Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Før finalerne:


08-04-2019 13:44:00:
Af: Rebecca Hegelund

Her er alt, du skal vide om træneruddannelserne og ATK.


Det er vigtigt med gode træneruddannelser

 

Der skal naturligvis være en tydelig sammenhæng og en rød tråd imellem den sportslige strategi for internationale high performance svømning og svømmesportens træneruddannelser. Derfor har der også siden begyndelsen af 2018 været et øget fokus på at udvikle Dansk Svømmeunions træneruddannelse og indholdet af svømningens aldersrelaterede træningskoncept (ATK).

 

Det er her Simon Winther kommer ind i billedet. Han er nemlig projektansat til at udvikle træningsuddannelserne til at understøtte udviklingen af dansk svømning:

 

– Jeg ser nogle store udviklingsmuligheder på området. Den danske trænerstab er i mine øjne uhyre talentfuld, men de mangler den faglige udfordring, som jeg tror er nødvendig, hvis vi vil se flere danske trænere nå højeste internationale niveau. Men jeg tror faktisk, at dansk svømnings allerstørste potentiale ligger i at opgradere træneruddannelsens to første niveauer. Kan vi sikre en stærkere og mere kompetent udvikling af vores talenter, kommer resultaterne også. Men det tager tid og knofedt for alle involverede. Vi skal stille krav og udfordre de unge trænere.

 

Simon Winther som skal stå i spidsen for at til at udvikle træningsuddannelserne i dansk svømning.

 

Det er vigtigt med gode træneruddannelser, og derfor har bestyrelsen i Dansk Svømmeunion besluttet at investere i en projektansættelse af en konsulent på uddannelsesområdet.

 

Det er endt med at blive Simon Winther, som nu skal være med til at udvikle en ny børnetræneruddannelse med fokus på træning af børn samt samspillet med forældrene på de første hold i en konkurrenceafdeling. Derudover skal han også udvikle på indholdet af de eksisterende uddannelser – Svømningens Træneruddannelse og specialforbundsdelen af diplomtræneruddannelsen og Idrættens Trænerakademi (ITA).

 

– Efter mere end 20 års arbejde i diverse danske svømmeklubber er jeg overbevist om, at jeg hele tiden har haft en god fornemmelse af, hvad klubberne ønsker og har af behov, og jeg tror på, at vi allerede er langt med at facilitere en masse initiativer, der understøtter disse, fortæller Simon Winther, træneruddannelses- og ATK-konsulent i Dansk Svømmeunion.

 

Flere og mere konkrete værktøjer

Simon Winther har allerede været i gang med opgaverne i over et år, og han har efterhånden været mange af uddannelsernes hjørner efter i sømmene, sådan at han har kunne foretage en indholdsmæssig opkvalificering.

 

Samtidig har han efterset, at 61 trænere i løbet af året har gennemført det nye børnetrænerkursus, 34 trænere har gennemført Svømningens Træneruddannelse (træneruddannelsens niveau 2), og ni trænere er påbegyndt Diplomtræneruddannelsen (træneruddannelsens niveau 3) og 10 trænere er startet på ITA (træneruddannelsens niveau 4).

 

– Mine tanker har været at gøre ATK mere konkret og værktøjsorienteret. Trænere på alle niveauer skal helst kunne finde både viden og inspiration dels til de store planer og dels til den praktiske dagligdag. Og faktisk indeholder ATK et endnu større potentiale, fordi det kan skabe en sammenhæng mellem landshold, kurser og klubber i forhold til de faglige principper. Og her skal jeg jo sparre med alle de involverede parter, for det er jo meningen, at klubberne og unionen i fællesskab skal smede på det her. Vi skal have de relevante spillere på banen i alle faser af projektet, fortæller Simon Winther.

 

I et internationalt perspektiv står den danske træneruddannelsesstruktur allerede relativt stærkt. Det gælder især for den del, der handler om idrættens egne uddannelser. Med den udvikling og opkvalificering af indhold og struktur, som er igangsat i 2018, er der derfor store forventninger til, at den danske træneruddannelsesstruktur i fremtiden vil komme til at stå endnu bedre i en international kontekst.

 

– Jeg er utrolig glad for den hjælp som danske klubtrænere allerede har bidraget med. Det er jo et langt sejt træk, og jeg sidder ikke med alle de vise sten, og når nu vi sigter s højt, så er er klubtrænernes input afgørende for at få succes med projektet. Det er mit håb, at vi samtidig får bygget broer mellem klubberne og unionen, for vores interesser er sammenfaldende, hvor især veluddannede og engagerede trænere er en af de helt afgørende puslespilsbrikker, konkludere Simon Winther.

 

Ved aftenens finaleafsnit vil der, netop i forbindelse med det øget fokus på træneruddannelserne, blive overrakt diplomer til seks nyuddannede Diplomtrænere inden for dansk svømning. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.