Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Gudenaa Open Water del af legendarisk motionsløb


01-05-2013 11:13:50:
Af: Anna Birkbak

Den Danske Klassiker føjer Åbent Vand-stævnet til sin paraply af motionsløb hen over sommeren.


Vi har på SvømmeSport modtaget følgende pressemeddelelse:

 

"Gudenaa Open Water bliver en del af Den Danske Klassiker

Det populære open water svømmearrangementet Gudenaa Open Water har netop indgået samarbejde med tre andre motionsevents inden for løb, cykling og mountainbike i Danmark under paraplyen ”Den Danske Klassiker”. Et koncept der over de kommende år skal sikre det legendariske motionsløb mange flere deltagere.

 

Gudenaa Open Water er ikke kun for jyder. Det klassiske open water svømmearrangement, der d. 22. juni afholdes for 6. gang, har ambitioner om at tiltrække deltagere fra langt ud over Jyllands grænser.

 

John H. Jeppesen, Formand for Neptun Svømmeafdeling (der i samarbejde med Randers Freja Triatlon og Dansk Svømmeunion arrangerer Gudenaa Open Water), fortæller passioneret, hvorfor de har indgået et samarbejde med Den Danske Klassiker:

”I Randers brænder vi for at give mange flere sjællændere, fynboer og motionister fra vores nærmeste nabolande muligheden for at svømme i den smukke Gudenå. Vi vil ligeledes gerne motivere flere løbere, cyklister og mountainbike-folk til at stifte bekendtskab med svømning” siger John H. Jeppesen.

 

 

’’Danmark har brug for flere permanente oplevelsesfyrtårne, som giver opmærksomhed, overnatninger og dermed omsætning til landet. Vi bakker op om Den Danske Klassiker fordi konceptet og de fire events har stort potentiale og vil være med til at sætte fokus på Danmark, som et attraktivt land med skønne naturarealer. Det er på mange måder et perfekt match til vores målsætning om at vokse Gudenaa Open Water til 3.000 deltagere i 2015.”

 

Den Danske Klassiker består af de fire discipliner løb, svømning, cykling og mountainbike og er tidsmæssigt fordelt over året og geografisk spredt over hele landet. Fælles for de fire events er, at de alle er unikke, har kant, foregår i smuk natur og har en stærk organisation bagved med store vækst-ambitioner. Konceptet har haft stor succes i Sverige og opfordrer folk til at dyrke mere motion på tværs af sportsgrene.

 

Gensidig kærlighed giver gevinst  

Også ledelsen fra Den Danske Klassiker er begejstret for samarbejdet:

”Vi har valgt Gudenaa Open Water som en del af Den Danske Klassiker, fordi Gudenåen med sin spændende historie og smukke natur passer perfekt ind i konceptet. Herudover finder vi det afgørende, at det er visionære folk med en klar vækststrategi, der står bag. Gudenaa Open Water er en sand svømmeklassiker, som helt sikkert skal opleves”, siger Jakob Holbak, projektleder for Den Danske Klassiker.

 

”Gudenaa Open Water og Den Danske Klassiker handler om motion, velvære og sammenhold og vi har plads til både hundesvømning og torpedo-crawl”, fortæller John H. Jeppesen begejstret. ”Hvis de kan opbygge store breddeevents, som Vansbrosvømningen i Sverige – så kan vi også i Danmark!”

 

 

FAKTA om Den Danske Klassiker

  • Den Danske Klassiker består af motionsløbet ”Esrum Sø Rundt”, mountainbikeræset ”Kongesporet”, svømmearrangementet ”Gudenaa Open Water” og cykelløbet ”Fyen Rundt”
  • De fire events finder sted i hhv. juni, juli, august og oktober måned og er spredt over hele Danmark.
  • Gennemførelse af Den Danske Klassiker inden for 12 måneder udløser en medalje og en plads i Den Danske Klassiker Hall of Fame
  • Inspirationen til Den Danske Klassiker er hentet fra ”En Svensk Klassiker” fra den anden side af Øresund. Her tiltrækker vores svenske naboer mellem 20.000-40.000 deltagere fire gange om året til events’ene ”Vasaloppet” (langrend), Vätternrundan” (cykling), Vansbrosimningen (svømning) og Lidingöloppet (løb).

 

For yderligere information kontakt venligst:

John H. Jeppesen, Formand, Neptun Svømmeafdeling
Tlf. 22 11 93 49
Email: formand@neptun.dk
Web: www.gudenaaopenwater.dk

Jakob Holbak, projektleder, Den Danske Klassiker
Tlf. 21 97 58 60
Email: jakob.holbak@dendanskeklassiker.dk
Web: www.dendanskeklassiker.dk"Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.