Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Det er inspirerende at se de bedste!”


06-04-2018 21:29:00:
Af: Freja Marquardt

Torsdag d. 12/4 begynder Danish Open, og stævnet strækker sig fire dage frem. Med til stævnet er Danmarks bedste svømmere, og for dem er der EM kvalifikationer på spil. Markus Kjeldsen, Silkeborg Svømmeklub, ser Danish Open som en fantastisk mulighed for at lære af de allerbedste. 


Danish Open løber af stablen torsdag d. 12/4 i næste uge og varer fire dage frem. Med til stævnet er Danmarks bedste svømmere, og de vil forsøge at kvalificere sig til sommerens Europæiske Langbanemesterskab.

 

For Markus Kjeldsen, Silkeborg Svømmeklub, er Danish Open en særlig god kilde til læring, fordi han her får mulighed for at se Danmarks absolutte topsvømmere i aktion.

 

- Stævnets høje niveau har en positiv effekt på mig. Jeg kan mærke, at jeg får mere lyst til at svømme med. Jeg kommer i bedre humør, og jeg kan mærke, at jeg er klar til at præstere. Jeg tror, det skyldes, at stævnet føles mere professionelt, og det har bare en god effekt på mig, siger Markus Kjeldsen.

 

Resultatmæssigt håber den unge svømmer fra Silkeborg Svømmeklub, at kunne flytte sin placering længere op på resultatlisten end han er tilmeldt. Det, tror han godt, kan lade sig gøre. I 200 og 400 fri drømmer han om en c-finale, men det er ikke placeringen, som betyder noget for Markus Kjeldsen. Derimod er det processen, og hvad han kan tage med sig videre. Men det er klart, at han helst vil være med, hvor det går hurtigt.

 

Målet er at ramme perfekt topning til Danish Open, og derfor har Markus Kjeldsens træner, Kenneth Kjeldsen, sammensat et skræddersyet forløb til Markus Kjeldsen.

 

- Vi har fokuseret meget på de tekniske forbedringer, som vil få min svømning til at blive meget hurtigere. Jeg er langdistance, og jeg behøver ikke nedtrapning i samme omfang som nogle af de andre på holdet, som er sprintorienteret. Men jeg er gået meget ned i træningsmængde, så min krop kan restituere og være 100% klar til at levere til Danish Open, siger Markus Kjeldsen.

 

Markus Kjeldsen fra Silkeborg Svømmeklub ser frem til Danish Open, hvor han håber at kunne lære fra de 

bedste svømmere i Danmark. 

Foto: Privatfoto

 

Sommerens Danske Langbanemesterskab har Markus Kjeldsen allerede i sine tanker, og han håber, at Danish Open kan give ham nogle gode erfaringer, som han kan tage med hjem til træningsbassinet i Silkeborg, så han kan blive endnu bedre.

 

 - Jeg lærer altid af de fejl, som jeg selv laver. Hvis noget går galt under løbet, så bruger jeg den erfaring, når jeg kommer hjem. Så skal gameplanen finpudses og testes af til de mindre stævner, der ligger mellem Danish Open og Danske Langbanemesterskaber, siger Markus Kjeldsen. 

 

Udover sine erfaringer fra sine egne løb lærer Markus Kjeldsen også af, at se de andre svømmere i aktion.

 

- Danish Open er en god kilde til læring, da jeg får lov til at se nogle af Danmarks bedste svømmere gå efter kravtider til internationale mesterskaber. Det inspirerer helt vildt, at jeg kan se dem i aktion fra start til slut. Nogle af tingene kan jeg jo måske selv prøve af og se om de også virker for mig. Danish Open er et godt stævne at få erfaring fra, fordi det på samme tidspunkt også er et stævne, hvor stemningen er så vild, at jeg får endnu mere lyst til at give alt, hvad jeg har, siger Markus Kjeldsen.

 

SvømmeSport takker Markus Kjeldsen for interviewet! 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.