Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Jeanette Ottesen indleder olympisk sæson med World Cups og ophold Down Under


25-09-2015 16:51:00:
Af: Nora Thomsen

Efter tre World Cups i Asien rejser Jeanette Ottesen videre på seks ugers træningsophold i Australien.


Efter et resultatmæssigt stærkt VM med to sølvmedaljer indleder Jeanette Ottesen den olympiske sæson med deltagelse ved tre forestående World Cups i Asien, hvor hun er afsted som eneste dansker. Helt konkret står den på World Cup i Hong Kong den 25. – 26. september. Dernæst World Cup i Beijing den 29. – 30. september og endelig World Cup i Singapore i dagene 3. – 4. oktober.

I direkte forlængelse af ovenstående stævner har svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC valgt at fortsætte sin rejse direkte videre til Australien, hvor Jeanette, i samråd med Sportsafdelingen, har arrangeret et seks ugers træningsophold hos Shannon Rollason, unionens tidligere NTC-cheftræner.


- Det er fantastisk, at Jeanette har fået mulighed for endnu et træningsophold med Shannon. Han ved fra deres tidligere tætte samarbejde præcis hvad, der tricker hende, og hvordan man får det bedste ud af hende. De har en meget stærk personlig relation og er et succesfuldt team sammen, siger cheflandstræner Nick Juba til SvømmeSport og fortsætter:
 

- I den olympisk sæson, som vi nu indleder, er vi alle optaget af at skabe de bedst mulige forudsætninger for gode præstationer i Rio. Og vi vil gøre, hvad vi kan, for at tage de muligheder, der åbner sig til os, hvis vi ser at det kan bidrage til et godt OL. For Jeanette er det præcis det rigtige skridt at tage i dette meget vigtige år, lyder det fra Nick Juba afslutningsvis.


Jeanette Ottesen pjatter med Nick Juba og Shannon Rollason (yderst til højre).
Arkivfoto: Patrick Kraemer.
 

Jeanette vil konkurrere i de tre asiatiske World Cups (Hongkong, Beijing og Singapore) på vej til Canberra og disse vil kickstarte hendes nye sæson. Opholdet, som er planlagt tilbage i forsommeren, er noget som der er store forventninger til.
 

- Jeg glæder mig ekstremt meget til at komme ned og træne sammen med andre dygtige svømmere og få en masse god sparring i et spændende træningsmiljø, lyder det fra svømmeren, som særligt ser frem til det tætte samarbejde med Danmarks tidligere NTC-cheftræner, Shannon Rollason.

- Når jeg træner med Shannon føler jeg, at jeg er i rigtig gode hænder. Han ved præcis hvordan han skal presse mig til at få det bedste ud af mig selv, så jeg forventer klart at komme i virkelig god form under mit ophold, fortæller Jeanette Ottesen.
 

Løbene ved VM i Kazan i starten af august måned sad, trods de flotte resultater, ikke lige i skabet for den perfektionistiske danske svømmer. Derfor er håbet og forventningen da også, at træningen i Australien vil medvirke til at slibe de tekniske detaljer til.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke er tilfreds med måden jeg svømmede på ved VM i Kazan, og jeg forventer helt sikkert, at jeg får min teknik i butterfly på plads igen. At have en god og let teknik i fly er for mig alt afgørende, lyder det fra Jeanette Ottesen.

På SvømmeSport vil vi afslutningsvis gerne vide, om et seks ugers ophold i Australiens hovedstad, Canberra, giver plads til lidt ferie eller om der udelukkende bliver tale om træning fra start til slut. Jeanette svarer, at der bliver tale om ren træning og ingen tid til ferie. Men det gør intet, for, som Jeanette udtrykker det:

- Selvom der udelukkende bliver tale om ren træning, kommer jeg til at nyde hvert et øjeblik, er jeg sikker på. Træning kan sagtens være sjovt selvom det er hårdt arbejde. Jeg er typen, der lever livet, og jeg skal da helt sikkert også opleve nogle sjove ting, mens jeg er Down Under :-) Jeg glæder mig som et lille barn!

På SvømmeSport er vi sikre på, at de seks uger Down Under bliver en succes. Når motivationen er så tydelig som tilfældet er her, kan det kun blive godt og SvømmeSport ønsker Jeanette et rigtig godt træningsophold. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.