Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Lørdagens Aros Swim byder på DM 5 km åbent vand


14-06-2017 12:00:00:

I forbindelse med afviklingen af DM 5 km åbent vand i weekenden fortæller Thomas Stub her lidt om de udtagelser, der her er på spil til sommerens store åbent vand-stævner. 


På lørdag danner Aros Swim i Aarhus rammen for en masse åbent vand-svømning, der blandt andet byder på DM 5 km. Ved dette DM deltager 40 svømmere, og her har både juniorer og seniorer muligheden for at kvalificere sig til kommende store åbent vand-stævner. Det er blandt andet på baggrund af dette DM, at svømmere bliver udtaget til Nordiske Mesterskaber.

 

I forbindelse med afviklingen af DM 5 km har SvømmeSport snakket med talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub. Han fortæller først og fremmest, at det er på baggrund af præstationer ved to udtagelsesarrangementer i juni måned, at juniorsvømmerne bliver udtaget til de to store mesterskaber, Nordiske Mesterskaber og EM Junior Open Water.
Det ene stævne med udtagelsesmuligheder er derfor Aros Swim, hvor DM 5 km finder sted samt det netop overståede Vikinge Svøm, der fandt sted i Roskilde i lørdags. Om dette udtaler Thomas Stub:

 

- Der udtages 6-8 juniorsvømmere til Nordiske Mesterskaber den 11. - 13. august i Middelfart på baggrund af deltagelse i ovenstående to aktiviteter; med DM 5 km i Aarhus som det, der vejer tungest.

 

- Der udtages 2-4 juniorsvømmere til EM junior OW den 4. - 6. august i Marseille, Frankrig på baggrund af deltagelse i ovenstående to aktiviteter og Nordiske Mesterskaber i 2016. Det er således kun svømmere, der deltog ved Nordiske Mesterskaber i 2016, der har mulighed for at blive udtaget, fortæller han og uddyber om sæsonens kommende åbent vand-arrangementer:

 

- Som noget nyt i år vil der i forbindelse med de Nordiske Mesterskaber bliver udtaget et mindre antal juniorer (1-3 svømmere) til LEN Cup 6 km. i København den 26. august, der svømmes i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt. Denne udtagelse sker på baggrund af præstationerne til Nordiske Mesterskaber og DM 5 km i Aarhus.

 

Det er dog ikke kun for juniorerne, at der er en masse på spil for ved weekendens DM 5 km ved Aros Swim. Også seniorerne har mulighed for at kvalificere sig til Nordiske Mesterskaber, og om dette udtaler Thomas Stub:

 

- Kvalifikation til Nordiske Mesterskaber sker på baggrund af præstationer til DM 5 km. Der udtages 3-5 seniorer afhængigt af niveauet på præstationerne til Nordiske Mesterskaber.

 

- I forbindelse med de Nordiske Mesterskaber bliver der udtaget 2-4 seniorer til LEN Cup 6 km i København. Denne udtagelse sker på baggrund af præstationerne til Nordiske Mesterskaber og DM 5 km i Aarhus. På samme måde vil der på baggrund af præstationerne til LEN Cup i København blive udtaget 1-4 seniorer til LEN CUP 10 km/5 km den 16. - 17. september i Bracciano, Italien.

 

Der er derfor en masse på spil for de mange åbent vand-svømmere, der deltager i weekendens stævne, og afsluttende udtaler Thomas Stub i den forbindelse følgende om sine forventninger til svømmernes præstationer:

 

 - Jeg er slet ikke i tvivl om, at der vil møde nogle meget opsatte svømmere op i Aarhus på lørdag og være klar til at kæmpe om de forskellige udtagelser. Der er meget på spil til DM, og det er også hele tanken bag den måde, tingene er organiseret på. Det bliver spændende.

 

Mange tak til Thomas Stub for kommentarerne.

 

DM 5 km afvikles, som nævnt, i forbindelse med Aros Swim i Aarhus på lørdag den 17. juni. Udover DM 5 km svømmes der også 500 meter, 2500 meter og 5000 meter for både begyndere og øvede åbent vand-svømmere ved dagens stævne.

 

Her på SvømmeSport følger vi naturligvis op på resultaterne ved DM 5 km, men du har også mulighed for at gå forbi Dansk Svømmeunions aktivitetskalender, hvor du blandt andet kan finde deltagerlister,  info om tid og sted og meget mere. Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.