Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


En interessant tredjedag ved Danish Open og DM Junior


07-04-2019 20:45:00:
Af: Rebecca Hegelund

Også ved søndagens afsnit af Danish Open og DM Junior i Taastrup Svømmehal blev der kæmpet hårdt om de gode præstationer – og det blev også til en ny dansk rekord.


Helt fra stævnestart har der i hallen været en spændt stemning oven på gårsdagens flotte resultater, og flere svømmerne har også i dag kæmpet hårdt for at forbedre deres personlige rekorder, samtidig med at de har arbejdet fokuseret med både teknik og taktik.

 

Det lykkedes i høj grad for Anton Ørskov Ipsen fra Sigma Swim Birkerød, der i finalen på 400m individuel medley satte ny dansk rekord med tiden 4:16.34. Tiden er godt et halvt sekund hurtigere end Chris Christensens gamle rekord fra 2009 på 4.16.78.

 

Ved søndagens afsnit var der naturligvis også flere seniorsvømmere, der kæmpede for at levere tider under kravet til sommerens VM i Gwangju, der løber af stablen fra 21.-28. juli. Her var det igen Anton Ørskov Ipsen, der lykkedes med det mål. Tiden på hans 400m individuel medley var nemlig også hurtig nok til at komme under VM-kravet på 4.17.90.

 

Foruden for indledningen på tredjedagen ved Danish Open og DM Junior havde fem seniorsvømmere allerede opnået VM-kravtider, og ved søndagens afsnit lykkedes det altså kun for Anton Ørskov Ipsen at levere endnu en tid under kravene.

 

Følgende svømmer var under en VM-kravtid på tredjedagen af Danish Open og DM Junior 2019:

Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød, 400m im med tiden 4.16.34 (kravtid 4.17.90)

 

Dermed lyder det samlede antal svømmere, som har klaret VM-kravtider efter de første tre dage af eventen, fortsat på fem.

 

– Det var rigtig godt at se, at Anton Ørskov Ipsen for anden dag i træk markerer sig ved at sætte dansk rekord og svømme under VM-kravet i 400m individuel medley, lyder det fra landstræner Stefan Hansen.  

 

Juniorsvømmerne sørgede ligeledes for en spændingsfyldt søndag. Ved dagens afsnit kom yderligere seks svømmere under kravet til EM Junior i Kazan. Dermed har i alt 19 svømmere opnået kravtider til sommerens Europæiske Mesterskaber for Juniorer, der afholdes i perioden fra 3.-7. juli i Rusland.

 

– Den ihærdige indsats, som juniorsvømmerne har levereret i bassinet i Taastrup Svømmehal i disse dage, er grundlæggende glædelig, eftersom det vidner om, at der er flere svømmere med potentiale for en fremtidig international seniorkarriere, vurderer talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub,

 

Prisoverrækkelser for dagens FINA-pointscore

Ligesom ved de foregående to dages afsnit blev der også ved søndagens afsnit uddelt den helt nye ærespris for dagens højest FINA-pointscore hos både herrer og damer overrækkes. Efter dagens afsnit var det Anton Ørskov Ipsen fra Sigma Swim Birkerød med 860 point og Julie Kepp Jensen fra A6 / JGI Svømning med 832 point, som fik overrakt pokalerne for deres præstationer.

 

Pris er indført for at sætte fokus på præstationer, der også rækker ud over individuelle placeringer i et enkelt løb og kvalifikationer til de store, internationale mesterskaber.

 

Overrækkelse af Dansk Svømmeunions Ragnhild Pris 2019

Forud for søndagens A-finaler blev Dansk Svømmeunions Ragnhild Pris overrakt til de første prismodtager inden for den nye priskategori. Ragnhild Prisen gives til en person, en klub, et hold eller et initiativ, som har gjort en særlig positiv forskel for enten en af disciplinerne i Dansk Svømmeunion eller for en eller flere medlemsklubber.

 

Ved Danish Open og DM Junior 2019 blev den første pris af slagsen overrakt til hele to personer. Den første modtager blev den tidligere svømmer og verdensrekordindehaver Rikke Møller Pedersen, som fik overrakt sin pris af den forhenværende bestyrelsesformand i Dansk Svømmeunion, Kaj B. Aagaard.

 

Den anden prismodtager blev Peter Møller Nielsen, der har været frivillig i dansk svømmesport siden 2008 og blandt andet er med til hvert år at arrangere de største danske stævner og mesterskaber. Peter Møller Nielsen fik sin pris overrakt af nuværende næstformand i bestyrelsen for Dansk Svømmeunion, Danielle Keller.

 

Følg Danish Open og DM Junior via livetiming

Følg med og mærk stemningen, når der kæmpes om opnåelse af kravtider og topplaceringer på livetiming (http://www.livetiming.dk/?cid=4426) samt SuperLive (http://www.livetiming.dk/superlive.php?cid=4426), eller via app’en LiveTiming.

 

På Dansk Svømmeunions nyhedssite www.svoem.dk (https://www.svoem.dk/) vil der også løbende blive opdateret med højdepunkter fra Danish Open og DM Junior 2019.

 

Generelt om Danish Open og DM Junior

Danish Open og DM Junior 2019 afholdes i Taastrup Svømmehal, Parkvej 78, 2630 Taastrup, og foregår i perioden fra fredag den 5. april til og med tirsdag den 9. april.

 

Hver dag svømmes der både indledende afsnit og finaler. De to indledende afsnit svømmes klokken 9.30 og 12.15, mens de to finaleafsnit svømmes klokken 17.00 og 18.30.

 

Programmet og den vejledende tidsplan for Danish Open og DM Junior 2019 findes her:

https://xn--svmmetider-1cb.dk/filer/staevner/7297/uploads/Vejledende%20Tidsplaner%20Finaler%20(01042019).pdf

 

Programmet for søndag den 7. april 2019

Indledende kl. 9.30 og 12.15:

50m fri – damer

50m fly – herrer

200m individuel medley – damer

50m ryg – herrer

200m ryg – damer 

400m individuel medley – herrer

800m fri – damer

 

Finaler kl. 17.00 og 18.30:

B-Finaler:

50m fri – damer

50m fly – herrer

200m individuel medley – damer

50m ryg – herrer

200m ryg – damer 

400m individuel medley – herrer

 

A-Finaler:

50m fri – damer

50m fly – herrer

200m individuel medley – damer

800m fri – damer

50m ryg – herrer

200m ryg – damer 

400m individuel medley – herrer

 

Ved Danish Open og DM Junior 2019 deltager i alt 662 svømmere fordelt på 75 forskellige klubber. Eftersom Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund FINA som et officielt VM-kvalifikationsstævne, har i alt 17 svømmere fra flere nationer meldt deres ankomst. Foruden Danmark er der således svømmere med fra Norge, Sverige, Tyskland, Litauen samt en enkelt dansk svømmer, der repræsenterer sin engelske klub.

 

Kravtider

Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses her:

https://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/

 

Danish Open 2019 er godkendt af FINA til kvalifikation til:

VM i Gwangju i Sydkorea

EM Junior i Kazan i Rusland

Sommer Universiade i Napoli i Italien. 

NM Junior i Vejle

European Youth Olympic Festival i Baku i Aserbajdsjan

VM Junior i Budapest i Ungarn

 

Registrering af alt presse under stævnet påkrævet

Pressen har adgang til Danish Open og DM Junior 2019. Alt presse skal lade sig registrere ved fremmøde til Danish Open og DM Junior hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, eller kommunikationskonsulent, Rebecca Hegelund. Herefter får pressen adgang til stævnet.

 

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan landstræner Stefan Hansen kontaktes på sh@svoem.dk. Tilsvarende kan spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer rettes til talentansvarlig Thomas Stub på ts@svoem.dk

 

Arrangører af Danish Open og DM Junior 2019 er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune og VAT-Copenhagen. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.