Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Tre danske medaljer ved et skarpt EM i k-livredning


07-08-2015 21:00:00:
Af: Anna Birkbak

Katrine Zinck formåede at vinde disciplinen board race, mens Line Præst og den danske dameholdkap tog bronzemedaljer i hhv. oceanwoman og rescue tube-holdkappen!


Der har efter sigende været svære konkurrenceforhold på Aberavon Beach i walisiske Swansea, hvilket i mange tilfælde desværre ikke faldt ud til fordel for danskerne. En opdatering fra gårsdagens finaler på Facebook-siden Livredningssport Danmark fortæller følgende om vejret:

 

- Dagen i dag har stået på store bølger og blandede resultater, idet marginalerne ikke har været til danskernes fordel.

 

Det lykkedes dog alligevel den rutinerede Katrine Zinck Leth-Espensen at hive sejren hjem i disciplinen board race her til eftermiddag. Hun sikrer dermed Danmarks eneste guldmedalje ved dette stævne med sejr over Englands Mesha Wardman og Frankrigs Manciet Flora. Line Præst Lauridsen opnåede en samlet 9. plads i finalen. Et stort tillykke til Katrine!

 

 

 

 

Derudover lykkedes det for Katrines lige så rutinerede med-livredder Line Præst Lauridsen at hive en flot bronzemedalje hjem til Danmark i disciplinen oceanwoman. Line blev besejret af spanske Itziar Abascal og franske Manciet Flora, der tidligere tabte til Katrine Zinck. Katrine bliver selv nummer 5 i denne finale, mens Thomas Ibsen Nielsen og Ronnie Dalsgaard blev hhv. nr. 11 og 12 for herrerne. Tillykke til Line med bronzemedaljen!

 

 

 

 

De to piger var sammen forsvarende europamestre i holdkappen board rescue race, men ved dette EM måtte de desværre se sig henvist til en ærgerlig sjetteplads i de skrappe bølger. I samme løb for herrerne fik vi en samlet ottendeplads.

 

En holdkap, der heldigvis sluttede bedre for de danske piger, var rescue tube relay'en, hvor pigerne hev en flot tredjeplads og bronzemedalje hjem. Pigerne blev besejret af to stærke hold fra Spanien og Tyskland, men de sikrede Danmark den første bronzemedalje ved stævnet - løbet blev afviklet i går, torsdag. De danske herrer blev samlet nummer fem. Tillykke til pigerne!

 

 

Derudover bød stævnet på en masse flotte finaler både i går og i dag.

 

I går stod den på ski race, hvor Katrine Zinck Leth-Espensen blev 5'er, Julie Fischer Vinther Christensen blev 12'er, Ronnie Dalsgaard 9'er og Thomas Ibsen Nielsen 11'er.

 

Desuden var det lige ved og næsten for kvindernes holdkap i ocean relay, hvor de måtte nøjes med en fjerdeplads. Herrerne tog sig af en samlet sjetteplads.

 

Og så viste Nikolaj Kirketerp-Møller flotte takter endnu engang, da han blev samlet 9'er i en hård finale i beach flags.

 

Dagen i dag bød, udover en individuel guld og bronze, på hhv. en 12. og 11. plads til Julie Zinck Leth-Espensen og Nikolaj Kirketerp-Møller i disciplinen surf race. Julie Fischer Vinther Christensen stod for en 12. plads i finalen i beach sprint.

 

Og så sluttede de to danske holdkapper af med at blive hhv. nummer 4 for damer og nummer 9 for herrer i beach sprint relay'en.

 

Alt i alt nogle rigtig gode præstationer af det danske hold, som vi vil samle op på i de kommende dage. Herunder kan du nyde nogle fede billeder af hele EM-holdet fra stranden i Wales.

 

 

 

 

Se alle resultater her.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.