Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Oktober
2019
Svømning - Svømmetider
Ikast Max-pas, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)
20
Oktober
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Åbent vand-sæsonen 2015 er næsten på plads


09-02-2015 18:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Vi er 80 procent af vejen i forhold til planlægningen af den kommende sæson, siger konsulent i Dansk Svømmeunion.


I disse dage er der ikke ligefrem vejr til at hoppe i de danske farvande og svømme adskillige kilometer, men inden længe vil foråret og sommeren byde sig på, hvor det så igen bliver tid til en sæson proppet med åbent vand-arrangementer landet over.

 

Konsulent i Dansk Svømmeunion Morten Hinnerup fortæller således til SvømmeSport, at unionen kun mangler at finpudse de sidste ting.

 

- Vi er godt med. Planlægningsfasen tager altid tid, fordi vi skal have alle detaljer på plads. Men vi er i hvert fald 80 procent af vejen, hvor vi har fået styr på vores flagskib Christiansborg Rundt og nogle af de andre store arrangementer, siger han og fortæller samtidig, at unionen derfor også allerede har åbnet for tilmeldingerne til disse stævner.

 

- Det er tidligere, end vi plejer, men vi mener, at vi er klar til det, og jo før vi får åbnet dem, jo længere tid har vi til at få solgt billetterne og markedsført de her events, som vi forhåbentlig får fulde huse til. Det kan vi jo trods alt bedst lide, siger Morten Hinnerup.

 

Det er kun blevet mere og mere populært at svømme i åbent vand gennem de seneste år, og unionen bliver ved med at modtage rekordhøje tilmeldinger, hvorfor det blot er en fordel for arrangørerne, at de kan åbne for tilmeldingerne tidligere, end de plejer.

 

- Der er en tendens til, at stævnerne bliver bedre og bedre repræsenteret, og vi bliver klogere for år til år. Fra september, hvor vi afslutter de sidste arrangementer i sæsonen, er der en kombination af at lukke ned, evaluere og åbne op igen, siger han og tilføjer:

 

- Og vi bliver for hvert år bedre til at få åbnet tidligere, end vi har været førhen, hvilket er rart, for jo hurtigere vi kan få solgt billetterne, jo tidligere ved vi, hvad vi skal rette os efter.

 

Morten Hinnerup mener ikke, at det er urealistisk, at Dansk Svømmeunion vil åbne for tilmeldingerne til Christiansborg Rundt 2016 allerede her i slutningen af 2015. For allerede nu, hvor det kun er en uge siden, at de åbnede op for billetsalget til dette års event i de københavnske kanaler, har unionen solgt 500 individuelle billetter.

 

- Vi forventer at runde 3000 individuelle tilmeldinger i år. Derudover kommer tilmeldingerne til Krügerstafetten. Så det er klart højere end sidste år, hvor vi trods alt landede på rekordhøje 2900 deltagere plus deltagerne til stafetten, siger han.

 

Dansk Svømmeunion oplevede et rekordstort antal tilmeldinger til flere af dens åbent vand-stævner i 2014. Derfor er der heller ikke nogen af sidste års arrangementer, der ikke er at finde på plakaten for 2015-sæsonen. Tværtimod bliver der tilføjet ét, som det ser ud lige nu, påpeger Morten Hinnerup.

 

- Det er endnu ikke helt på plads, så jeg kan ikke rigtig sige noget om det endnu, siger han.

 

Foruden Christiansborg Rundt er der blandt andet også åbnet for tilmeldinger til Gudenå-stævnet, Vejle Fjord Svøm, Silkeborg Open Water, Rold Skov og Swim by the Sea-eventet. I næste uge åbnes billetsalget til Amager Open Water.

 

Læs mere om dette års åbent vand-arrangementer her.Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.