Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Nedtælling til svømmetag i de københavnske kanaler


22-08-2012:

Der er stadig pladser tilbage.


Der er nu blot tre dage til årets store åbent vand-arrangement i hjertet af København - Christiansborg Rundt og den dertil hørende Krüger Stafetten – som løber af stabelen på lørdag med stævneplads foran Den sorte Diamant.
I skrivende stund har præcis 993 deltagere tilmeldt sig den individuelle tur i kanalerne rundt om Christiansborg – en frisk svømmetur på præcis to kilometer. Tilmeldingerne fortsætter imidlertid et par døgn endnu, og hos Dansk Svømmeunion er håbet, at deltagerrekorden fra 2010 på i alt 1204 tilmeldte deltagere, vil blive slået på lørdag.


Arkivfoto, Christiansborg Rundt: 2010.

Det er syvende år i træk, at Dansk Svømmeunion arrangerer Christiansborg Rundt. Arrangementet er til dato imidlertid kun blevet afviklet seks gange, idet et usædvanlig voldsomt skybrud over København sidste år resulterede i aflysning af arrangementet blot få timer før start. Således vil det på lørdag være to år siden vi sidst så mere end tusinde svømmere kæmpe sig afsted i kanalerne i hjertet af hovedstaden. Et herligt syn, som ikke er mange andre europæiske hovedstæder forundt, hvis nogen overhovedet.

Arrangementet finder sted på Søren Kierkegaards Plads ud for Den sorte Diamant med start og mål i havnebassinet.
Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

For de, som ikke har lyst til at vove sig ud på den to kilometer lange svømmetur, eller som måske bare finder en svømmestafet sjovere, er Krüger Stafetten en oplagt mulighed.
Krüger Stafetten, som er en firemands-stafet, havde premiere i 2010. Der er tale om præcis den samme svømmetur rundt om Christiansborg, her er de to kilometer blot delt op i fire mindre bidder á hver cirka 500 meter. Således er der her rigtig gode muligheder for at dele en sjov og unik svømmeoplevelse sammen som firma-hold, familie-hold, venne-hold eller måske svømmeklub-hold. I 2010 deltog i alt 39 hold. I år er der i skrivende stund 33 hold tilmeldt.
Navnesponsor på stafetten, Krüger, er virksomheden, der står bag meget af den teknologi, som sikrer badevandskvalitet i Københavns havn.

Svømmende kultur- og fritidsborgmester
For Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev, bliver der nok at se til på lørdag. Dels vil Pia Allerslev stå for åbningstalen forud for Christiansborg Rundt, dels vil den friske politiker også selv svømme den to kilometer lange tur rundt om Christiansborg.
Det er imidlertid ikke første gang at Pia Allerslev vover sig ud på den friske svømmetur i hjertet af København. Således gennemførte Pia Allerslev også Christiansborg Rundt i 2010.

Program:
Klokken 11.00: Åbningstale, Christiansborg Rundt, ved Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev.
Klokken 11.10: Første heat sendes afsted.
Klokken 14.35: Sidste heat sendes afsted.
Klokken 15.10: Præmieoverrækkelser Christiansborg Rundt.
Klokken 15.25: Åbningstale, Krüger Stafetten, ved Leif Bentsen, direktør, Krüger
Klokken 15.30: Krüger Stafetten starter.
Klokken 16.45: Præmieoverrækkelser Krüger Stafetten.
Klokken 17.00: Arrangementet slutter og havnebassinet genåbnes for skibstrafik.

Stadig plads til flere tilmeldinger
Der er mulighed for tilmelding til både den individuelle svømmetur og stafetten helt frem til stævnestart på hjemmesiden www.openwater.dk
Tilmelding kan også ske på lørdag på stævnepladsen. Her vil prisen for tilmelding til den individuelle svømmetur rundt om Christiansborg imidlertid være pålagt et ekstra gebyr.
Således anbefaler Dansk Svømmeunion, at man tilmelder sig på forhånd via hjemmesiden fremfor at klare tilmeldingen på stævnepladsen.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer
For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra en følgebåd. Dette koordineres ved henvendelse til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, i presseteltet på Søren Kierkegaards Plads.

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.

Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten afholdes i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning, Krüger, Det Kongelige Bibliotek-Den Sorte Diamant og Politiken (mediepartner).

Arrangementet er ydermere støttet af By & Havn, Dansk Erhverv, REMA1000 og Carlsberg.

For yderligere information om Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2012 kan udviklingskonsulent Morten Hinnerup kontaktes på telefon: 4439 4468 / mobil: 2916 0903. Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, kan kontaktes på telefon: 4439 4453 / mobil: 2149 0937. Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.