Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
September
2019
Svømning
Øst overdommer seminar
Brøndby
18
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Euro Tour står for døren


08-03-2019 11:30:00:
Af: Rebecca Hegelund

I de kommende dage er 18 danske svømmere af sted på Euro Tour i Spanien, Belgien og Skotland.


Det er lidt af en af rundrejse, som venter hovedparten af landsholdets svømmere, når de i dag indleder forårets Euro Tour. I de kommende 10 dage skal formen testes af inden det vigtige kvalifikationsstævne, Danish Open, der finder sted i begyndelsen af april. Turen indledes i Barcelona, hvor svømmerne skal deltage ved Trofeu Club Natacio Sabadell. Dernæst drager svømmerne til Antwerpen, hvor der er teknisk træningslejr, inden de runder turen af med Edinburgh International Swim Meet.

 

– Idéen bag Euro Tour-konceptet er først og fremmest at sætte fokus på tekniske og taktiske elementer af svømningen i et internationalt perspektiv. Med international stævnedeltagelse i kombination med de tekniske analyser på højeste niveau, får svømmerne og trænerne syretestet, hvor de står, inden de sidste ugers intensive forberedelser frem mod Danish Open i april indledes. De resultater og erfaringer, som Euro Tour giver, forventes derved at kunne fintune og optimere forberedelserne frem mod Danish Open, forklarer sportschef Lars Green Bach.         

 

Svømmere og trænere i gang med den første opvarmning ved poolen i Barcelona torsdag aften. 

 

De seneste fire sæsoner har konceptet med Euro Tour været anvendt som forberedelse til Danish Open for landsholdssvømmerne. Denne vekslen mellem konkurrence, træning, konkurrence er nemlig en god måde for både svømmere og træner at arbejde med finjusteringer under træningsperioden samt teste færdigheder og teknik ved konkurrencerne. Og ser man nærmere på de konkurrenter, som de danske svømmere skal møde ved stævnerne i Barcelona og Edinburgh, så er der masser af udfordringer og erfaringer at gøre sig.   

 

– Jeg forventer nogle interessante, lærerige og intensive dage for os alle. Svømmerne kommer i rigtig god fysisk form og er sportsligt godt klædt på til opgaverne fra de træningslejre, som de har været på i februar måned med deres træningsmiljøer. Konkurrencemæssigt ved vi, at der er en sammenhæng mellem de resultater (tider) der svømmes på sæsonen, og de resultater der præsteres, når det virkelig gælder. Tommelfingerreglen er, at tiderne skal være indenfor tre procent af den tid, som svømmerne har som mål og stræber efter at opnå. Så det er også det, jeg har af forventninger til svømmernes sportslige resultater, konkludere sportschef Lars Green Bach.          

 

Svømmerne er klar til dagens første træning i Barcelona fredag morgen.

 

Årets Euro Tour varer fra den 8.-18. marts. Første stop på turen er Barcelona fra, hvor svømmerne opholder sig fra den 8. til den 11. marts. Herefter er de på teknisk træningslejr i Antwerpen fra den 11. til den 14. marts, inden de gør det sidste stop i Edinbrug, hvor de opholder sig fra den 14. til den 18. marts.  

 

Følgende landsholdssvømmere deltager helt eller delvist i turen:

Alexander A. Nørgaard, Sigma Swim – deltager i Barcelona og Antwerpen

Caroline Erichsen, Sigma Swim – deltager i Barcelona og Antwerpen

Daniel Skaaning, STT / VAT-Copenhagen / NTC – deltager i Edinburgh

Emilie Beckmann, Tune IF / GTI / NTC – deltager i Edinburgh

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømmeclub – deltager i Barcelona og Antwerpen

Josefine B. Pedersen, MK31 / VAT-Copenhagen – deltager på hele turen

Julie Kepp Jensen, JGI / A6 – deltager i Antwerpen og Edinburgh

Katrine Buch Villesen, Aalborg Svømmeklub – deltager i Barcelona og Antwerpen

Matilde Schrøder, Berns Swim Team / NTC – deltager i Edinburgh

Signe Bro, Triton Ballerup / NTC – deltager i Edinburgh

Thea Blomsterberg, Sigma Swim – deltager i Barcelona

Tobias B. Bjerg, AGF Svømning / NTC – deltager i Edinburgh

Victoria Bierre, Gladsaxe Svøm GSC / NTC – deltager i Edinburgh

 

Ved stævnet i Edinburgh deltager desuden følgende NTC-svømmere:

Amalie Mikkelsen, Gladsaxe Svøm GSC / NTC – deltager i Edinburgh

Andreas Kaas Elmgreen, Lyngby Svømmeklub / NTC – deltager i Edinburgh

Emily Gantriis,Helsinge Svømmeklub / NTC – deltager i Edinburgh

Marcus Krøyer Svendsen, Kvik Kastrup / NTC – deltager i Edinburgh

Mathias Zander Rysgaard, Holbæk Svømme Klub / NTC – deltager i Edinburgh 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.