Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


(T)Rold Skov Open Water?


21-09-2013 14:46:49:
Af: Anna Birkbak

Ellen Garne var med i weekenden, da det gik løs ved Store Okssø i Skørping. Et barndomstraume blev taget ved hornene.


Vi har modtaget følgende beretning fra Ellen Garne om Rold Skov Open Water 2013. God læsning:

 

"(T)Rold Skov

Engang troede jeg, Danmarks største skov hed Trold Skov. Kan sådan en kæmpestor skov med røvere og Bettefanden og Petronillen og trolde hedde andet, når man er 4 år og har fået besked på ikke at blive væk? Den 14. september 2013 tog jeg barndommens skræktyr ved hornene og kørte mod Skørping.

Heldigvis var der både fredeligt og smukt i Rold Skov og vejret var sensommerdejligt. Både Dansk Svømmeunion, pingviner, søens folk og kystlivreddere gjorde deres for at give deltagerne i Rold Skov Open Water en både tryg og spændende svømmetur. Der var god stemning i registreringsteltet og nede Store Okssø, både før, under og efter afvikling. Dejligt, i øvrigt, at se så mange børn og unge, der ikke lod sig skræmme af gamle røverhistorier og sort-orange vand.

 

I Store Oksso er vandet sort-orange med en sigtbarhed på under en meter. Har man glemt at efterlade trolde-fantasierne derhjemme, giver Store Okssø frit løb for tanker om trolde og andet utøj, der trækker alt ned i dybet. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan gemme i sådan en mørk sø! Til alt held var der sandbund ved bredden, og at se sine fødder blive orange under vandet er langt mere skægt end farligt.

 

Der er skønt vand i Store Okssø. Køligt og mørkt, men det smagte og lugtede næsten ikke af jordbund, som mange danske søer ellers gør. Vandet føltes rent, selvom det var både sælsomt og lidt mystisk at se hænderne blive orange ved hvert eneste crawltag.  Da søen ikke er særlig stor, var svømmeruterne til at overskue, for at nå 3 km krævede to svømmeture rundt i søen.

 

Manglen på lys holder vegetation væk fra søbunden, men lidt er der, for der kan fanges både aborre og ål i søen og noget skal de fisk vel have at leve af. Helt uden vegetation er Store Okssø dog ikke, åkanderne mod vest havde i hvert fald kronede dage. Jeg svømmede en tur igennem dem på første runde og var fast besluttet på at svømme længere fra kysten på anden runde. Men nej, jeg svømmede vist blindesvømning og blev belønnet med en tur mere i Store Okssøs åkandeparadis. Undskyld, åkander, jeg håber I er ved godt mod trods svømme-invasionen!

 

Note til mig selv: Svømmebriller, der udsættes for saltvand og vaseline i tide og utide, skal renses, gerne med sæbe, hvis man skal gøre sig håb om at se noget igennem dem i ferskvand. Strategien med et par dråber vand til at holde synsfeltet bare nogenlunde åbent fungerer nemlig kun i saltvand, da øjne ikke bryder sig om at ligge i blød i fersk søvand.

 

Drømmer du om en smuk svøm-i-sø-oplevelse, så find våddragt og gps/kompas frem og besøg Store Okssø. Selvom Danmark er så lillebitte er det nemlig ikke spor svært at fare i vild Rold Skov, uanset om du ankommer til fods, på cykel eller i bil. Husk kamera, for hvis (når?) du møder trolde i skoven: Pics or it didn't happen!"

 

 

Mange tak til Ellen Garne for hendes fortælling. Du kan se resulater fra stævnet her.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.