor Julie Kepp

Jensen forbedrede sin Danske Juniorrekord på 50 fri hele tre gange.

Foto: Privatfoto

 

Forberedelserne til Danish Open har været i gang længe. Desværre har holdet fra Svømmeklubben A6 været usædvanligt hårdt ramt af sygdom de sidste uger. Antallet af svømmere, som kommer 100% velforberedte, er derfor ikke så højt, som cheftræneren havde håbet på. Men på trods af udfordringerne ser Jon Langberg frem til en masse hurtig svømning.

 

- Vi havde en rigtig god træningslejr i Thailand i februar måned, og de svømmere der ikke har ligget syge, har haft en rigtig god periode fra træningslejren og frem til nu, som gerne skulle resultere i hurtig svømning. Specielt deres tekniske effektivitet har været et emne de sidste par måneder, hvilket jeg er spændt på at se resultaterne af, siger Jon Langberg.

 

De allersidste forberedelser er nu ved at være i gang, og Svømmeklubben A6 er gået ind i de sidste indledende forberedelser, inden det hele går løs i næste ugen.

 

- Nedtrapningen starter en uges tid inden stævnet for de juniorer der skal toppe til stævnet. For de andre juniorer, og alle seniorerne, bliver stævnet kørt uden nedtrapning, men med to lette dage lige inden stævnet, siger Jon Langberg.

 

Særligt fremhæver Jon Langberg Julie Kepp Jensen, og hvilke forventninger han har til hendes forsøg på at kvalificerer sig til sommerens Europæiske Mesterskaber på Langbane.

 

- Julie Kepp Jensen er den eneste senior, der skal bruge stævnet til kvalifikationer, og det satser vi på, at hun kan klare uden at være nedtrappet. Forhåbentligt er hendes kvalifikation allerede i hus efter førstedagen af stævnet, og så kan vi derfra komme i gang med at fokusere på sommerens EM, siger Jon Langberg.

 

Jon Langberg ser frem til Danish Open, og det er langtfra kun resultaterne som tæller. Han håber, at han selv og svømmerne vil være klogere og dygtigere efter sidste afsnit søndag aften. Danish Open skulle gerne give en masse gode erfaringer som han og svømmerne kan tage med hjem og implementere i den daglige træning.

 

-   Jeg håber, at både svømmerne, og ikke mindst mig selv, kommer klogere hjem. Et stævne er i min optik først rigtig godt, når man kommer hjem med gode resultater, men også en klar idé om hvilken retning man skal føre svømmerne videre i. Udover diverse kvalifikationer, handler det altså om at prøve de ting vi arbejder med i dagligdagen, af i en stævnesituation. Det skulle gerne være med til at vise hvad der skal arbejdes videre med, frem mod sommerens nationale og internationale mesterskaber, siger Jon Langberg.

 

SvømmeSport takker Jon Langberg for interviewet! 

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.