Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Lærke Toft Ruby vinder 5 km ved NM i åbent vand


12-08-2017 19:10:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

SvømmeSport har fået sig en lille snak med dagens vinder om stævnet, løbet og sejren. Læs med i interviewet her.


I denne weekend finder både Nordiske Mesterskaber og Danske Mesterskaber i åbent vand sted i Middelfart. Lørdagens konkurrencer har blandt andet bud på NM 5 km. både for mænd og damer, og her var flere danske svømmere repræsenteret.

 

På damernes side var det Lærke Toft Ruby (JGI-Swim/A6), der kunne løbe med sejren med tiden 01:13.01, og i den forbindelse har SvømmeSport fået sig en lille snak med åbent vand-svømmeren, der først og fremmest fortæller følgende om at komme i vandet:

 

- Der var lidt bølger og strøm, men det var okay. Der var bare lidt langt mellem bøjerne, og pejlebøjlerne, som vi skulle pejle efter, bevægede sig ret meget, så dem kunne man ikke bruge, så det var lidt svært at svømme lige. Men ellers synes jeg, at det var fint. Jeg kunne godt lide, at der var lidt bølger.

 

Da Lærke bliver spurgt ind til, hvad hun synes om sejren, griner hun og svarer:

 

- Det var næsten det vigtigste. Ej, det var det ikke - det vigtigste var vel at få noget erfaring, men det er altid godt at få en sejr i hus. Jeg havde da håbet på det.

 

Udover sejren fremhæver Lærke også den internationale konkurrence som en positiv ting, da det giver mulighed for at komme ud og prøve noget nyt af og svømme mod nogen, hvis teknik, man ikke kender på forhånd.

 

- Jeg synes, at det er fedt, at der også kommer nogen fra udlandet, for man begynder at kende dem fra Danmark og vide, hvad de kan. Så det er rart, at der kommer nogen udefra og kan give lidt konkurrence. Det er fedt at komme ud og ikke rigtig vide, hvordan det på forhånd vil udvikle sig.

 

Med på 5 kilometeren var også danske Jackie Gade (Aalborg Svømmeklub), som Lærke på trods af den internationale konkurrence stadig havde en lille intern kamp med.

 

- Jackie og jeg kæmper altid mod hinanden til de her åbent vand-mesterskaber. Heldigvis skiftes vi lidt til at vinde, og vi vil ikke blive uvenner over det. Så var det mig, der vandt i dag, og så er det så hende, der vinder en anden dag. Når vi ligger derude gælder det om at komme først, men det er ikke sådan, at vi er sure på hinanden, når vi kommer op, griner hun.

 

I morgen venter 7,5 km. NM/DM for både damer og herrer, og her ser Lærke frem til at komme ud og give den gas igen og se, om det kan række til endnu en podieplads.

 

- Der håber jeg på det samme som i dag. Jeg ved ikke, om jeg regner med at vinde, men i hvert fald gøre, som jeg kan. Og så må jeg jo se, hvad jeg har tilbage til det. Jeg skal ud og være med, have det sjovt og få noget erfaring, afslutter Lærke.

 

Mange tak til Lærke for interviewet.

 

De tre podiepladser hos damerne blev fordelt således:

1.     Lærke Toft Ruby, 01:13:01

2.     Jackie Gade, 01:13:02

3.     Helena Berg Wenk (Roskilde Svømning), 01:13.14

 

Hos mændene blev podiepladserne fordelt på følgende måde:

1.     Christoffer Jedel (SWE), 01:03:55

2.     Elliot Sodemann (SWE), 01:04:03

3.     Peter Mandrup Madsen (AGF), 1:04:05

 

Du kan læse meget mere om mesterskabet på svoem.org’s hjemmeside, hvor program, resultatliste og meget mere fremgår. Nedenfor kan du se en række billeder fra dagens konkurrencer og præmieoverrækkelse.

 

 

 

 Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.