Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
December
2019
14
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Danish Open-vinder er EM-aktuel efter personlig rekord


15-04-2018 10:11:00:
Af: Klaus Bach Christensen

I ny personlig rekord svømmede Matilde Schrøder under EM-kravtiden på 100 meter bryst ved Danish Open. Nu glæder hun sig til forhåbentlig at opleve endnu et EM.


Danish Open er i år mesterskabet, hvor de danske svømmere skal kvalificere sig til NJM, EJM og ikke mindst EM. I går aftens blev Signe Bro fra Holbæk Svømme Klub/NTC den 13. svømmere, som præsterede en tid, som var under en af de opstillede EM-kravtider.

 

Brystsvømmeren Matilde Schrøder fra Berns Swim Team/NTC er en af de øvrige svømmere, der har kæmpet sig under EM-kravtiderne. Det skete i kvindernes finale på 100 meter bryst fredag aften.

 

- Jeg er glad, virkelig glad, men også rigtig lettet. Det er rart at se, hvordan ens hårde arbejde betaler sig, siger Matilde Schrøder og fortæller om sin glæde over, at hun, efter alt at dømme, skal repræsentere de danske farver til sommerens EM I Glasgow.

 

- Jeg er rigtig glad for at skulle afsted igen. Oplevelsen i Royal Arena var ret overvældende, og jeg glæder mig til at skulle give den gas i Glasgow.

 

Matilde Schrøder fra Berns Swim Team/NTC svømmede i personlighed rekord

(1.08.57) under EM-kravtiden på 100 meter bryst, som lyder på 1.09.10.

Cypyright: Lars Møller

 

EM-kravtiden kom i hus efter en hurtig hjemtur på 100 meter bryst, hvilket ikke var helt tilfældigt, da den danske brystsvømmer så vidt muligt forsøger at disponere sit løb, således hun har kræfter tilbage til den sidste del af distancen. 

 

- Jeg kan godt lide at have følelsen af, at jeg har noget at skyde med de sidste 50 meter. På den måde føler jeg, at jeg bedst kan få brugt al min energi, forklarer Matilde Schrøder.

 

I kvindernes finale på 100 meter bryst havde Matilde Schrøder Rikke Møller Pedersen fra Holbæk Svømme 

Klub/NTC liggende på banen ved siden af sin egen. Trods den kompetente modstand lykkedes det Matilde Schrøder at kæmpe sig forbi Rikke Møller Pedersen på de sidste 50 meter. Efterfølgende var det dog ikke guldmedaljen, som Matilde Schrøder var betaget af. Det var derimod tiden, som var personlige rekord på distancen.

 

- Rikke er jo utrolig dygtig - det kan der ikke være nogen tvivl om, men man kan jo ikke styre, hvad de andre gør på deres baner. Jeg er bare rigtig glad for, at jeg var i stand til at svømme så god en tid. At den gav mig guldet er blot en god bonus.

 

Det officielle EM-hold bliver først udtaget søndag aften, umiddelbart efter det sidste finaleløb ved Danish Open. Det er dog forventeligt, at den nyslåede Danish Open-vinder Matilde Schrøder bliver udtaget, efter hun med tiden 1.08.57 svømmede mere end et halvt sekund hurtigere end EM-kravtiden på distancen. Derfor retter brystsvømmeren allerede nu sit fokus mod det kommende EM på langbane. 

 

- Frem mod EM skal jeg have lidt mere stabilitet i min træning. Tilbage i januar måned havde jeg et uheld med min skulder og har derfor ikke kunne være så meget i vandet, som jeg gerne ville, men derimod har jeg haft meget af min aerobe træning på en motionscykel. Min skulder har det bedre, jeg skal fortsat have fokus på den og blive stærkere, men mit fokus bliver at få trænet og racet, så jeg kan føle mig klar, når vi står i Glasgow, hvor målet bliver at forbedre mine personlige rekorder.

 

SvømmeSport ønsker Matilde Schrøder stort tillykke med guldmedaljen til Danish Open.

 

*Efter artiklens publicering er Matilde Schrøder udtaget til EM-holdet 2018. Det kan du læse mere om her. 

Se de seneste nyheder

10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.

 
07-12-2019 11:43:00

Dansk rekord og juniorrekord, da seks svømmere kvalificerede sig til EM-finaler.