Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Oktober
2019
Svømning - Svømmetider
Ikast Max-pas, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)
20
Oktober
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion er tilfreds med dette års Limfjordskrydser


07-09-2014 20:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Der gik super fint, da det årlige åbent vand-arrangement i Aalborg løb af stablen lørdag, oplyser udviklingskonsulent Lars Bo Larsen.


Solen stod højt på en skyfri himmel, og strømmen i Limfjorden ved Aalborg var perfekt til åbent vand-svømning, da den årlige Limfjordskrydser blev skudt i gang i det nordjyske lørdag.

 

Så der var ikke noget at sætte en finger på ved det traditionsrige stævne, hvis man spørger Lars Bo Larsen, som er udviklingskonsulent og medarrangør i Dansk Svømmeunion.

 

- Jeg synes, at det gik super fint. Vi sendte mere end 300 over fjorden, og i alt havde vi fire, der udgik af ting i småtingsafdelingen som for eksempel krampe eller træthed. Og i

forhold til at få alle ender til at hænge sammen, så var der heller ikke nogle problemer, siger Lars Bo Larsen og tilføjer:

 

- Der kom mange mennesker og kiggede, og det var super fedt, synes jeg. Især at der var mange ude for at se på DM-løbet længere ude på 5-kilometer-strækningen, selvom det kun var knap 50 svømmere, der svømmede den.

 

Det var ottende gang, at Dansk Svømmeunion fik stablet Limfjordskrydseren på benene i et samarbejde med Aalborg Svømmeklub, Svømmeklub Nord og Nørresundby Idrætsforening. Men som noget nyt havde stævnet fået selskab af 5 km DM, hvilket betød, at de nordjyske åbent vand-entusiaster også kunne vælge at tilbagelægge 5000 m ud over de sædvanlige 600 og 1500 meter.

 

- Vi får nok ikke lov til at huse 5 km DM igen næste år. Men i Nordjylland er man da friske nok på det, hvis det skulle være, lyder vurderingen fra Lars Bo Larsen.

 

- Om vi så skal udvide de to traditionelle strækninger på henholdsvis 600 og 1500 meter med et 5000 meter motionsløb blot igen næste år, må vi se på. Nu skal vi evaluere på stævnet her sidst i september, hvor vi skal have snakket tingene igennem, tilføjer unionens udviklingskonsulent, der er fast mand på Limfjordskrydseren.

 

Lars Bo Larsen er dog ikke i tvivl om, at uanset hvad strækningerne bliver til næste år, så vil stævnet finde sted igen. Og i så fald bør man måske se på, hvordan man kan skabe lidt bedre forhold for såvel svømmere og tilskuere.

 

- Umiddelbart tænker jeg, at det kunne blive mere deltagervenligt med nogle borde og stole – muligvis også noget frugt og vand, ligesom man har til Christiansborg Rundt – i både start og målområdet. Det tænker jeg, at vi måske godt kunne begynde at kigge lidt mere på til næste år, nu hvor Limfjordskrydseren er ved at være så stor, som den er, siger han.

 

Se resultaterne fra 5 km DM og Limfjordskrydserens traditionelle distancer her.

Læs også "Mere end 300 deltager i Limfjordskrydseren og 5 km DM" og "17-årig bliver dobbelt Danmarksmester i Open Water"Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.