Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Christiansborg Rundt, Mary og nord for Limfjorden


24-09-2012:
Af: Tine Jespersen

Læs konsulenternes evaluering af årets åbent vand-sæson.


 

Efter 15 åbent vand-arrangementer løbende fordelt over den netop overståede sommer, er det tid til at gøre status. Dansk Svømmeunions konsulenter har i samarbejde med de eksterne arrangører rundt om i landet oplevet hvert eneste event fra første række. Der er en overordnet enighed om en ganske vellykket sæson med mange glade deltagere, forbedringer i forhold til sidste år og endda tre helt nye stævner. Det der står klarest i konsulenternes hukommelse er dog det største stævne, Christiansborg Rundt. Morten Hinnerup forklarer: - Vi har været mange ting igennem efter aflysningen sidste år, så jeg er super godt tilfreds med det arrangement vi fik afviklet i år. Det var også meget tilfredsstillende, at opbakningen forsat er stigende og der i år var endnu flere tilmeldinger end sidste år.

Caroline Kleemann tilføjer yderligere Kronprinsesse Marys deltagelse, som en ting hun sjældent vil glemme. Udover det store stævne øst for Storebælt fremhæver Lars Bo Larsen også åbent vand-indførelsen nord for Limfjorden, som noget der har gjort stort indtryk: - Jeg har været med til at flytte åbent vand-sæsonen nord for Limfjorden i samarbejde med Steen Heftholm og Berit Svendsen fra de to Frederikshavner klubber og i samarbejde med Arena Nord.

 

Den store udvikling i åbent vand kan vi ikke komme udenom, men større tilslutning betyder også større risiko for ulykker. Dem har der dog ikke været nogen af takket være Trygfonden Kystlivredning, men vi kunne altså heller ikke have undværet dem. Lars Bo Larsen, som var ansvarlig for Limfjordskrydseren fortæller: - I forbindelse med Limfjordskrydseren oplevede vi hvor hurtigt strømmen kan tage til. Her viste beredskabet og Trygfonden Kystlivredning deres berettigelse og deres gode færdigheder i en unormal situation.

 

Mens åbent vand-arrangementerne går på en velfortjent ferie, de danske søer, fjorde og hav tager en slapper og vandtemperaturen stille og roligt begynder at dale, har konsulenterne til gengæld masser at gå i gang med. Forberedelserne til næste års sæson handler blandt andet om at videreudvikle på de nuværende events, forhåbentlig udvikle nye samt udbrede aktiviteter, der leder frem mod sæsonen. Morten Hinnerup nævner blandt andet Start2Crawl, som han gerne ser udbredt til flere klubber som en optakt til sæsonen, mens Caroline Kleemann nævner åbent vand-kurser og træningsarrangementer som en del af hendes fokus. Afsluttende er der vidst ikke andet at sige end: vi glæder os!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.