Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Åbent vand-sæsonen 2015 er næsten på plads


09-02-2015 18:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Vi er 80 procent af vejen i forhold til planlægningen af den kommende sæson, siger konsulent i Dansk Svømmeunion.


I disse dage er der ikke ligefrem vejr til at hoppe i de danske farvande og svømme adskillige kilometer, men inden længe vil foråret og sommeren byde sig på, hvor det så igen bliver tid til en sæson proppet med åbent vand-arrangementer landet over.

 

Konsulent i Dansk Svømmeunion Morten Hinnerup fortæller således til SvømmeSport, at unionen kun mangler at finpudse de sidste ting.

 

- Vi er godt med. Planlægningsfasen tager altid tid, fordi vi skal have alle detaljer på plads. Men vi er i hvert fald 80 procent af vejen, hvor vi har fået styr på vores flagskib Christiansborg Rundt og nogle af de andre store arrangementer, siger han og fortæller samtidig, at unionen derfor også allerede har åbnet for tilmeldingerne til disse stævner.

 

- Det er tidligere, end vi plejer, men vi mener, at vi er klar til det, og jo før vi får åbnet dem, jo længere tid har vi til at få solgt billetterne og markedsført de her events, som vi forhåbentlig får fulde huse til. Det kan vi jo trods alt bedst lide, siger Morten Hinnerup.

 

Det er kun blevet mere og mere populært at svømme i åbent vand gennem de seneste år, og unionen bliver ved med at modtage rekordhøje tilmeldinger, hvorfor det blot er en fordel for arrangørerne, at de kan åbne for tilmeldingerne tidligere, end de plejer.

 

- Der er en tendens til, at stævnerne bliver bedre og bedre repræsenteret, og vi bliver klogere for år til år. Fra september, hvor vi afslutter de sidste arrangementer i sæsonen, er der en kombination af at lukke ned, evaluere og åbne op igen, siger han og tilføjer:

 

- Og vi bliver for hvert år bedre til at få åbnet tidligere, end vi har været førhen, hvilket er rart, for jo hurtigere vi kan få solgt billetterne, jo tidligere ved vi, hvad vi skal rette os efter.

 

Morten Hinnerup mener ikke, at det er urealistisk, at Dansk Svømmeunion vil åbne for tilmeldingerne til Christiansborg Rundt 2016 allerede her i slutningen af 2015. For allerede nu, hvor det kun er en uge siden, at de åbnede op for billetsalget til dette års event i de københavnske kanaler, har unionen solgt 500 individuelle billetter.

 

- Vi forventer at runde 3000 individuelle tilmeldinger i år. Derudover kommer tilmeldingerne til Krügerstafetten. Så det er klart højere end sidste år, hvor vi trods alt landede på rekordhøje 2900 deltagere plus deltagerne til stafetten, siger han.

 

Dansk Svømmeunion oplevede et rekordstort antal tilmeldinger til flere af dens åbent vand-stævner i 2014. Derfor er der heller ikke nogen af sidste års arrangementer, der ikke er at finde på plakaten for 2015-sæsonen. Tværtimod bliver der tilføjet ét, som det ser ud lige nu, påpeger Morten Hinnerup.

 

- Det er endnu ikke helt på plads, så jeg kan ikke rigtig sige noget om det endnu, siger han.

 

Foruden Christiansborg Rundt er der blandt andet også åbnet for tilmeldinger til Gudenå-stævnet, Vejle Fjord Svøm, Silkeborg Open Water, Rold Skov og Swim by the Sea-eventet. I næste uge åbnes billetsalget til Amager Open Water.

 

Læs mere om dette års åbent vand-arrangementer her.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.