Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Udviklingskurven er fortsat opadgående i Holbæk Svømme Klub


15-04-2018 17:01:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Personlige rekorder samt EJM- og NJM-kvalificerede svømmere begejstrer sportschef i Holbæk Svømmeklub Ricki Clausen.


Danish Open er så småt ved at nå sin ende. Selvom mesterskabets sidste finaler endnu ikke er færdigsvømmet, vil sportschef i Holbæk Svømme Klub, Ricki Clausen, gerne give sit besyv på dagene i Bellahøj Svømmestadion, hvor 13. svømmere indtil nu har kvalificeret sig til EM. 

 

- Det har været vigtigt for os, at de svømmere, som til dagligt træner i Holbæk, har skulle steppe op, og det har de gjort. Vi har indtil nu fået en kvalifikation til EJM ved Amalie Søby og en kvalifikation til NJM ved David Arneskov, og så har vi faktisk en til chance for at få en tredje svømmer med til sommerens internationale mesterskaber i aften. Så på den baggrund kan man sige, at det er gået super godt for dem, som dagligt træner hjemme i Holbæk. De stepper op, og det var det primære, vi kom efter, siger Ricki Clausen.

 

Holbæk Svømme Klub har de seneste år udviklet sig meget hurtigt og har i dag flere EM-aktuelle svømmere i klubben. Udviklingen har medført, at klubben har kunne tillade sig at optimere og skrue på flere parametre.

 

- Vi har hævet overliggende i forhold til træningen. Vi er begyndt at stille nogle krav til svømmerne, så de ved, hvad der skal til for at svømme under de specifikke kravtider. Hvis man eksempelvis vil svømme under kravtiden på 400 IM til NJM, som er på 4.41.99, så kræver det, at man gør nogle ting til træning. Vi har i Holbæk Svømme Klub sat nogle højere krav til svømmerne end tidligere, og nogle har steppet op på det, mens andre har haft svært ved det, forklarer sportschefen.

 

Sportschef i Holbæk Svømme Klub, Ricki Clausen, håber, at man tør

udvikle Danish Open, så man i fremtiden kan tiltrække topsvømmere.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

Danish Open består i år hovedsageligt af danske svømmere. Ifølge Ricki Clausen er der ikke noget forkert i det, men sportschefen i Holbæk Sømme Klub ser dog alligevel gerne, at setuppet omkring Danish Open forbedres, således den europæiske elite og måske den internationale kan tiltrækkes. 

 

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke har præmiepenge til sådan et stævne. Man svømmer bare mod de samme, som man svømmer mod til DM. Så hvis man gerne vil lave noget, hvor man skal kunne kvalificere sig internationalt, så skal man lave satsningen og have nogle præmiepenge. Jeg synes, at speakerne bliver bedre og bedre til de danske stævner, men man kunne hyre en professionel speaker som Michael Stærke eksempelvis. Setuppet omkring Danish Open fungerer, men der kommer ikke internationale topsvømmere, fordi der er en lysende port at gå i gennem inden finaleløbet.

 

Flere af de svømmere, der til dagligt træner på det Nationale Træningscenter (NTC), har deres licens i Holbæk Svømme Klub, hvor de i mere eller mindre grad kommer og træner. Derfor er Ricki Clausen også ærgerlig over at se, flere af EM-svømmerne fra december endnu ikke har kvalificeret sig til sommerens EM.

 

- Jeg er selvfølgelig en lille smule ærgerlig over, at Mathias Zander Rysgaard og Sara Bro ikke formår at kvalificere sig til EM, og det er de begge to også selv. Jeg havde gerne set, at de havde kvalificeret sig, men jeg synes også, at kravtiderne var meget hårde, siger Ricki Clausen og forklarer om de ellers dygtige svømmeres tilstedeværelse omkring holdet.

 

- Deres tilstedeværelse her under Danish Open betyder rigtig meget – særligt for de unge svømmere. Pernille Blume var ude at hilse på fredag aften, selvom hun jo desværre ikke har kunnet deltage i mesterskabet. Rikke har været her i dag og spist med os. De har alle været gode til at være omkring os, og de prøver virkelig at bidrage så godt, de kan, hvilket vi får rigtig meget ud - også under et mesterskab som dette.

 

SvømmeSport takker sportschef Ricki Clausen for interviewet og ønsker klubbens finalister held og lykke til det sidste finaleafsnit ved årets Danish Open 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.