Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019
Svømning - Svømmetider
Tri Meet, Faaborg

Bernstorffsminde Efterskole

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Kortbanesæsonens takter skal videreføres


10-04-2018 16:34:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Dansk Svømmeunions talentansvarlige, Thomas Stub, ser gerne, at de danske juniorsvømmerne formår at flytte niveauet fra kortbanesæsonen, når Danish Open starter på torsdag.


Som altid er der meget på spil, når Danish Open afholdes. Under stævnet skal seniorsvømmerne blandt andet forsøge at svømme under de hurtige kvalifikationstider til sommerens EM på langbane, mens det for juniorsvømmerne primært handler om at kvalificere sig til de europæiske juniormesterskaber og nordiske juniormesterskaber.

 

- Jeg så meget lovende takter sidst på kortbanesæsonen - både til DM og ikke mindst nordiske juniormesterskaber, som ikke mindre end 32 svømmere havde kvalificeret sig til, siger Thomas Stub, der er talentansvarlig i Dansk Svømmeunion.

 

Op til udtagelsesperioden for juniorsvømmerne tilbage i november måned havde Thomas Stub strammet tiderne en smule. Det skyldes, at der de sidste par år havde været flere kvalificerede svømmere, end de 24 svømmere, som er det antal kvalificerede svømmere, unionen i teorien arbejder med. Flere juniorsvømmere hævede dog så blot deres niveau det tilsvarende.

 

- Det niveau, som juniorsvømmerne viste, var for mig en positiv overraskelse. Jeg er derfor meget optimistisk og glæder mig til at se, om klubbernes juniorsvømmere har formået at videreføre deres niveau fra kortbanesæsonen, siger Thomas Stub og uddyber om sine forventninger.

 

- I bund og grund handler det om, at juniorsvømmere skal udvikle sig, hvilket både gælder for de, som i øjeblikket svømmer hurtigst, og alle de andre talentfulde svømmere, der er i de danske klubmiljøer rundt omkring. Det afgørende er kort og godt, at alle juniorsvømmere løbende rykker deres niveau mod seniorniveauet.

 

Talentasnvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, glæder sig til at se juniorsvømmerne i aktion ved Danish Open i Bellahøj Svømmestadion. 

Foto: Dansk Svømmeunion

 

Umiddelbart efter Danish Open bliver de juniorsvømmere udtaget, som skal repræsentere Danmark til henholdsvis EJM og NJM. Til EJM forudsiger Thomas Stub, at 18 til 20 svømmere kvalificerer sig, men det er svært at forudsige, hvem det bliver inden Danish Open, der svømmes på lagbane.

 

- I forhold til at svømme på kortbane kræver det simpelthen noget mere råstyrke at svømme rigtig stærkt på langbane, hvilket ikke tæller til alle juniorsvømmeres fordel endnu. Undervandssvømning har de seneste år fået en større og større betydning, og du ser på juniorniveau, at flere og flere mestrer denne del. Dog har styrkeudviklingen ikke fuldt med i mange tilfælde, hvilket skyldes, at svømmerne trods alt ikke er ældre.

 

Svømmerne omkring juniorlandsholdet deltog tilbage i januar ved Euro Meet, der blev afholdt i Luxembourg. Et af formålene med turen var blandt andet at udsætte juniorsvømmerne for modstand fra den europæiske juniorelite.

 

- Svømmerne fik at mærke på egen krop, at det kræver meget mere at konkurrere på den europæiske scene sammenlignet med den danske og nordiske. Jeg håber, de som deltog, har fået en positiv oplevelse med hjem derfra og noget international power, som de forhåbentlig kan drage nytte af i forhold til at forbedre deres niveau fra sidste års langbanesæson, siger Thomas Stub. 

 

Stor tak til Dansk Svømmeunions talentansvarlige for interviewet. SvømmeSport følger Danish Open tæt, og skal du ikke selv overvære mesterskabet, kan du følge med på forreste række her på siden eller på vores Facebookside.     

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.