Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Ronnie Dalsgaard i aktion ved VM i Livredning


08-09-2016 19:00:00:
Af: Anna Birkbak

I går startede konkurrencerne for de danske livreddere ved VM i Livredning i Eindhoven og Noordwijk, Holland. Ronnie Dalsgaard var første dansker i aktion - Katrine Zinck er klar til stranden lørdag!


VM i Konkurrecelivredning er i gang, og Danmark er repræsenteret af to livreddere:

 

  • Ronnie Dalsgaard, Klampenborg SLSC
  • Katrine Zinck Leth-Espensen, Klampenborg SLSC

 

I år foregår konkurrencerne i hhv. Eindhoven (pooldelen) og på stranden ved Noordwijk i Holland. Mesterskaberne blev indledt i tirsdags med den større SERC-øvelse, som Danmark dog ikke deltager i grundet for få deltagere.

 

I går og i dag forløber pool-konkurrencerne, mens der fredag er hviledag, hvorefter havlivredningen skydes igang lørdag og søndag.

 

I går var Ronnie Dalsgaard i vandet, og her blev det til en samlet 12. plads i disciplinen 100 manikin tow med finner. Tiden var 54.87. Desværre levede finaleløbet ikke op til Ronnies indledende heat, der var klart bedre, idet Ronnie her svømmede 54.21, blot 11/100 fra sin egen danske og nordiske rekord.

 

Her til aften var Ronnie Dalsgaard så igen med videre til B-finalen fra indledende heats, denne gang i disciplinen 100 manikin carry med finner. Det blev til en samlet 15. plads i 49.20, men desværre levede løbet ligesom i går heller ikke op til det indledende. Her kunne Ronnie dog glæde sig over, at den indledende tid i 48.20 var ny verdensrekord for masters! Samtidig er det også ny dansk og nordisk rekord på distancen - Ronnie sletter sin egen rekord fra 2015 med 36/100.

 

Stort tillykke til Ronnie Dalsgaard med rekorden!

 

SvømmeSport har derudover fået fat på Katrine Zinck Leth-Espensen, der fortæller lidt om de kommende dage:

 

- I morgen er der fridag, hvor vi skal træne på stranden. Lørdag og søndag begynder de udendørs løb. Ronnie stiller op i surfrace, surf ski og oceanman. Jeg deltager i board race, surf ski og oceanwoman, fortæller Katrine.

 

Vi kan altså glæde os til to spændende dage på stranden i Noordwijk, som de to danskere efterhånden kender godt fra tidligere stævner.

 

Du kan finde alle resultater fra mesterskaberne her

 

Besøg desuden hjemmesiden for konkurrencelivredning og de forskellige discipliner på svoem.org

 

Følg med og se fede videoer på Livredningssport Danmarks Facebook-side

 

Se alle de danske og nordiske junior- og seniorrekorder for konkurrencelivredning på svoem.orgSe de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.