Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

16
April
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Jeg glæder mig til kun at have fokus på træning”


20-05-2013 12:46:33:
Af: Anna Birkbak

Jeanette Ottesen Gray ser frem til højdetræningslejren i Sierra Nevada.


På onsdag den 22. maj tager VM-truppen på højdetræningslejr i Sierra Nevada, Spanien. Det var oprindeligt Paulus Wildeboer, der fandt højdetræning brugbart, og holdet tager af sted, fordi turen er planlagt af Paulus.

 

Jeanette selv er ikke tilhænger af højdetræning, idet hun aldrig rigtig har præsteret bedst ovenpå en træning i de højere luftlag. Men ifølge hende selv har hendes krop responderet fint på træningen, så hun ser ingen grund til at lade være.

 

”Desuden er faciliteterne super gode i Sierra Nevada,” fortæller hun. ”Poolen, styrketræningsområdet osv. er rigtig fine, og det hele ligger tilmed under ét tag, så vi skal heller ikke bruge tid på transport.”

 

Én af ulemperne ved dette er dog, at man sådan set kan tilbringe alle tre uger inden døre – for faciliteterne er praktisk talt under et tag. Man kan bare lade være med at gå udenfor. ”Vi går sådan set i nattøj fra spisesalen og over til poolen,” griner Jeanette. Hun tilføjer dog, at de nok skal på nogle ture og ud og se lidt i området.

 

Derudover glæder Jeanette sig til at få fokus ét sted:

”Det bliver dejligt at komme væk hjemmefra, for man skal jo gøre mange ting og have fokus flere steder, når man er hjemme. På træningslejren kan jeg have fokus kun på min træning, og det er super fedt.”

 

Hvordan synes du, at det er gået med Shannon Rollason som din nye træner?

”Shannon har simpelthen tacklet alting så godt. Både i forhold til min svømning og mig selv, men også alle mulige andre ting. Han har også lært mig meget, og han har givet mig blod på tanden. Vores forhold er rigtig godt, og det er samtidig afslappet både omkring poolen og uden for. Jeg har respekt for ham og kan være mig selv, det er rigtig fedt.”

 

Jeanette skal være i Sierra Nevada omkring to uger, hvorefter hun tager direkte til Monaco for at deltage i det første Mare Nostrum stævne. Hun tager alene af sted, men får besøg af den nye landstræner Nick Juba under stævnet. De næste to Mare Nostrum stævner ligger i Barcelona og Canet, og vi vil selvfølgelig følge op på VM-pigernes resultater fra stævnerne! 

Se de seneste nyheder

03-04-2020 11:47:38

På sit eget high performance svømmeinstitut i Holland lærer den danske træner Ricky Jørgensen fra sig. To af de svømmere, han samarbejder med, er sprinteren Tamara van Vliet og det unge stjernefrø Luc Kroon.

 
02-04-2020 09:27:34

Hjemmeskole og mindre træning giver Mikkel Gadgaard mulighed for at tilbringe mere tid hjemme hos familien.

 
01-04-2020 14:36:19

Swim Team Neptun bruger lockdown-perioden til at udvikle og optimere indsatser, der tit overses i en travl hverdag.

 
01-04-2020 10:48:34

Victor Nygaard fra H2Odense hopper i våddragten og holder formen ved lige.

 
31-03-2020 17:23:53

Pr 1. august 2020 overtager Bjørn Sørensen cheftrænerjobbet i Aalborg Svømmeklub. Bjørn kommer fra en stilling som cheftræner i AGF Svømning.