Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Konkurrence-livredning: EJM for juniorer


17-08-2012:

Stævnet løber af stablen fra i dag, fredag d. 17., til og med søndag d. 19., i den svenske by Jönköping.


Over de kommende tre dage, vil det danske juniorlandshold kæmpe for succes ved de Europæiske Juniormesterskaber i konkurrence-livredning. Målsætningen ved EJM er i år fem A-finaler og tre medaljer – det samme antal medaljer som danskerne vandt sidste år, hvor junior-livreddere vandt en guld- og to sølvmedaljer ved stævnet, der foregik på hjemmebane.

 

Størstedelen af juniorlandsholdet fra 2011, på nær 3 piger, er i år rykket op som seniorer, hvorfor et nyt hold er udtaget til konkurrencerne i den kommende weekend.

 

Der er udtaget i alt fem piger og én dreng til juniorlandsholdet. I nationskonkurrencen er målsætningen at blive nummer seks, hvilket vil blive den største udfordring, da Danmark ikke stiller med fuldt hold.

 

Medaljechancerne vil være i disciplinen Løb-svøm-løb, hvor Mai Hjelmgaard, VAT CPH, tidligere har fået bronze. Ligeledes har Mai og Julie Fischer Christensen, Hovedstadens svømmeklub, tidligere vundet sølv i disciplinen Boardrescue, hvorfor der også er chancer for en medalje her. Der er også muligheder i disciplinen Rescuetube relay, hvor Mai, Julie og Klara Strand Olesen, Vest Brøndby, tidligere har vundet sølv, og hvor Matilde Espensen, Hovedstadens svømmeklub, nu kommer til at være et stærkt supplement. Indendørs er det håbet, at pigerne kan lave en top 5-placering i 4x50 redningsmedley. Også Nicoline Marker, Vest Brøndby, deltager ved mesterskaberne og er primært udtaget for at bidrage på 4x25 redning og gøre sig erfaringer til fremtiden. Endelig deltager Mikkel Møller Jensen, Vest Brøndby, som den eneste dreng, og kan på en god dag kæmpe sig med i en finale i disciplinen Beach flag.  Ellers er Mikkel også primært med for at lære og gøre sig erfaringer med et internationalt mesterskab med henblik på fremtidens stævner.

 

 

Yderligere information om EJM i konkurrence-livredning kan findes på følgende link: http://www.ejc2012.se/

 

Kontaktperson:

Kresten Falster

kfalster@gmail.comSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.