Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Januar
2020
24
Januar
2020

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Ottesen: Sådan bliver du en bedre svømmer


28-09-2014 17:20:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Den 26-årige landsholdssvømmer kommer med sit bud på, hvorfor hun ligger med i front.


Hun har vundet adskillige medaljer, slået rekorder og rejst jorden rundt for at dyste mod verdens bedste svømmere. Opsummeret befinder Jeanette Ottesen sig blandt verdenseliten inden for svømning, og årsagerne hertil er mange.

 

Men hvis man spørger den 26-årige topatlet, hvad det er, der får hende til at ligge med i front til de store internationale svømmestævner, er svaret simpelt:

 

- Det lyder som en kliché, men for mig handler det om at være glad. Selvfølgelig skal man være i god form og alle de der kedelig ting. Men for mig handler det virkelig om at være glad for at svømme og have det sjovt med det, siger hun til SvømmeSport.

 

Men det er jo også hårdt både fysisk og psykisk at være topsvømmer. Hvordan formår man så at holde humøret oppe?

 

- Jamen, det er jo der, at man så skal forsøge at forny sig. Det handler også om at kunne finde på nye ting og ikke være bange for at rykke sig fra det gamle – at prøve nye forskellige ting af.

 

- For eksempel er der mange, der har den der holdning om, at man skal blive ved den samme træner i 15 år og så først der, giver det pote. Men jeg tror, at jeg har haft 10 trænere igennem min karriere, siger Ottesen, der fik hele fire medaljer med hjem fra EM i Berlin tilbage i august.

 

To af disse var af den ædleste form for metal og tilføjes til samlingen, der i forvejen består af to VLM-guldmedaljer samt adskillige andre. Og den imponerende høst skyldes ikke alene glæde og gåpåmod, men også en vilje til at skille sig ud, vurderer Ottesen:

 

- Man kan hurtigt komme ind i sådan en trommerum med, at vi alle sammen skal have det hyggeligt sammen, men man skal ikke være bange for at markere sig en gang i mellem – også selvom at det så betyder, at man anses for at være lidt en bitch. For nogle gange får man mere ud af det end at prøve at være ligesom alle de andre, siger hun.

 

Jeanette Ottesen vandt bronze på 50 m fri, sølv på 50 m butterfly, guld på 100 m butterfly og guld igen på 4x100 m medley til EM på langbane i Berlin. Foto: Patrick Kraemer.

 

På andre punkter er der dog visse ting, hvor det helt sikkert er godt at gøre som de andre, og det er især i forhold til at træne og passe på sin fysik. Ottesen afslører i den forbindelse, at hun selv har et godt sovehjerte:

 

- Det der med at sove meget, er ikke en skrøne. Det er fuldstændigt korrekt, hvis man spørger mig. Jeg sover rigtig meget, siger hun og tilføjer storsmilende:

 

- Men det er en skrøne, at vi aldrig spiser usundt. For det gør vi alle sammen. Det skal der også være plads til. Måske gør vi det ikke i ligeså store mængde, som mange andre gør. Men vi gør det, og vi elsker det lige så højt, som alle andre.

 

Jeanette Ottesen afslører, at der er sat en hel dag af til at smovse de søde sager:

 

- Jeg har en snydedag om ugen – en lørdag eller en søndag. Det kommer lige an på, hvad jeg skal. Men der giver jeg gas, og det er med alt, der indeholder sukker og går under kategorien usund mad.

 

Lær mere om Jeanette Ottesen og se hendes resultater her.

 

Læs også "Ottesen: EM var noget af en rutsjebanetur" 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.