Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Hop med på Åbent Vand-bølgen


10-04-2013 08:50:00:
Af: Anna Birkbak

Er du i tvivl om hvad sporten går ud på, eller vil du vide hvilke stævner rundt om i Danmark, der er spændende? Læs med her.


Vi har talt med udviklingskonsulent hos SVØM, Morten Hinnerup, der giver en kort guide til den kommende sæson i Åbent Vand. God fornøjelse!

 

Hvilke arrangementer kan vi se frem til i denne Åbent Vand-sæson?

”Jeg synes der er mange spændende arrangementer at se frem til i den kommende Åbent Vand-sæson. Vi har allerede nu to nyheder på plads. ”Swim by the Sculpture” i Århus den 8. juni og Mariagerfjord Open Water den 16. august. Herudover har vi valgt at lave et ekstra Open Water test-arrangement, som vi har arrangeret både den 18. og 19. juni. Det skulle gerne give endnu flere mulighed for at blive ”klædt på” til at starte som åbent vand-svømmer.  

http://www.svoem.org/Discipliner/Aabent-vand/Enkelt/?id=90

 

Hvornår starter sæsonen, og hvornår slutter den?

Vi starter sæsonen allerede den 8. juni med det nye stævne ”Swim by the Sculpture” i Århus, og sidste stævne bliver lige som sidste år Rold Skov Open Water (den 14. sept. red.). Herudover ved jeg at flere af de eksisterende Facebook-grupper planlægger fællestræning lidt før og senere i enderne af sæsonen.”

 

Åbent Vand-svømning i Danmark er inde i en fin udvikling - hvad skyldes det?

”Jeg tror at det er en motionsform, der passer godt ind i tidens trend. Der er f.eks. mange voksne, der har fået øjnene op for triatlon de seneste år. Herudover tror jeg stille og roligt vi er begyndt at tiltrække de mange mennesker, der motionssvømmer i den offentlige åbningstid eller på motionshold i svømmeklubberne. På linje med motionsløberne, så vil man også gerne som motionssvømmer have et mål for den daglige træning, og her er åbent vand en oplagt mulighed.”

 

Hvorfor tror du, at Åbent Vand-arrangementer såsom Christiansborg Rundt til sommer er så populære?

”Som sagt tiltrækker det mange almindelige motionssvømmere, der gerne vil have et mål, plus at mange mennesker har kastet sig over triatlon og mere målrettet svømning. Herudover er Christiansborg Rundt en helt unik rute, som ikke er tilgængelig til daglig. Det tiltrækker helt sikkert mange deltagere, når man får lov til at svømme rundt om Slotsholmen.”

 

Mange tak til Morten Hinnerup for hans tid. Vi glæder os meget til Åbent Vand sæsonen går igang! I morgen bringer vi et interview med én af landets bedste Åbent Vand-svømmere, Mathilde Riis Sørensen. Det drejer sig blandt andet om hendes mål for den kommende sæson og hendes form.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.