Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Før finalerne:


07-04-2019 15:00:19:
Af: Rebecca Hegelund

Læs om de nye hæderspriser fra Dansk Svømmeunion til både klubber, frivillige ildsjæle, atleter og trænere.


Nye hæderspriser ser dagens lys i 2019

Klubber, frivillige ildsjæle, atleter og trænere kan glæde sig til også i fremtiden at blive anerkendt for uundværlige indsatser og fantastiske præstationer.

 

Vi skriver 2019, og efter at have været i arbejdstøjet over en længere periode har bestyrelsen i Dansk Svømmeunion i samråd med Dansk Svømmetræner Sammenslutning skabt et nyt koncept, der skal hylde klubber, frivillige, atleter og trænere for deres indsatser og præstationer. Løsningen rummer både nogle af de tidligere priser og introducerer nogle delvis nye priser. I alt vil der fremadrettet være syv varianter af æresbevisninger.

Dansk Svømmeunions Æresmedlem
Dansk Svømmeunions Ærestegn
Dansk Svømmeunions Hall of Fame
Dansk Svømmeunions Aktives Æresbevis

 

Disse fire æresbevisninger har eksisteret i nogenlunde samme form i en årrække og vil også i fremtiden være gældende. Foruden de fire kendinge er der kommet tre nye priser til, som rummer en del indhold fra tidligere priser, men hvor der er foretaget omskrivninger, således priserne favner flere målgrupper og har et bredere sigte. 

Dansk Svømmeunions dameatlet / Dansk Svømmeunions herreatlet
Dansk Svømmeunions trænerpris
Dansk Svømmeunions Ragnhild pris


Atlet- og trænerpriserne inkluderer nu personer inden fra alle Dansk Svømmeunions discipliner som udspring, livredning, vandpolo, kunstsvømning og open water. Ved Danish Open og DM Junior 2019 blev Dansk Svømmeunions dameatlet og herreatlet overrakt ved lørdagens finaleafsnit, og her var det de to svømmere fra det Nationale Træningscenter, Emilie Beckmann (Tune IF/GTI) og Viktor B. Bromer (Aalborg Svømmeklub), der modtog hædren. 

 

Dansk Svømmeunions dameatlet og herreatlet 2019 sammen med prisoverrækkerne Lotte Friis og 

Dansk Svømmeunions bestyrelsesformand Lars Jørgensen. Foto: Eventmedia.

 

Den helt nye pris, som er indført i 2019, er Dansk Svømmeunions Ragnhild pris. Prisen udgør et anerkendende skulderklap og en påskønnelse til en person, en klub, et hold eller et initiativ, som har gjort en særlig positiv forskel for enten en af disciplinerne i Dansk Svømmeunion eller for en eller flere medlemsklubber. Prisen er naturligvis opkaldt efter den dansker, der har opnået de ubetinget bedste resultater i det tyvende århundrede – Ragnhild Hveger. Med 44 verdensrekorder, en olympisk rekord samt 55 danske rekorder var Ragnhild Hveger verdens ubestridt bedste crawlsvømmer i slutningen af trediverne og begyndelsen af fyrrene.

 

De nye priser er en erstatning for tidligere års overrækkelser af æresbevisninger og hæderspriser med afholdelse af Dansk Svømme Award i Cirkusbygningen i 2016 og 2017 – også i samarbejde med Dansk Svømmetræner Sammenslutning. Men hvor konceptet med en award-aften ikke var den helt rigtige idé og fordrede til en tænkepause i 2018, så er der bred enighed om, at det nye koncept er langt mere relevant og bredt favnende inden for dansk vandidræt.


Nystiftet priskomité vil fremover vurdere indstillinger til priser
Det vil fremover fortsat være muligt at indsende indstillinger på kandidater til de forskellige priser. Mens det tidligere altid var bestyrelsen, som behandlede indstillinger, vil det i fremtiden være en priskomité, som vurderer indstillinger på de tre sidstnævnte priser.
Priskomitéen består af repræsentanter inden for flere fagområder – herunder også en fast repræsentant fra Dansk Svømmetræner Sammenslutning. Priskomitéen nedsættes for et år ad gangen, og du kan se, hvem der er med til at udvælge prismodtagere i 2019 på Dansk Svømmeunions hjemmeside, hvor priserne også beskrives.

Prismodtagere skal ikke længere findes på baggrund af afstemninger
For flere prisers vedkommende har proceduren tidligere været således, at et fagudvalg udpegede en række kandidater blandt de indkomne indstillinger. Disse kandidater udgjorde da de nominerede, som SvømmeDanmark herefter kunne stemme på. På den måde fandt man frem til, hvem der skulle modtage priserne. Dette vil ikke forekomme i fremtiden, hvor det i stedet vil være enten bestyrelsen eller ovennævnte priskomité, der ud fra fremsendte indstillinger alene vurderer, om der er værdige modtagere iblandt disse. Det betyder samtidig, at der vil være mulighed for, at komitéen beslutter at give prisen til flere på samme tid.  

Kandidatindstillinger og behandlingen af disse sker løbende
Fremadrettet kan der til Dansk Svømmeunion indsendes en kandidatindstilling til en af priserne løbende over året. Mens nogle indstillinger kun behandles én gang årligt, er der andre priser, hvor indstillinger behandles to gange årligt. Du kan læse meget mere om, hvem der kan indstilles, og hvornår indstillinger bliver behandlet på Dansk Svømmeunions hjemmeside, hvor alle ovennævnte priser er præsenteret.

 

Læs om priserne på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

 

Har du spørgsmål til de nye æresbevisninger og hæderspriser, kan du kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, på e-mail: nt@svoem.dk og telefon: 44 39 44 53.        

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.