Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Oktober
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Med kunstige knæ Rundt om Christiansborg


25-08-2012: 0

Jørgen Vabbersgaard har deltaget i Christiansborg Rundt alle gange


Jørgen Vabbersgaard har svømmet Christiansborg Rundt siden starten i 2006. Foto: Søren Arildsen

 

Selv om man har to kunstige knæ, så kan man godt svømme 2000 meter. Det er 77-årige Jørgen Vabbersgaard et levende bevis på. Siden 2006 har han hvert år stillet til start i Christiansborg Rundt.

- Det går ikke så hurrigt, fordi jeg har stål i begge knæ, og benene bare "hænger" nede i vandet, men en sluttid under en time er, hvad jeg sætter næsen op efter, siger pensionisten, som repræsenterer idrætsklubben hos Man Diesel, hvor han er æresmedlem. En klub han startede, den gang firmaet hed B&W Diesel.

 

Jørgen Vabbersgaard træner flere gange om ugen. Lagunen i Amager Strandpark benyttes flittigt, og også ude ved Charlottenlund Fort har han trænet.

Svømning var ellers ikke Jørgen Vabbersgaards idrætsdisciplin. I mere end tyve år løb han adskillige marathonløb lige fra den Kinesiske Mur over København til Hawaii.

- Nu har jeg fået skiftet knæ tre gange, så løb er det slut med, men jeg gennemførte KMD triathlon for nylig, som bestod af 400 m svømning, 18 km cykling og 4 km løb. Løbeturen blev dog gået med stave, men igennem kom jeg, understreger han.

 

Jørgen Vabbersgaard er flere gange blevet kåret som ældste deltager i Christiansborg Rundt. Bare ikke i 2010, hvor der dukkede en endnu ældre svømmer op. Og heller ikke i År, hvor han blev overhalet af Sune Frederiksen fra Roskilde Svømning.

 

Om to uger er Jørgen Vabbersgaard igen i vandet - ved Esrum Sø Open - og mon ikke den gamle maratonkæmpe er at finde, når det i 2013 går løs igen med Christiansborg Rundt - dårlige knæ vil ihvertfald ikke være den skavank, som afholder ham fra at stille til start.

 

Jørgen Vabbersgaard klar til start. Foto: Søren Arildsen

 

Af Søren ArildsenSe de seneste nyheder

23-10-2020 09:54:49

Udviklingslandsholdet gæster Herning Bad og Svømmehals flotte rammer.

 
21-10-2020 08:22:24
Se her datoerne for informationsmøder om de såkaldte Team Danmark ordninger.
 
08-10-2020 10:44:41

Følelsesladede landsholdssvømmere siger pænt farvel til rygcrawleren på Instagram.

 
07-10-2020 12:23:17

Landsholdssvømmer Mie Ø. Nielsen fra Aalborg Svømmeklub indstiller karrieren og hænger konkurrencedragten på knagen.

 
02-10-2020 14:37:10

Coronavirus påvirker fortsat dansk svømmesport.