Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
03-06-2019 16:30:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Juni
2019
21
Juni
2019
Svømning
Sommerstævne
Kildeskovshallen

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Italien vinder European Open Water Swimming Cup 2014


16-09-2014 19:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

I weekenden fandt LEN de nye europæiske Cup-mestre i åbent vand-svømning.


De var på hjemmebane, da finalen i dette års European Open Water Swimming Cup løb af stablen i den italienske by Castellabate i weekenden. Om det var det, der gjorde udslaget for Italiens Andrea Bianchi og Arianna Bridi, så de kunne svømme væk med den samlede europæiske cup-sejr i åbent vand, vides dog ikke.

 

Ikke desto mindre endte Italien op med at stå øverst på skamlen på både herre- og damesiden til sidst.

 

Det oplyser det europæiske svømmeforbund, European Aquatics (LEN), i en pressemeddelelse.

 

Finalen løb over to dage, hvor der blev svømmet de traditionelle 10 kilometerløb lørdag og slutligt et 5 kilometer enkeltstart-løb søndag. Og vinderne af finalen blev fundet ud fra de samlede point fra de to løb.

 

Andrea Bianchi formåede kun at svømme de 10 kilometer lørdag som den tredjehurtigst, men han var til gengæld klart den hurtigste mand i vandet, da enkeltstarten blev skudt i gang søndag. Det gav ham samlede 40 point og sikrede ham dermed den samlede cup-sejr.

 

Arianna Bridi var heller ikke den første over målstregen, da der skulle svømmes 10 kilometer lørdag. Hun var derimod næst hurtigst og formåede ligesom sin mandlige landsmand Bianchi at sejre overlegent på enkeltstarteren søndag. Det sikrede hende ligeledes samlede 40 point i finalen.

 

Bianchi og Bridi, der havde henholdsvis 40 og 51 point fra de tidligere løb, der har fundet sted i European Open Water Swimming Cup hen over sommeren, vandt dermed begge guldet.

 

Ungarske Mark Papp og italienske Dario Verani tog henholdsvis sølv- og bronzemedaljen hos herrerne, mens polske Natalia Charlos og italienske Nicole Cirillo endte på henholdsvis anden- og tredjepladsen på kvindesiden.

 

Se flere resultater fra European Open Water Swimming Cup 2014 her.Se de seneste nyheder

17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.

 
28-05-2019 14:30:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere den associeret træner, der er valgt til VM-holdets supportteam.

 
28-05-2019 09:30:00

Nivå Svømmeforening har præmiere på Familiesvømning i Øresund