Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

16
April
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Tre overståede World Cups i Asien


05-10-2015 14:04:13:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Jeanette Ottesen gennemførte i weekenden den tredje og sidste del af World Cuppen i denne omgang. Her følger en opsamling på svømmerens tre afsnit i Asien, samt en kommentar fra cheflandstræneren.


Fire guldmedaljer og en bronze var, hvad Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub/NTC) formåede at hente hjem under de tre World Cups i Asien - en yderst tilfredsstillende præstation.

Første World Cup i Asien fandt sted i Hong Kong den 25. – 26. september, anden afdeling i Beijing den 29. – 30. september, mens den tredje og sidste foregik i Singapore i den netop overståede weekend 3. – 4. oktober.

 

Og selvom lørdagens konkurrencer i Singapore i weekenden måtte aflyses grundet tåget og diset vejr, hvor Jeanette ellers havde kvalificeret sig til finalen i 100 fly og 50 fri og her stod til at få medalje, så blev det en pæn medaljehøst for danskeren.

 

I den første afdeling i Hong Kong svømmede Ottesen en tredjeplads og en førsteplads hjem i henholdsvis 50 fri og 50 fly.

Pladsen øverst på podiet i 50 fly blev dog ikke en engangsforestilling, da Ottesen både i Beijing og i Singapore vandt i netop denne disciplin.

Og det var et noget stabilt niveau, som Jeanette lagde sig på ved denne 50-meter. Hun formåede at ligge omkring de 25 sekunder i alle tre finaler. I Hong Kong med tiden 25.82, senere på 25.81 i Beijing og til sidst i denne weekend i Singapore en meget lignende tid på 25.84 – og alle disse tre gange førte som bekendt til guldmedaljen.

 

På 50 fri røg Ottesen desværre nogle pladser ned, da konkurrencen blev skærpet fra Hong Kong til Beijing. I Hong Kong kom hun pænt bag de to Campbell søstre i tiden 25.05 og erobrede derfor tredjepladsen, mens hun i Beijing måtte se sig slået af yderligere to konkurrenter og endte derfor på en 5. plads i tiden 25.13. Alligevel med en fin tid.

 

Ottesen stillede som bekendt også op i 100 fly i Beijing, hvor hun landede på tiden 57.97 – en tid, der kun var en smule langsommere end tiden til VM på 57.05, der rakte til en bronzemedalje.

 

Desværre nåede vi hverken at se Ottesen give den gas i 100 fly eller 50 fri i Singapore i den netop overståede weekend, da vejret ikke tillod det.

 

Cheflandstræner Nick Juba har naturligvis fulgt danskerens præstationer og udtaler følgende herom:

 

- It has been great to see Jeanette continuing her amazing record of World Cup winning success. And her times have been impressive for this early into the new season.

 

Alt i alt en god omgang for Ottesen med en yderst tilfreds cheflandstræner.
Ottesen kan nu fortsætte træningen i Australien, hvor hun snarest tager ned for at træne med den tidligere NTC-træner Shannon Rollason i seks uger.

 

Du kan se alle Jeanette Ottesens resultater fra World Cup på omegatiming.com. 

Se de seneste nyheder

03-04-2020 11:47:38

På sit eget high performance svømmeinstitut i Holland lærer den danske træner Ricky Jørgensen fra sig. To af de svømmere, han samarbejder med, er sprinteren Tamara van Vliet og det unge stjernefrø Luc Kroon.

 
02-04-2020 09:27:34

Hjemmeskole og mindre træning giver Mikkel Gadgaard mulighed for at tilbringe mere tid hjemme hos familien.

 
01-04-2020 14:36:19

Swim Team Neptun bruger lockdown-perioden til at udvikle og optimere indsatser, der tit overses i en travl hverdag.

 
01-04-2020 10:48:34

Victor Nygaard fra H2Odense hopper i våddragten og holder formen ved lige.

 
31-03-2020 17:23:53

Pr 1. august 2020 overtager Bjørn Sørensen cheftrænerjobbet i Aalborg Svømmeklub. Bjørn kommer fra en stilling som cheftræner i AGF Svømning.