Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Jeg bliver bedre, jo længere distancen er!


05-10-2012:
Af: Anna Birkbak

Læs det store interview med Mathilde Riis Sørensen, nordisk mester i Open Water igennem to år, her.


Listen over hendes bedrifter henover sommeren er lang: Vinder af Christiansborg Rundt, Limfjordskrydseren, Vejle Fjord Svøm, Palmestranden, Holstebro og Aalborg Open Water, plus andre større eller mindre arrangementer i dansk havvand. Men det er ikke de danske stævner, Mathilde Riis satser på. Der skal helst lidt flere kilometer og noget international erfaring oveni:

 

”Jeg bliver jo sådan set bedre, jo længere distancen er. I konkurrencesvømningen er den længste distance på 1500 m, og jeg har det allerbedst med 5 eller 10 km. Desuden svømmer man jo 10 km til både NM, EM, VM og OL, så den satser jeg meget på.”

 

Tætpakket program

Mathildes program henover sommeren har været hårdt. Hendes tunge træningsprogrammer når op på mellem 70 og 80 km om ugen, så da Open Water-sæsonen gik i gang, havde hun et godt fysisk grundlag for at deltage i mange løb. Og det gjorde hun:

 

”Udover de mindre danske stævner har jeg deltaget i Vansbrosimningen, et stort og traditionsrigt stævne i Sverige. Det er rigtig fedt at være med der! To dage efter hjemkomsten startede DM-L (for konkurrencesvømning). Så kom World Cup i 10 km i Canada. Her lærte jeg specielt meget om, at energi under løbet er vigtigt. Det får man ved at tage energi-gels, som man enten har med i dragten eller træneren rækker til dig. Og to dage efter World Cup havde jeg så udfordret mig selv ved at deltage i et 32 km Open Water Grand Prix, præcis samme sted som World Cup – det gav mig en stor personlig sejr at deltage og gennemføre. Her i august har jeg desuden deltaget i NM ved Amager Strandpark.  Jeg lærer om sporten og min egen krop hver eneste gang jeg deltager, og det er en fed fornemmelse at mærke udviklingen.”

 

Astma og skulder har givet problemer

På grund af både astma-problemer og en tilbagevendende skadet skulder har Mathilde dog haft problemer i forårets forberedelser til sommer-sæsonen. Blandt andet tog hun medicin for sin astma, og da den blev værre til bl.a. DM-L i juli, fik hun at vide, at hun bare skulle tage mere medicin. Desværre blev astmaen endnu værre, så Mathilde droppede medicinen i løbet af de sidste par dage til stævnet, og så forsvandt symptomerne. En meget ærgerlig og uforståelig proces, der heldigvis blev vendt til det bedre.

 

Skulderproblemerne kommer og går, men som Mathilde siger: ”Jeg har trænet rigtig mange meter i rigtig mange år, så min krop begynder selvfølgelig at give lyd. Crawlbevægelsen er heldigvis rimelig god for skulderen, så det er primært det, jeg træner mest af.”

 

Kigger man overordnet på den overståede sæson, er reaktionen blandet. Mathilde føler som sagt ikke helt, at hendes forberedelser var så optimale som de kunne have været, men generelt er hun tilfreds. Desuden ser hun specielt frem til World Cup i foråret, hvor hun håber på endnu mere erfaring.

 

Internationale drømme

Én af de ting, Mathilde dog tænker allermest på, er muligheden for at deltage på internationalt niveau. Dette er blandt andet én af grundene til hendes mange stævner og træningstimer: ”Jeg vil forsøge at vise, at jeg er den bedste i Norden, og derfor er det helt klart mit store håb at deltage i f.eks. EM. Jeg kan se, at jeg ikke er en dårligere svømmer end de internationale Open Water-svømmere – jeg har bare ikke nok erfaring på det plan endnu.”

 

Uddannelsen ved siden af er vigtig

Til daglig læser Mathilde til fysioterapeut, og dette kan i nogle perioder være rigtig svært at kombinere med al træningen ved siden af. Når der er lange praktikperioder må hun f.eks. prioritere studiet højt og minimere træningstiden. Heldigvis er hun færdiguddannet til sommer. Det er utroligt vigtigt for hende, at hun ”har noget at gå tilbage til”, når hendes svømmekarriere er slut:

 

”Selvom det er hårdt, så er det super vigtigt for mig at få en uddannelse. Svømning er jo ikke det, jeg lever af, det er en interesse som jeg har valgt skal fylde meget i mit liv. Når den ikke længere vil gøre det, skal jeg ikke sidde uden en uddannelse og mulighed for at få et job. Derfor gør jeg meget for at få tingene i hverdagen til at gå op, og jeg tager helst kun ét år af gangen. Det er hårdt, men det hele værd!”

 

Svømmesport ønsker Mathilde rigtig meget held og lykke med studiet, træningen og den næste sæson.Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.