Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Udviklingskurven er fortsat opadgående i Holbæk Svømme Klub


15-04-2018 17:01:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Personlige rekorder samt EJM- og NJM-kvalificerede svømmere begejstrer sportschef i Holbæk Svømmeklub Ricki Clausen.


Danish Open er så småt ved at nå sin ende. Selvom mesterskabets sidste finaler endnu ikke er færdigsvømmet, vil sportschef i Holbæk Svømme Klub, Ricki Clausen, gerne give sit besyv på dagene i Bellahøj Svømmestadion, hvor 13. svømmere indtil nu har kvalificeret sig til EM. 

 

- Det har været vigtigt for os, at de svømmere, som til dagligt træner i Holbæk, har skulle steppe op, og det har de gjort. Vi har indtil nu fået en kvalifikation til EJM ved Amalie Søby og en kvalifikation til NJM ved David Arneskov, og så har vi faktisk en til chance for at få en tredje svømmer med til sommerens internationale mesterskaber i aften. Så på den baggrund kan man sige, at det er gået super godt for dem, som dagligt træner hjemme i Holbæk. De stepper op, og det var det primære, vi kom efter, siger Ricki Clausen.

 

Holbæk Svømme Klub har de seneste år udviklet sig meget hurtigt og har i dag flere EM-aktuelle svømmere i klubben. Udviklingen har medført, at klubben har kunne tillade sig at optimere og skrue på flere parametre.

 

- Vi har hævet overliggende i forhold til træningen. Vi er begyndt at stille nogle krav til svømmerne, så de ved, hvad der skal til for at svømme under de specifikke kravtider. Hvis man eksempelvis vil svømme under kravtiden på 400 IM til NJM, som er på 4.41.99, så kræver det, at man gør nogle ting til træning. Vi har i Holbæk Svømme Klub sat nogle højere krav til svømmerne end tidligere, og nogle har steppet op på det, mens andre har haft svært ved det, forklarer sportschefen.

 

Sportschef i Holbæk Svømme Klub, Ricki Clausen, håber, at man tør

udvikle Danish Open, så man i fremtiden kan tiltrække topsvømmere.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

Danish Open består i år hovedsageligt af danske svømmere. Ifølge Ricki Clausen er der ikke noget forkert i det, men sportschefen i Holbæk Sømme Klub ser dog alligevel gerne, at setuppet omkring Danish Open forbedres, således den europæiske elite og måske den internationale kan tiltrækkes. 

 

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke har præmiepenge til sådan et stævne. Man svømmer bare mod de samme, som man svømmer mod til DM. Så hvis man gerne vil lave noget, hvor man skal kunne kvalificere sig internationalt, så skal man lave satsningen og have nogle præmiepenge. Jeg synes, at speakerne bliver bedre og bedre til de danske stævner, men man kunne hyre en professionel speaker som Michael Stærke eksempelvis. Setuppet omkring Danish Open fungerer, men der kommer ikke internationale topsvømmere, fordi der er en lysende port at gå i gennem inden finaleløbet.

 

Flere af de svømmere, der til dagligt træner på det Nationale Træningscenter (NTC), har deres licens i Holbæk Svømme Klub, hvor de i mere eller mindre grad kommer og træner. Derfor er Ricki Clausen også ærgerlig over at se, flere af EM-svømmerne fra december endnu ikke har kvalificeret sig til sommerens EM.

 

- Jeg er selvfølgelig en lille smule ærgerlig over, at Mathias Zander Rysgaard og Sara Bro ikke formår at kvalificere sig til EM, og det er de begge to også selv. Jeg havde gerne set, at de havde kvalificeret sig, men jeg synes også, at kravtiderne var meget hårde, siger Ricki Clausen og forklarer om de ellers dygtige svømmeres tilstedeværelse omkring holdet.

 

- Deres tilstedeværelse her under Danish Open betyder rigtig meget – særligt for de unge svømmere. Pernille Blume var ude at hilse på fredag aften, selvom hun jo desværre ikke har kunnet deltage i mesterskabet. Rikke har været her i dag og spist med os. De har alle været gode til at være omkring os, og de prøver virkelig at bidrage så godt, de kan, hvilket vi får rigtig meget ud - også under et mesterskab som dette.

 

SvømmeSport takker sportschef Ricki Clausen for interviewet og ønsker klubbens finalister held og lykke til det sidste finaleafsnit ved årets Danish Open 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.