Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
03-06-2019 16:30:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Juni
2019
21
Juni
2019
Svømning
Sommerstævne
Kildeskovshallen

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Christiansborg Rundt, Mary og nord for Limfjorden


24-09-2012:
Af: Tine Jespersen

Læs konsulenternes evaluering af årets åbent vand-sæson.


 

Efter 15 åbent vand-arrangementer løbende fordelt over den netop overståede sommer, er det tid til at gøre status. Dansk Svømmeunions konsulenter har i samarbejde med de eksterne arrangører rundt om i landet oplevet hvert eneste event fra første række. Der er en overordnet enighed om en ganske vellykket sæson med mange glade deltagere, forbedringer i forhold til sidste år og endda tre helt nye stævner. Det der står klarest i konsulenternes hukommelse er dog det største stævne, Christiansborg Rundt. Morten Hinnerup forklarer: - Vi har været mange ting igennem efter aflysningen sidste år, så jeg er super godt tilfreds med det arrangement vi fik afviklet i år. Det var også meget tilfredsstillende, at opbakningen forsat er stigende og der i år var endnu flere tilmeldinger end sidste år.

Caroline Kleemann tilføjer yderligere Kronprinsesse Marys deltagelse, som en ting hun sjældent vil glemme. Udover det store stævne øst for Storebælt fremhæver Lars Bo Larsen også åbent vand-indførelsen nord for Limfjorden, som noget der har gjort stort indtryk: - Jeg har været med til at flytte åbent vand-sæsonen nord for Limfjorden i samarbejde med Steen Heftholm og Berit Svendsen fra de to Frederikshavner klubber og i samarbejde med Arena Nord.

 

Den store udvikling i åbent vand kan vi ikke komme udenom, men større tilslutning betyder også større risiko for ulykker. Dem har der dog ikke været nogen af takket være Trygfonden Kystlivredning, men vi kunne altså heller ikke have undværet dem. Lars Bo Larsen, som var ansvarlig for Limfjordskrydseren fortæller: - I forbindelse med Limfjordskrydseren oplevede vi hvor hurtigt strømmen kan tage til. Her viste beredskabet og Trygfonden Kystlivredning deres berettigelse og deres gode færdigheder i en unormal situation.

 

Mens åbent vand-arrangementerne går på en velfortjent ferie, de danske søer, fjorde og hav tager en slapper og vandtemperaturen stille og roligt begynder at dale, har konsulenterne til gengæld masser at gå i gang med. Forberedelserne til næste års sæson handler blandt andet om at videreudvikle på de nuværende events, forhåbentlig udvikle nye samt udbrede aktiviteter, der leder frem mod sæsonen. Morten Hinnerup nævner blandt andet Start2Crawl, som han gerne ser udbredt til flere klubber som en optakt til sæsonen, mens Caroline Kleemann nævner åbent vand-kurser og træningsarrangementer som en del af hendes fokus. Afsluttende er der vidst ikke andet at sige end: vi glæder os!Se de seneste nyheder

17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.

 
28-05-2019 14:30:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere den associeret træner, der er valgt til VM-holdets supportteam.

 
28-05-2019 09:30:00

Nivå Svømmeforening har præmiere på Familiesvømning i Øresund