Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Gudenaa Open Water del af legendarisk motionsløb


01-05-2013 11:13:50:
Af: Anna Birkbak

Den Danske Klassiker føjer Åbent Vand-stævnet til sin paraply af motionsløb hen over sommeren.


Vi har på SvømmeSport modtaget følgende pressemeddelelse:

 

"Gudenaa Open Water bliver en del af Den Danske Klassiker

Det populære open water svømmearrangementet Gudenaa Open Water har netop indgået samarbejde med tre andre motionsevents inden for løb, cykling og mountainbike i Danmark under paraplyen ”Den Danske Klassiker”. Et koncept der over de kommende år skal sikre det legendariske motionsløb mange flere deltagere.

 

Gudenaa Open Water er ikke kun for jyder. Det klassiske open water svømmearrangement, der d. 22. juni afholdes for 6. gang, har ambitioner om at tiltrække deltagere fra langt ud over Jyllands grænser.

 

John H. Jeppesen, Formand for Neptun Svømmeafdeling (der i samarbejde med Randers Freja Triatlon og Dansk Svømmeunion arrangerer Gudenaa Open Water), fortæller passioneret, hvorfor de har indgået et samarbejde med Den Danske Klassiker:

”I Randers brænder vi for at give mange flere sjællændere, fynboer og motionister fra vores nærmeste nabolande muligheden for at svømme i den smukke Gudenå. Vi vil ligeledes gerne motivere flere løbere, cyklister og mountainbike-folk til at stifte bekendtskab med svømning” siger John H. Jeppesen.

 

 

’’Danmark har brug for flere permanente oplevelsesfyrtårne, som giver opmærksomhed, overnatninger og dermed omsætning til landet. Vi bakker op om Den Danske Klassiker fordi konceptet og de fire events har stort potentiale og vil være med til at sætte fokus på Danmark, som et attraktivt land med skønne naturarealer. Det er på mange måder et perfekt match til vores målsætning om at vokse Gudenaa Open Water til 3.000 deltagere i 2015.”

 

Den Danske Klassiker består af de fire discipliner løb, svømning, cykling og mountainbike og er tidsmæssigt fordelt over året og geografisk spredt over hele landet. Fælles for de fire events er, at de alle er unikke, har kant, foregår i smuk natur og har en stærk organisation bagved med store vækst-ambitioner. Konceptet har haft stor succes i Sverige og opfordrer folk til at dyrke mere motion på tværs af sportsgrene.

 

Gensidig kærlighed giver gevinst  

Også ledelsen fra Den Danske Klassiker er begejstret for samarbejdet:

”Vi har valgt Gudenaa Open Water som en del af Den Danske Klassiker, fordi Gudenåen med sin spændende historie og smukke natur passer perfekt ind i konceptet. Herudover finder vi det afgørende, at det er visionære folk med en klar vækststrategi, der står bag. Gudenaa Open Water er en sand svømmeklassiker, som helt sikkert skal opleves”, siger Jakob Holbak, projektleder for Den Danske Klassiker.

 

”Gudenaa Open Water og Den Danske Klassiker handler om motion, velvære og sammenhold og vi har plads til både hundesvømning og torpedo-crawl”, fortæller John H. Jeppesen begejstret. ”Hvis de kan opbygge store breddeevents, som Vansbrosvømningen i Sverige – så kan vi også i Danmark!”

 

 

FAKTA om Den Danske Klassiker

  • Den Danske Klassiker består af motionsløbet ”Esrum Sø Rundt”, mountainbikeræset ”Kongesporet”, svømmearrangementet ”Gudenaa Open Water” og cykelløbet ”Fyen Rundt”
  • De fire events finder sted i hhv. juni, juli, august og oktober måned og er spredt over hele Danmark.
  • Gennemførelse af Den Danske Klassiker inden for 12 måneder udløser en medalje og en plads i Den Danske Klassiker Hall of Fame
  • Inspirationen til Den Danske Klassiker er hentet fra ”En Svensk Klassiker” fra den anden side af Øresund. Her tiltrækker vores svenske naboer mellem 20.000-40.000 deltagere fire gange om året til events’ene ”Vasaloppet” (langrend), Vätternrundan” (cykling), Vansbrosimningen (svømning) og Lidingöloppet (løb).

 

For yderligere information kontakt venligst:

John H. Jeppesen, Formand, Neptun Svømmeafdeling
Tlf. 22 11 93 49
Email: formand@neptun.dk
Web: www.gudenaaopenwater.dk

Jakob Holbak, projektleder, Den Danske Klassiker
Tlf. 21 97 58 60
Email: jakob.holbak@dendanskeklassiker.dk
Web: www.dendanskeklassiker.dk"Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.