Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Internationale kvalifikationer gør Danish Open yderst interessant


04-04-2018 22:49:45:
Af: Freja Marquardt

Cheftræner i Svømmeklubben A6, Jon Langberg, ser frem til Danish Open, som han forventer bliver et stævne med højt niveau. Specielt er det muligheden for internationale kvalifikationer, som gør Danish Open interessant.  


Danish Open løber af stablen torsdag d. 12 april i Bellahøj Svømmestadion og varer indtil søndag d. 15 april. Specielt er det kvalifikationer til sommerens Europæiske Langbanemesterskab, der er på spil. Jon Langberg, cheftræner i Svømmeklubben A6, fortæller her til SvømmeSport, hvad han forventer af Danish Open. Han giver også et indblik i, hvilke resultatmæssige forventninger han specielt har til Julie Kepp Jensen.

 

-  Danish Open er et sjovt stævne på mange måder. I princippet er det jo bare et nationalt invitationsstævne som alle andre, men det bliver alligevel yderst interessant, når alle de internationale kvalifikationer er på spil. Jeg forventer at Danish Open igen bliver et stævne med højt niveau, og ikke mindst at mine svømmere kan præstere på et højt niveau. Resultatmæssigt er vores mål, at Julie Kepp Jensen kvalificerer sig til sommerens EM Langbane, og at vi har et par juniorer, der på en god dag kan svømme med om kvalifikationer til diverse juniorarrangementer, siger Jon Langberg.

 

Jon Langberg og Julie Kepp Jensen til VM Junior i Indianapolis, USA, tilbage i august 2017, hvor Julie Kepp

Jensen forbedrede sin Danske Juniorrekord på 50 fri hele tre gange.

Foto: Privatfoto

 

Forberedelserne til Danish Open har været i gang længe. Desværre har holdet fra Svømmeklubben A6 været usædvanligt hårdt ramt af sygdom de sidste uger. Antallet af svømmere, som kommer 100% velforberedte, er derfor ikke så højt, som cheftræneren havde håbet på. Men på trods af udfordringerne ser Jon Langberg frem til en masse hurtig svømning.

 

- Vi havde en rigtig god træningslejr i Thailand i februar måned, og de svømmere der ikke har ligget syge, har haft en rigtig god periode fra træningslejren og frem til nu, som gerne skulle resultere i hurtig svømning. Specielt deres tekniske effektivitet har været et emne de sidste par måneder, hvilket jeg er spændt på at se resultaterne af, siger Jon Langberg.

 

De allersidste forberedelser er nu ved at være i gang, og Svømmeklubben A6 er gået ind i de sidste indledende forberedelser, inden det hele går løs i næste ugen.

 

- Nedtrapningen starter en uges tid inden stævnet for de juniorer der skal toppe til stævnet. For de andre juniorer, og alle seniorerne, bliver stævnet kørt uden nedtrapning, men med to lette dage lige inden stævnet, siger Jon Langberg.

 

Særligt fremhæver Jon Langberg Julie Kepp Jensen, og hvilke forventninger han har til hendes forsøg på at kvalificerer sig til sommerens Europæiske Mesterskaber på Langbane.

 

- Julie Kepp Jensen er den eneste senior, der skal bruge stævnet til kvalifikationer, og det satser vi på, at hun kan klare uden at være nedtrappet. Forhåbentligt er hendes kvalifikation allerede i hus efter førstedagen af stævnet, og så kan vi derfra komme i gang med at fokusere på sommerens EM, siger Jon Langberg.

 

Jon Langberg ser frem til Danish Open, og det er langtfra kun resultaterne som tæller. Han håber, at han selv og svømmerne vil være klogere og dygtigere efter sidste afsnit søndag aften. Danish Open skulle gerne give en masse gode erfaringer som han og svømmerne kan tage med hjem og implementere i den daglige træning.

 

-   Jeg håber, at både svømmerne, og ikke mindst mig selv, kommer klogere hjem. Et stævne er i min optik først rigtig godt, når man kommer hjem med gode resultater, men også en klar idé om hvilken retning man skal føre svømmerne videre i. Udover diverse kvalifikationer, handler det altså om at prøve de ting vi arbejder med i dagligdagen, af i en stævnesituation. Det skulle gerne være med til at vise hvad der skal arbejdes videre med, frem mod sommerens nationale og internationale mesterskaber, siger Jon Langberg.

 

SvømmeSport takker Jon Langberg for interviewet! 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.