Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


17-årig bliver dobbelt Danmarksmester i Open Water


06-09-2014 17:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Louise Møller Jessen sikrede sig endnu en mesterskabstitel, da 5 km DM i åbent vand-svømning løb af stablen i Aalborg i forbindelse med Limfjordskrydseren lørdag.


Det er kun tre uger siden, at hun stod øverst på skamlen i Amager Strandpark, da Danmarksmesterskabet i 10 km åbent vand-svømning løb af stablen på københavnerøen. Lørdag fik Louise Møller Jessen så atter lov til at betræde øverst plads på podiet, da 5 km DM fandt sted i Aalborg.

 

På én time, to minutter og 38 sekunder formåede den 17-årige svømmer fra Svømmeklubben Triton Ballerup således at svømme de fem kilometer i Limfjorden hurtigst, mens Merete Dejgaard Toft Jensen fra Holstebro Svømmeclub kom ind som næst hurtigst kvinde præcis 60 sekunder senere.

 

Lærke Toft Ruby fra Svømmeklubben Laksen/A6 gentog også sin succes fra 10 km DM ved at være tredjehurtigste kvinde i vandet lørdag. Det gjorde hun med tiden én time, tre minutter og 58 sekunder.

 

På herresiden blev det Frans Johannesen fra Esbjerg Svømmeklub, der sejrede med tiden 57 minutter og 18 sekunder, tæt forfulgt af Aalborg Svømmeklubs Mikael Thode Sørensen, der var blot 10 sekunder efter ham.

 

Og på tredjepladsen endte så den regerende nordiske mester i åbent vand-svømning, Laust Moesgaard, fra Herning Svømmeklub med tiden 57 minutter og 29 sekunder – altså kun ét sekund efter end Mikael Thode Sørensen på andenpladsen.

 

Dansk Svømmeunion havde modtaget cirka 10 procent flere tilmeldinger til arrangement i Limfjorden i år, end de fik sidste år. Og lidt over 300 endte op med at hoppe i vandet på dagen for at svømme de forskellige distancer på henholdsvis 600, 1500 og 5000 meter.

 

Heriblandt var Steen Heftholm fra Palmestrand Open Water, der vandt prisen for årets åbent vand-svømmer sidste år. Og han er ikke i tvivl om, hvorfor sporten pludselig bliver mere og mere populær og møder mere og mere opbakning.

 

- Det er fordi, at det er noget, vi kan dyrke, når vi har lyst til at dyrke den. Og så er det også en sport, der er et stort fællesskab omkring på en måde, som den konventionelle svømning ikke oplever – nemlig det at det er sjovt at komme ud og dyrke noget motion i naturen sammen med andre, siger Heftholm til SvømmeSport lørdag, hvor de er flere fra Palmestrand Open Water, der er mødt op for at deltage.

 

- Limfjordskrydseren skal bakkes op af os, fordi det er et gammelt stævne, som fungerer supergodt og er meget hyggeligt. Og så skal vi selvfølgelig også ud og vise flaget – vise at vi bakker op om nordjysk åbent vand-svømning, og at vi også kan være med på bølgen heroppe i Nordjylland, hvilket vi faktisk også har været i flere år, tilføjer han.

 

 

Læs mere om dette års Limfjordskrydser og 5 km DM her.

Hvis du vil se flere resultater fra stævnet, kan du finde dem her.

 

Læs også ”Årets åbent vand-pris 2013 overrakt til Steen Heftholm” og ”Mere end 300 deltager i Limfjordskrydseren og 5 km DM”Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.