Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Danish Open-vinder er EM-aktuel efter personlig rekord


15-04-2018 10:11:00:
Af: Klaus Bach Christensen

I ny personlig rekord svømmede Matilde Schrøder under EM-kravtiden på 100 meter bryst ved Danish Open. Nu glæder hun sig til forhåbentlig at opleve endnu et EM.


Danish Open er i år mesterskabet, hvor de danske svømmere skal kvalificere sig til NJM, EJM og ikke mindst EM. I går aftens blev Signe Bro fra Holbæk Svømme Klub/NTC den 13. svømmere, som præsterede en tid, som var under en af de opstillede EM-kravtider.

 

Brystsvømmeren Matilde Schrøder fra Berns Swim Team/NTC er en af de øvrige svømmere, der har kæmpet sig under EM-kravtiderne. Det skete i kvindernes finale på 100 meter bryst fredag aften.

 

- Jeg er glad, virkelig glad, men også rigtig lettet. Det er rart at se, hvordan ens hårde arbejde betaler sig, siger Matilde Schrøder og fortæller om sin glæde over, at hun, efter alt at dømme, skal repræsentere de danske farver til sommerens EM I Glasgow.

 

- Jeg er rigtig glad for at skulle afsted igen. Oplevelsen i Royal Arena var ret overvældende, og jeg glæder mig til at skulle give den gas i Glasgow.

 

Matilde Schrøder fra Berns Swim Team/NTC svømmede i personlighed rekord

(1.08.57) under EM-kravtiden på 100 meter bryst, som lyder på 1.09.10.

Cypyright: Lars Møller

 

EM-kravtiden kom i hus efter en hurtig hjemtur på 100 meter bryst, hvilket ikke var helt tilfældigt, da den danske brystsvømmer så vidt muligt forsøger at disponere sit løb, således hun har kræfter tilbage til den sidste del af distancen. 

 

- Jeg kan godt lide at have følelsen af, at jeg har noget at skyde med de sidste 50 meter. På den måde føler jeg, at jeg bedst kan få brugt al min energi, forklarer Matilde Schrøder.

 

I kvindernes finale på 100 meter bryst havde Matilde Schrøder Rikke Møller Pedersen fra Holbæk Svømme 

Klub/NTC liggende på banen ved siden af sin egen. Trods den kompetente modstand lykkedes det Matilde Schrøder at kæmpe sig forbi Rikke Møller Pedersen på de sidste 50 meter. Efterfølgende var det dog ikke guldmedaljen, som Matilde Schrøder var betaget af. Det var derimod tiden, som var personlige rekord på distancen.

 

- Rikke er jo utrolig dygtig - det kan der ikke være nogen tvivl om, men man kan jo ikke styre, hvad de andre gør på deres baner. Jeg er bare rigtig glad for, at jeg var i stand til at svømme så god en tid. At den gav mig guldet er blot en god bonus.

 

Det officielle EM-hold bliver først udtaget søndag aften, umiddelbart efter det sidste finaleløb ved Danish Open. Det er dog forventeligt, at den nyslåede Danish Open-vinder Matilde Schrøder bliver udtaget, efter hun med tiden 1.08.57 svømmede mere end et halvt sekund hurtigere end EM-kravtiden på distancen. Derfor retter brystsvømmeren allerede nu sit fokus mod det kommende EM på langbane. 

 

- Frem mod EM skal jeg have lidt mere stabilitet i min træning. Tilbage i januar måned havde jeg et uheld med min skulder og har derfor ikke kunne være så meget i vandet, som jeg gerne ville, men derimod har jeg haft meget af min aerobe træning på en motionscykel. Min skulder har det bedre, jeg skal fortsat have fokus på den og blive stærkere, men mit fokus bliver at få trænet og racet, så jeg kan føle mig klar, når vi står i Glasgow, hvor målet bliver at forbedre mine personlige rekorder.

 

SvømmeSport ønsker Matilde Schrøder stort tillykke med guldmedaljen til Danish Open.

 

*Efter artiklens publicering er Matilde Schrøder udtaget til EM-holdet 2018. Det kan du læse mere om her. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.