Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
21-02-2019 13:03:17
 
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Februar
2019
Svømning
SA Grand Prix International Swimming Meet
Stellenbosch, Sydafrika
23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Internationale kvalifikationer gør Danish Open yderst interessant


04-04-2018 22:49:45:
Af: Freja Marquardt

Cheftræner i Svømmeklubben A6, Jon Langberg, ser frem til Danish Open, som han forventer bliver et stævne med højt niveau. Specielt er det muligheden for internationale kvalifikationer, som gør Danish Open interessant.  


Danish Open løber af stablen torsdag d. 12 april i Bellahøj Svømmestadion og varer indtil søndag d. 15 april. Specielt er det kvalifikationer til sommerens Europæiske Langbanemesterskab, der er på spil. Jon Langberg, cheftræner i Svømmeklubben A6, fortæller her til SvømmeSport, hvad han forventer af Danish Open. Han giver også et indblik i, hvilke resultatmæssige forventninger han specielt har til Julie Kepp Jensen.

 

-  Danish Open er et sjovt stævne på mange måder. I princippet er det jo bare et nationalt invitationsstævne som alle andre, men det bliver alligevel yderst interessant, når alle de internationale kvalifikationer er på spil. Jeg forventer at Danish Open igen bliver et stævne med højt niveau, og ikke mindst at mine svømmere kan præstere på et højt niveau. Resultatmæssigt er vores mål, at Julie Kepp Jensen kvalificerer sig til sommerens EM Langbane, og at vi har et par juniorer, der på en god dag kan svømme med om kvalifikationer til diverse juniorarrangementer, siger Jon Langberg.

 

Jon Langberg og Julie Kepp Jensen til VM Junior i Indianapolis, USA, tilbage i august 2017, hvor Julie Kepp

Jensen forbedrede sin Danske Juniorrekord på 50 fri hele tre gange.

Foto: Privatfoto

 

Forberedelserne til Danish Open har været i gang længe. Desværre har holdet fra Svømmeklubben A6 været usædvanligt hårdt ramt af sygdom de sidste uger. Antallet af svømmere, som kommer 100% velforberedte, er derfor ikke så højt, som cheftræneren havde håbet på. Men på trods af udfordringerne ser Jon Langberg frem til en masse hurtig svømning.

 

- Vi havde en rigtig god træningslejr i Thailand i februar måned, og de svømmere der ikke har ligget syge, har haft en rigtig god periode fra træningslejren og frem til nu, som gerne skulle resultere i hurtig svømning. Specielt deres tekniske effektivitet har været et emne de sidste par måneder, hvilket jeg er spændt på at se resultaterne af, siger Jon Langberg.

 

De allersidste forberedelser er nu ved at være i gang, og Svømmeklubben A6 er gået ind i de sidste indledende forberedelser, inden det hele går løs i næste ugen.

 

- Nedtrapningen starter en uges tid inden stævnet for de juniorer der skal toppe til stævnet. For de andre juniorer, og alle seniorerne, bliver stævnet kørt uden nedtrapning, men med to lette dage lige inden stævnet, siger Jon Langberg.

 

Særligt fremhæver Jon Langberg Julie Kepp Jensen, og hvilke forventninger han har til hendes forsøg på at kvalificerer sig til sommerens Europæiske Mesterskaber på Langbane.

 

- Julie Kepp Jensen er den eneste senior, der skal bruge stævnet til kvalifikationer, og det satser vi på, at hun kan klare uden at være nedtrappet. Forhåbentligt er hendes kvalifikation allerede i hus efter førstedagen af stævnet, og så kan vi derfra komme i gang med at fokusere på sommerens EM, siger Jon Langberg.

 

Jon Langberg ser frem til Danish Open, og det er langtfra kun resultaterne som tæller. Han håber, at han selv og svømmerne vil være klogere og dygtigere efter sidste afsnit søndag aften. Danish Open skulle gerne give en masse gode erfaringer som han og svømmerne kan tage med hjem og implementere i den daglige træning.

 

-   Jeg håber, at både svømmerne, og ikke mindst mig selv, kommer klogere hjem. Et stævne er i min optik først rigtig godt, når man kommer hjem med gode resultater, men også en klar idé om hvilken retning man skal føre svømmerne videre i. Udover diverse kvalifikationer, handler det altså om at prøve de ting vi arbejder med i dagligdagen, af i en stævnesituation. Det skulle gerne være med til at vise hvad der skal arbejdes videre med, frem mod sommerens nationale og internationale mesterskaber, siger Jon Langberg.

 

SvømmeSport takker Jon Langberg for interviewet! 

Se de seneste nyheder

21-02-2019 13:03:17

For tredivte gang afholdes der Sommer Universiade for alle sportsatleter, som er tilmeldt og studerer på universitetet eller er i gang med en anden videregående uddannelse.

 
11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.