Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
20-07-2019 09:40:00
 
19-07-2019 14:15:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Ottesen: Sådan bliver du en bedre svømmer


28-09-2014 17:20:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Den 26-årige landsholdssvømmer kommer med sit bud på, hvorfor hun ligger med i front.


Hun har vundet adskillige medaljer, slået rekorder og rejst jorden rundt for at dyste mod verdens bedste svømmere. Opsummeret befinder Jeanette Ottesen sig blandt verdenseliten inden for svømning, og årsagerne hertil er mange.

 

Men hvis man spørger den 26-årige topatlet, hvad det er, der får hende til at ligge med i front til de store internationale svømmestævner, er svaret simpelt:

 

- Det lyder som en kliché, men for mig handler det om at være glad. Selvfølgelig skal man være i god form og alle de der kedelig ting. Men for mig handler det virkelig om at være glad for at svømme og have det sjovt med det, siger hun til SvømmeSport.

 

Men det er jo også hårdt både fysisk og psykisk at være topsvømmer. Hvordan formår man så at holde humøret oppe?

 

- Jamen, det er jo der, at man så skal forsøge at forny sig. Det handler også om at kunne finde på nye ting og ikke være bange for at rykke sig fra det gamle – at prøve nye forskellige ting af.

 

- For eksempel er der mange, der har den der holdning om, at man skal blive ved den samme træner i 15 år og så først der, giver det pote. Men jeg tror, at jeg har haft 10 trænere igennem min karriere, siger Ottesen, der fik hele fire medaljer med hjem fra EM i Berlin tilbage i august.

 

To af disse var af den ædleste form for metal og tilføjes til samlingen, der i forvejen består af to VLM-guldmedaljer samt adskillige andre. Og den imponerende høst skyldes ikke alene glæde og gåpåmod, men også en vilje til at skille sig ud, vurderer Ottesen:

 

- Man kan hurtigt komme ind i sådan en trommerum med, at vi alle sammen skal have det hyggeligt sammen, men man skal ikke være bange for at markere sig en gang i mellem – også selvom at det så betyder, at man anses for at være lidt en bitch. For nogle gange får man mere ud af det end at prøve at være ligesom alle de andre, siger hun.

 

Jeanette Ottesen vandt bronze på 50 m fri, sølv på 50 m butterfly, guld på 100 m butterfly og guld igen på 4x100 m medley til EM på langbane i Berlin. Foto: Patrick Kraemer.

 

På andre punkter er der dog visse ting, hvor det helt sikkert er godt at gøre som de andre, og det er især i forhold til at træne og passe på sin fysik. Ottesen afslører i den forbindelse, at hun selv har et godt sovehjerte:

 

- Det der med at sove meget, er ikke en skrøne. Det er fuldstændigt korrekt, hvis man spørger mig. Jeg sover rigtig meget, siger hun og tilføjer storsmilende:

 

- Men det er en skrøne, at vi aldrig spiser usundt. For det gør vi alle sammen. Det skal der også være plads til. Måske gør vi det ikke i ligeså store mængde, som mange andre gør. Men vi gør det, og vi elsker det lige så højt, som alle andre.

 

Jeanette Ottesen afslører, at der er sat en hel dag af til at smovse de søde sager:

 

- Jeg har en snydedag om ugen – en lørdag eller en søndag. Det kommer lige an på, hvad jeg skal. Men der giver jeg gas, og det er med alt, der indeholder sukker og går under kategorien usund mad.

 

Lær mere om Jeanette Ottesen og se hendes resultater her.

 

Læs også "Ottesen: EM var noget af en rutsjebanetur" 

Se de seneste nyheder

20-07-2019 09:40:00

I morgen indledes European Youth Olympic Festival (EYOF) i Baku og her deltager to danske svømmere.

 
19-07-2019 14:15:00

Med Verdensmesterskaberne lige om hjørnet er der gerne stort fokus på verdensrekorder, for hvordan sættes sådan en egentligt? 

 
19-07-2019 09:25:00

Følg med når de danske svømmere kæmper for de røde og hvide farver ved VM i Gwangju den 21. til den 28. juli.

 
15-07-2019 18:00:00

Danmarksmesterskaberne på langbane 2019 bød på flere dage med spændende svømning og tætte opgør i et flot set-up i Helsingør Svømmehal.

 
15-07-2019 11:00:00

De danske juniorsvømmere leverede rigtig gode præstationer ved weekendens Nordiske Mesterskab for junior- og årgangssvømmere i DGI Huset Vejle.