Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ottesen: Sådan bliver du en bedre svømmer


28-09-2014 17:20:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Den 26-årige landsholdssvømmer kommer med sit bud på, hvorfor hun ligger med i front.


Hun har vundet adskillige medaljer, slået rekorder og rejst jorden rundt for at dyste mod verdens bedste svømmere. Opsummeret befinder Jeanette Ottesen sig blandt verdenseliten inden for svømning, og årsagerne hertil er mange.

 

Men hvis man spørger den 26-årige topatlet, hvad det er, der får hende til at ligge med i front til de store internationale svømmestævner, er svaret simpelt:

 

- Det lyder som en kliché, men for mig handler det om at være glad. Selvfølgelig skal man være i god form og alle de der kedelig ting. Men for mig handler det virkelig om at være glad for at svømme og have det sjovt med det, siger hun til SvømmeSport.

 

Men det er jo også hårdt både fysisk og psykisk at være topsvømmer. Hvordan formår man så at holde humøret oppe?

 

- Jamen, det er jo der, at man så skal forsøge at forny sig. Det handler også om at kunne finde på nye ting og ikke være bange for at rykke sig fra det gamle – at prøve nye forskellige ting af.

 

- For eksempel er der mange, der har den der holdning om, at man skal blive ved den samme træner i 15 år og så først der, giver det pote. Men jeg tror, at jeg har haft 10 trænere igennem min karriere, siger Ottesen, der fik hele fire medaljer med hjem fra EM i Berlin tilbage i august.

 

To af disse var af den ædleste form for metal og tilføjes til samlingen, der i forvejen består af to VLM-guldmedaljer samt adskillige andre. Og den imponerende høst skyldes ikke alene glæde og gåpåmod, men også en vilje til at skille sig ud, vurderer Ottesen:

 

- Man kan hurtigt komme ind i sådan en trommerum med, at vi alle sammen skal have det hyggeligt sammen, men man skal ikke være bange for at markere sig en gang i mellem – også selvom at det så betyder, at man anses for at være lidt en bitch. For nogle gange får man mere ud af det end at prøve at være ligesom alle de andre, siger hun.

 

Jeanette Ottesen vandt bronze på 50 m fri, sølv på 50 m butterfly, guld på 100 m butterfly og guld igen på 4x100 m medley til EM på langbane i Berlin. Foto: Patrick Kraemer.

 

På andre punkter er der dog visse ting, hvor det helt sikkert er godt at gøre som de andre, og det er især i forhold til at træne og passe på sin fysik. Ottesen afslører i den forbindelse, at hun selv har et godt sovehjerte:

 

- Det der med at sove meget, er ikke en skrøne. Det er fuldstændigt korrekt, hvis man spørger mig. Jeg sover rigtig meget, siger hun og tilføjer storsmilende:

 

- Men det er en skrøne, at vi aldrig spiser usundt. For det gør vi alle sammen. Det skal der også være plads til. Måske gør vi det ikke i ligeså store mængde, som mange andre gør. Men vi gør det, og vi elsker det lige så højt, som alle andre.

 

Jeanette Ottesen afslører, at der er sat en hel dag af til at smovse de søde sager:

 

- Jeg har en snydedag om ugen – en lørdag eller en søndag. Det kommer lige an på, hvad jeg skal. Men der giver jeg gas, og det er med alt, der indeholder sukker og går under kategorien usund mad.

 

Lær mere om Jeanette Ottesen og se hendes resultater her.

 

Læs også "Ottesen: EM var noget af en rutsjebanetur" 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.