Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mathilde Riis om sin kommende Open Water-sæson


11-04-2013 15:34:30:
Af: Anna Birkbak

Ovenpå en pause før jul føler distance-svømmeren sig mere motiveret frem mod de store Grand Prix og World Cup-stævner.


En af Danmarks ihærdigste og mest succesfulde Åbent Vand-svømmere, Mathilde Riis Sørensen, deler her nogle tanker om dette års Åbent Vand-sæson. Sidste år gjorde hun noget, hun aldrig havde prøvet før - at holde en hel måneds pause for at genvinde både sin fysiske og psykiske styrke. Hun var udmattet. Nu håber hun på, at pausen har givet hende det, der skal til for at svømme stærkere end hun har gjort før. Læs med her:

 

Er der noget nyt under solen for dit vedkommende i forbindelse med dette års Åbent Vand-kravtider?

”I forhold kravtiderne så er planen, at jeg skal svømme 10km i bassin i forbindelse med Danish Open i påsken og dér forsøge at tage kravtiden for at stille op til internationale arrangementer (obs: interviewet er lavet før Danish Open, hvor Mathilde efter planen kvalificerede sig til FINAs World Cup og LENs Grand Prix-stævner i tiden 2.06.31.7 på 10km), samt være en del af det nye tiltag omkring Nordiske Mesterskaber. Jeg har jo stillet op til de Nordiske Mesterskaber de sidste 2 år. Det har dog været for egen regning og uden at Dansk Svømmeunion var involveret i det. Men denne gang vil de udtage et hold og sende os af sted. Det synes jeg selvfølgelig er et rigtig godt tiltag, som jeg vil forsøge at komme med til.”

 

Ser du muligheder i at kunne komme ud til FINAs World Cups og LEN's Grand Prix-stævner - og har du været med før?

”Jeg var til FINA World Cup og FINA Grand Prix i Canada sidste år, henholdsvis 10 km og 32 km, det var en rigtig god oplevelse og meget lærerigt. Så det er noget, jeg gerne vil deltage i igen. Jeg har endnu ikke besluttet, hvilke jeg skal deltage i, men umiddelbart ligger World Cups’ene i efteråret bedst i forhold til mine planer. Derudover vil jeg kigge på mulighederne for at deltage i nogle LEN arrangementer, da disse i modsætning til World Cups er placeret i Europa.” 

 

Hvordan har din træning forløbet hen over vinteren? Er du i form?

”Efter DKM i starten af december tog jeg en beslutning om, at jeg ville give min krop lidt fred fra al den træning. Jeg følte mig udkørt både fysisk og psykisk, og derfor valgte jeg at prøve noget, jeg aldrig har gjort før: Jeg holdt en pause fra vandtræning hele december for at komme ovenpå igen. Jeg lavede lidt let træning på land, og udover det gav jeg min familie, venner og mit studie lidt ekstra opmærksomhed. 2. januar var jeg tilbage i vandet igen og har trænet på fuld skrue lige siden, ikke mindst på vores nyligt overståede træningslejr i Miami. Så formen er ved at være tilbage, og det samme er motivationen.”

 

Kan du nå endnu længere end sidste år med din svømning og deltagelse i disse stævner?

”Jeg tror på, at min 4-ugers pause fra svømningen kan gøre, at jeg kan holde til endnu mere træning og dermed flytte mit niveau på sigt. Om det allerede giver resultater til sommer, ved jeg ikke, men jeg håber på at være klar til efteråret. Om jeg kan nå længere, er svært at sige, da det handler rigtig meget om erfaring for at være med de bedste. Så det bedste, jeg kan gøre, er at komme ud og deltage i nogle internationale løb.”

 

Mange tak til Mathilde. Vi ønsker hende rigtig meget held og lykke med hendes kommende sæson!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.