Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019
Svømning - Svømmetider
Tri Meet, Faaborg

Bernstorffsminde Efterskole

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


”Det er inspirerende at se de bedste!”


06-04-2018 21:29:00:
Af: Freja Marquardt

Torsdag d. 12/4 begynder Danish Open, og stævnet strækker sig fire dage frem. Med til stævnet er Danmarks bedste svømmere, og for dem er der EM kvalifikationer på spil. Markus Kjeldsen, Silkeborg Svømmeklub, ser Danish Open som en fantastisk mulighed for at lære af de allerbedste. 


Danish Open løber af stablen torsdag d. 12/4 i næste uge og varer fire dage frem. Med til stævnet er Danmarks bedste svømmere, og de vil forsøge at kvalificere sig til sommerens Europæiske Langbanemesterskab.

 

For Markus Kjeldsen, Silkeborg Svømmeklub, er Danish Open en særlig god kilde til læring, fordi han her får mulighed for at se Danmarks absolutte topsvømmere i aktion.

 

- Stævnets høje niveau har en positiv effekt på mig. Jeg kan mærke, at jeg får mere lyst til at svømme med. Jeg kommer i bedre humør, og jeg kan mærke, at jeg er klar til at præstere. Jeg tror, det skyldes, at stævnet føles mere professionelt, og det har bare en god effekt på mig, siger Markus Kjeldsen.

 

Resultatmæssigt håber den unge svømmer fra Silkeborg Svømmeklub, at kunne flytte sin placering længere op på resultatlisten end han er tilmeldt. Det, tror han godt, kan lade sig gøre. I 200 og 400 fri drømmer han om en c-finale, men det er ikke placeringen, som betyder noget for Markus Kjeldsen. Derimod er det processen, og hvad han kan tage med sig videre. Men det er klart, at han helst vil være med, hvor det går hurtigt.

 

Målet er at ramme perfekt topning til Danish Open, og derfor har Markus Kjeldsens træner, Kenneth Kjeldsen, sammensat et skræddersyet forløb til Markus Kjeldsen.

 

- Vi har fokuseret meget på de tekniske forbedringer, som vil få min svømning til at blive meget hurtigere. Jeg er langdistance, og jeg behøver ikke nedtrapning i samme omfang som nogle af de andre på holdet, som er sprintorienteret. Men jeg er gået meget ned i træningsmængde, så min krop kan restituere og være 100% klar til at levere til Danish Open, siger Markus Kjeldsen.

 

Markus Kjeldsen fra Silkeborg Svømmeklub ser frem til Danish Open, hvor han håber at kunne lære fra de 

bedste svømmere i Danmark. 

Foto: Privatfoto

 

Sommerens Danske Langbanemesterskab har Markus Kjeldsen allerede i sine tanker, og han håber, at Danish Open kan give ham nogle gode erfaringer, som han kan tage med hjem til træningsbassinet i Silkeborg, så han kan blive endnu bedre.

 

 - Jeg lærer altid af de fejl, som jeg selv laver. Hvis noget går galt under løbet, så bruger jeg den erfaring, når jeg kommer hjem. Så skal gameplanen finpudses og testes af til de mindre stævner, der ligger mellem Danish Open og Danske Langbanemesterskaber, siger Markus Kjeldsen. 

 

Udover sine erfaringer fra sine egne løb lærer Markus Kjeldsen også af, at se de andre svømmere i aktion.

 

- Danish Open er en god kilde til læring, da jeg får lov til at se nogle af Danmarks bedste svømmere gå efter kravtider til internationale mesterskaber. Det inspirerer helt vildt, at jeg kan se dem i aktion fra start til slut. Nogle af tingene kan jeg jo måske selv prøve af og se om de også virker for mig. Danish Open er et godt stævne at få erfaring fra, fordi det på samme tidspunkt også er et stævne, hvor stemningen er så vild, at jeg får endnu mere lyst til at give alt, hvad jeg har, siger Markus Kjeldsen.

 

SvømmeSport takker Markus Kjeldsen for interviewet! 

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.