Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Hop med på Åbent Vand-bølgen


10-04-2013 08:50:00:
Af: Anna Birkbak

Er du i tvivl om hvad sporten går ud på, eller vil du vide hvilke stævner rundt om i Danmark, der er spændende? Læs med her.


Vi har talt med udviklingskonsulent hos SVØM, Morten Hinnerup, der giver en kort guide til den kommende sæson i Åbent Vand. God fornøjelse!

 

Hvilke arrangementer kan vi se frem til i denne Åbent Vand-sæson?

”Jeg synes der er mange spændende arrangementer at se frem til i den kommende Åbent Vand-sæson. Vi har allerede nu to nyheder på plads. ”Swim by the Sculpture” i Århus den 8. juni og Mariagerfjord Open Water den 16. august. Herudover har vi valgt at lave et ekstra Open Water test-arrangement, som vi har arrangeret både den 18. og 19. juni. Det skulle gerne give endnu flere mulighed for at blive ”klædt på” til at starte som åbent vand-svømmer.  

http://www.svoem.org/Discipliner/Aabent-vand/Enkelt/?id=90

 

Hvornår starter sæsonen, og hvornår slutter den?

Vi starter sæsonen allerede den 8. juni med det nye stævne ”Swim by the Sculpture” i Århus, og sidste stævne bliver lige som sidste år Rold Skov Open Water (den 14. sept. red.). Herudover ved jeg at flere af de eksisterende Facebook-grupper planlægger fællestræning lidt før og senere i enderne af sæsonen.”

 

Åbent Vand-svømning i Danmark er inde i en fin udvikling - hvad skyldes det?

”Jeg tror at det er en motionsform, der passer godt ind i tidens trend. Der er f.eks. mange voksne, der har fået øjnene op for triatlon de seneste år. Herudover tror jeg stille og roligt vi er begyndt at tiltrække de mange mennesker, der motionssvømmer i den offentlige åbningstid eller på motionshold i svømmeklubberne. På linje med motionsløberne, så vil man også gerne som motionssvømmer have et mål for den daglige træning, og her er åbent vand en oplagt mulighed.”

 

Hvorfor tror du, at Åbent Vand-arrangementer såsom Christiansborg Rundt til sommer er så populære?

”Som sagt tiltrækker det mange almindelige motionssvømmere, der gerne vil have et mål, plus at mange mennesker har kastet sig over triatlon og mere målrettet svømning. Herudover er Christiansborg Rundt en helt unik rute, som ikke er tilgængelig til daglig. Det tiltrækker helt sikkert mange deltagere, når man får lov til at svømme rundt om Slotsholmen.”

 

Mange tak til Morten Hinnerup for hans tid. Vi glæder os meget til Åbent Vand sæsonen går igang! I morgen bringer vi et interview med én af landets bedste Åbent Vand-svømmere, Mathilde Riis Sørensen. Det drejer sig blandt andet om hendes mål for den kommende sæson og hendes form.Se de seneste nyheder

19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).

 
13-08-2019 11:05:00

Jels Sø bliver omdrejningspunktet for flere spændende DM-aktiviteter lørdag den 17. august.
 

 
11-08-2019 13:52:00

Det lykkedes desværre ikke for Martin Bang Christensen at præstere spring som forventet på tårn (10 m) søndag i Kiev.