Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Massiv trafik af svømmere i de københavnske kanaler


25-08-2012:

Langt over tusinde svømmere deltog i Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten.


Dansk Svømmeunions store svømmebegivenhed Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten, som sidste år måtte aflyses på grund af et voldsomt skybrud over København, havde vejrguderne noget mere med sig i dag – til glæde for langt over tusinde friske åbent vand svømmere.
Således kunne det efterhånden velkendte og populære åbent vand-arrangement lørdag løbe af stablen for sjette gang i hjertet af hovedstaden.
Start- og målområdet for den friske distance på i alt to kilometer rundt om Christiansborg lå ud for Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads.

 
1103 svømmere tilmeldt Christiansborg Rundt 2012 
Selve lørdagens store åbent vand-flagskib, Christiansborg Rundt, blev sat i gang klokken 11.10 oven på Københavns kulturborgmester, Pia Allerslevs, åbningstale.
I alt 33 heat blev sendt af sted med få minutters interval. Op til 60 svømmere blev sendt af sted i hvert heat, hvilket var et fantastisk syn at følge i det forholdsvis rolige vand i Havnebassinet. Med klapsalver fra publikum overalt på pladsen blev de mange friske svømmere sendt af sted med retning mod Knippelsbro.
Med præcis 1103 tilmeldte deltagere nåede Christiansborg Rundt lige knap deltagerrekorden fra 2010, som var på 1204.  

Vinder af Christiansborg Rundt 2012 blev på damesiden, som i 2010, Mathilde Riis Sørensen, Esbjerg Svømmeklub, i tiden 23,30.
Nummer to blev, ligeledes som for to år siden, Freja Østergaard, Silkeborg, i tiden 24,41.
Nummer tre blev Ellen Olsson, Skåre Swim Club, Sverige, i tiden 24,50.

 


De tre hurtigste damer i Christiansborg Rundt 2012. Foto: Michael Vienø.

På herresiden blev det Anton Ipsen, Sigma Swim Birkerød, der løb af med sejren i tiden 22,52.
Nummer to blev Rasmus Ericsson, Skåre Swim Club, 24,03.
Nummer tre blev Kristian Ranghøj, Randers Neptun, i tiden 24,39.Tre stærke Christiansborg Rundt herre-svømmere 2012. Foto: Michael Vienø.

 

Ældste deltager i Christiansborg Rundt var på herresiden Sune Frederiksen, Roskilde Svømning, der, trods sine 77 år på fineste vis formåede at tilbagelægge de to kilometer rundt om Christiansborg i tiden 49,07.Sune Frederiksen var dagens ældste deltager med sine 77 år. Foto: Michael Vienø.

 

På damesiden var Elisabeth Schubert ældste deltager med sine 69 år. Elisabeth Schubert gennemførte Christiansborg Rundt i tiden 1.08,08.


Kun en lille håndfuld svømmere måtte udgå undervejs på svømmeturen rundt om Christiansborg. Dette foregik dog fuldstændig udramatisk og under professionelle forhold takket være de mange livreddere, som fulgte svømmerne overalt på ruten. Svømmerne udgik primært på grund af nedkøling samt mødet med nogle af rutens drilske og uvelkomne brandmænd.

33 hold svømmede Krüger Stafetten
Ovenpå Christiansborg Rundt var det tid for Krüger Stafetten på samme rute. Her er de to kilometer inddelt i fire mindre bidder, således fire mand hver svømmer cirka 500 meter. Et sjovt, socialt og anderledes åbent vand-tiltag, som tilfører den traditionelle Christiansborg Rundt svømning ekstra krydderi og som samtidig giver flere motionssvømmere, som måske ikke helt har mod på den lange distance, mulighed for at være med.

I alt 33 hold deltog i lørdagens Krüger Stafetten.
Vinderholdet blev ”Jyderne” i tiden 23,48.

Nummer to blev det svenske hold Skåre Swim Club i tiden 25,15.

Tredjepladsen gik her til Nordkystens Livredningstjeneste i tiden 27,29.


Vinderne af Krüger Stafetten 2012 – ”Jyderne”. Foto: Jesper Westley.

Resultater og fotos
Se begge resultatlister fra dagens åbent vand-svømning på: http://www.svoem.org/Discipliner/Aabent-vand/Resultater/
 
På SvømmeSports hjemmeside - www.svoem.dk- vil der blive uploadet fotos fra lørdagens åbent vand-svømning i løbet af få døgn.

Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2012 blev afholdt i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning, Krüger, Det Kongelige Bibliotek-Den Sorte Diamant og Politiken (mediepartner).

Arrangementet er ydermere støttet af By & Havn, Dansk Erhverv, REMA1000 og Carlsberg.
Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.