Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
21-09-2019 18:15:03
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
September
2019
22
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


”Og vi svømmer ned ad åen…”


25-06-2013 11:35:36:
Af: Anna Birkbak

Læs en dejlig beretning fra Gudenå Open Water af Ellen Garne.


Vi har modtaget endnu en herlig deltagerberetning fra Ellen Garne, der i den grad får oplevet Danmark fra dets smukkeste sider - hun deltager i de mange Åbent Vand stævner, der er på programmet hen over sommeren. Hun står desuden bag siden www.swimout.dk, en meget brugbar og spændende side om Åbent Vand Svømning.

 

I den netop overståede weekend deltog Ellen i Gudenå Open Water, der nu er blevet en del af Den Danske Klassisker. Læs hendes beretning herunder:

 

"Kender I plus-minus-dagene, når I svømmer i naturen? De dage, hvor man tordner derudad, svømmer som en hvirvelvind og føler sig urørlig og stærk og totalt i topform. De dage, hvor svømmemakkeren har det præcis ligesådan, og I beslutter at nappe en ekstra kilometer eller to, for alting går jo så strygende. Og så, efter lige rigeligt af de lette, hurtige meter, vender I om for at svømme hjem, og så bliver det pludselig særdeles mærkbart, at stærkere kræfter end rødbedejuice og ihærdig træning spiller med i naturen: Super-kræfter kan fordampe som dug for solen, når man har glemt at tænke på det med mod- og medstrøm, så en uforudset tung hjemtur i modstrøm pludselig dukker op.

 

I Gudenåen skal man vist være mere end almindeligt uopmærksom for ikke at opdage, hvad der er op og ned på strømmen. Så stedkendte, der bruger åen som svømmebassin i sommerhalvåret, er selvfølgelig snedige nok til at svømme OP ad åen, FØR de svømmer ned – medmindre, altså, at de ønsker sig en let udtur og en tung hjemtur.

 

Den 22. juni 2013 inviterede Dansk Svømmeunion, Randers Gymnastiske Forening - Neptun og Randers Freja Atletik & Triathlon traditionen tro Danmark med til de å-rutineredes svømme-løjer i Gudenåen, og selvfølgelig blev Gudenå Open Water en svømmemæssig plus-dag – præcis som den er blevet det fem gange før.

 

Med bustransport til Fladbro (”Den lange”), nord-østsiden af motorvejen (”Den mellemste”) og Randers Naturskole (”Den korte”) var der nul udsigt til udmattende modstrøm, for ved Randers Open Water går det ned ad åen hele vejen. På så fuld medstrøms-skrue, at der igen i år blev svømmet tider, der kan få OL-deltageres tider på 10 km åbent vand til at blegne.

 

At strømmen i år fik ekstra kræfter fra motorvejen til Randers Regnskov, gjorde det kun endnu sjovere at svømme ”Den lange”. Bedst som trætheden begyndte at melde sig, kom der ekstra skub bagfra. Så gjorde det næsten ingenting, at armene var blevet lidt slappe, for medstrømmen gjorde sit for at holde tempoet oppe.  

 

Vand finder altid den hurtigste og letteste vej, så strømmen i Gudenåen er god at pejle efter, hvis der ønskes fart på svømmetagene. Det har selvfølgelig sin charme at plaske rundt i siv og store, flotte åkandeblade, men stjernetiderne fik ganske givet et ekstra tryk nedad hos de svømmere, der forstod at følge med strømmen. De fleste af os kom nok lidt på afveje her og der og fandt pludselig os selv i en skov af åkander og siv eller stødte på grund i de lave dele af åen. Kraftige regnskyl dagen før havde sørget godt for dejlig meget vand, der ville med ned ad åen, men træerne vokser ikke ind i himlen, så note til mig selv (for 4. gang!): Husk at ofre lidt mere opmærksomhed på at se og mærke, hvor strømmen er stærkest og åen er dyb nok til at svømme i.

 

Det eneste lidt sørgelige ved Gudenå Open Water er, at vi nok alle sammen er så optagede af at komme hurtigt i mål, at vi ikke får nydt den smukke tur gennem det jyske ålandskab. Der er grønt hele vejen, både på bredderne og under overfladen, så alle de gange, jeg er svømmet under den blå bro for at kravle i land ud for Randers Regnskov, har jeg svoret, at en dag vil jeg svømme en mere fredelig tur i den å. Også selvom jeg ved, det indebærer en tur op ad åen først, hvis jeg vil lave en truende plus-minus-dag om til en plus-dag med hjemtur i medstrøm. Så på gensyn, Gudenå, jeg ved, vi ses igen!"

 

Mange tak til Ellen for hendes beretning!Se de seneste nyheder

21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden med Trygfondens rutineret kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere og trænere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions Event Camp 

 
20-09-2019 11:47:28

Seks finaler ud af ti mulige, to danske rekorder og to fjerde- og en femteplads.

 
13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.