Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


(T)Rold Skov Open Water?


21-09-2013 14:46:49:
Af: Anna Birkbak

Ellen Garne var med i weekenden, da det gik løs ved Store Okssø i Skørping. Et barndomstraume blev taget ved hornene.


Vi har modtaget følgende beretning fra Ellen Garne om Rold Skov Open Water 2013. God læsning:

 

"(T)Rold Skov

Engang troede jeg, Danmarks største skov hed Trold Skov. Kan sådan en kæmpestor skov med røvere og Bettefanden og Petronillen og trolde hedde andet, når man er 4 år og har fået besked på ikke at blive væk? Den 14. september 2013 tog jeg barndommens skræktyr ved hornene og kørte mod Skørping.

Heldigvis var der både fredeligt og smukt i Rold Skov og vejret var sensommerdejligt. Både Dansk Svømmeunion, pingviner, søens folk og kystlivreddere gjorde deres for at give deltagerne i Rold Skov Open Water en både tryg og spændende svømmetur. Der var god stemning i registreringsteltet og nede Store Okssø, både før, under og efter afvikling. Dejligt, i øvrigt, at se så mange børn og unge, der ikke lod sig skræmme af gamle røverhistorier og sort-orange vand.

 

I Store Oksso er vandet sort-orange med en sigtbarhed på under en meter. Har man glemt at efterlade trolde-fantasierne derhjemme, giver Store Okssø frit løb for tanker om trolde og andet utøj, der trækker alt ned i dybet. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan gemme i sådan en mørk sø! Til alt held var der sandbund ved bredden, og at se sine fødder blive orange under vandet er langt mere skægt end farligt.

 

Der er skønt vand i Store Okssø. Køligt og mørkt, men det smagte og lugtede næsten ikke af jordbund, som mange danske søer ellers gør. Vandet føltes rent, selvom det var både sælsomt og lidt mystisk at se hænderne blive orange ved hvert eneste crawltag.  Da søen ikke er særlig stor, var svømmeruterne til at overskue, for at nå 3 km krævede to svømmeture rundt i søen.

 

Manglen på lys holder vegetation væk fra søbunden, men lidt er der, for der kan fanges både aborre og ål i søen og noget skal de fisk vel have at leve af. Helt uden vegetation er Store Okssø dog ikke, åkanderne mod vest havde i hvert fald kronede dage. Jeg svømmede en tur igennem dem på første runde og var fast besluttet på at svømme længere fra kysten på anden runde. Men nej, jeg svømmede vist blindesvømning og blev belønnet med en tur mere i Store Okssøs åkandeparadis. Undskyld, åkander, jeg håber I er ved godt mod trods svømme-invasionen!

 

Note til mig selv: Svømmebriller, der udsættes for saltvand og vaseline i tide og utide, skal renses, gerne med sæbe, hvis man skal gøre sig håb om at se noget igennem dem i ferskvand. Strategien med et par dråber vand til at holde synsfeltet bare nogenlunde åbent fungerer nemlig kun i saltvand, da øjne ikke bryder sig om at ligge i blød i fersk søvand.

 

Drømmer du om en smuk svøm-i-sø-oplevelse, så find våddragt og gps/kompas frem og besøg Store Okssø. Selvom Danmark er så lillebitte er det nemlig ikke spor svært at fare i vild Rold Skov, uanset om du ankommer til fods, på cykel eller i bil. Husk kamera, for hvis (når?) du møder trolde i skoven: Pics or it didn't happen!"

 

 

Mange tak til Ellen Garne for hendes fortælling. Du kan se resulater fra stævnet her.Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.