Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Mathilde Riis om sin kommende Open Water-sæson


11-04-2013 15:34:30:
Af: Anna Birkbak

Ovenpå en pause før jul føler distance-svømmeren sig mere motiveret frem mod de store Grand Prix og World Cup-stævner.


En af Danmarks ihærdigste og mest succesfulde Åbent Vand-svømmere, Mathilde Riis Sørensen, deler her nogle tanker om dette års Åbent Vand-sæson. Sidste år gjorde hun noget, hun aldrig havde prøvet før - at holde en hel måneds pause for at genvinde både sin fysiske og psykiske styrke. Hun var udmattet. Nu håber hun på, at pausen har givet hende det, der skal til for at svømme stærkere end hun har gjort før. Læs med her:

 

Er der noget nyt under solen for dit vedkommende i forbindelse med dette års Åbent Vand-kravtider?

”I forhold kravtiderne så er planen, at jeg skal svømme 10km i bassin i forbindelse med Danish Open i påsken og dér forsøge at tage kravtiden for at stille op til internationale arrangementer (obs: interviewet er lavet før Danish Open, hvor Mathilde efter planen kvalificerede sig til FINAs World Cup og LENs Grand Prix-stævner i tiden 2.06.31.7 på 10km), samt være en del af det nye tiltag omkring Nordiske Mesterskaber. Jeg har jo stillet op til de Nordiske Mesterskaber de sidste 2 år. Det har dog været for egen regning og uden at Dansk Svømmeunion var involveret i det. Men denne gang vil de udtage et hold og sende os af sted. Det synes jeg selvfølgelig er et rigtig godt tiltag, som jeg vil forsøge at komme med til.”

 

Ser du muligheder i at kunne komme ud til FINAs World Cups og LEN's Grand Prix-stævner - og har du været med før?

”Jeg var til FINA World Cup og FINA Grand Prix i Canada sidste år, henholdsvis 10 km og 32 km, det var en rigtig god oplevelse og meget lærerigt. Så det er noget, jeg gerne vil deltage i igen. Jeg har endnu ikke besluttet, hvilke jeg skal deltage i, men umiddelbart ligger World Cups’ene i efteråret bedst i forhold til mine planer. Derudover vil jeg kigge på mulighederne for at deltage i nogle LEN arrangementer, da disse i modsætning til World Cups er placeret i Europa.” 

 

Hvordan har din træning forløbet hen over vinteren? Er du i form?

”Efter DKM i starten af december tog jeg en beslutning om, at jeg ville give min krop lidt fred fra al den træning. Jeg følte mig udkørt både fysisk og psykisk, og derfor valgte jeg at prøve noget, jeg aldrig har gjort før: Jeg holdt en pause fra vandtræning hele december for at komme ovenpå igen. Jeg lavede lidt let træning på land, og udover det gav jeg min familie, venner og mit studie lidt ekstra opmærksomhed. 2. januar var jeg tilbage i vandet igen og har trænet på fuld skrue lige siden, ikke mindst på vores nyligt overståede træningslejr i Miami. Så formen er ved at være tilbage, og det samme er motivationen.”

 

Kan du nå endnu længere end sidste år med din svømning og deltagelse i disse stævner?

”Jeg tror på, at min 4-ugers pause fra svømningen kan gøre, at jeg kan holde til endnu mere træning og dermed flytte mit niveau på sigt. Om det allerede giver resultater til sommer, ved jeg ikke, men jeg håber på at være klar til efteråret. Om jeg kan nå længere, er svært at sige, da det handler rigtig meget om erfaring for at være med de bedste. Så det bedste, jeg kan gøre, er at komme ud og deltage i nogle internationale løb.”

 

Mange tak til Mathilde. Vi ønsker hende rigtig meget held og lykke med hendes kommende sæson!Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.