Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Vi er rigtig spændte på at konkurrere”


20-09-2013 10:35:42:
Af: Anna Birkbak

Michael Iwersen fra TrygFonden Kystlivredning fortæller om det danske hold til EM i IRB, disciplinerne og konkurrenterne.


I morgen, lørdag den 21. september, skydes EM i IRB i gang ved Amager Strand. IRB står for Inflatable Rescue Boat, og er en disciplin inden for konkurrencelivredning. Hvis du ikke har hørt om det før, kan du læse Dansk Svømmeunions pressemeddelelse om mesterskabet, der blev sendt ud den 18. september.

 

Vi har talt med uddannelsesleder ved TrygFonden Kystlivredning og stævneleder ved IRB Michael Iwersen for at høre, hvad vi kan forvente af et europamesterskab i IRB. Læs med her:

 

Hej Michael. Hvem stiller op for Danmark?

”Vi havde arbejdet på at få både Team Bade og Nordkystens Livredningstjeneste med, men de meldte desværre fra. Så det er en stor gruppe fra TrygFonden Kystlivredning, der stiller op – ét hold med instruktørerne og ét hold med livredderne. De bliver hhv. 9 og 15 deltagere på de to hold. Der er fire forskellige discipliner, og man er 3 personer om at gennemføre dem, så jo flere deltagere man har med, jo flere hold kan man stille op med. Man må nemlig gerne have flere hold i samme disciplin.”

 

Hvordan ser disciplinerne ud?

”Der er fire forskellige IRB-discipliner: Single Rescue, der går ud på, at én person ligger i vandet, én person styrer båden, og én person agerer livredder. Her gælder det om hurtigst at sejle båden ud, hive personen op af vandet, og sejle ind igen. Så er der Tube Rescue, der fungerer på samme måde som Single, bortset fra, at livredderen hopper i vandet og svømmer hen til personen, der er i fare, med en redningstorpedo. Derefter bjærges vedkommende ind til båden, og der sejles ind til land. Så er der Mass Rescue, som er en Single Rescue x 2. Det vil sige, at der er to personer i vandet, som skal hentes én efter én med båden. Og til sidst er der Team Rescue, der består af to besætninger, som udfører en Single Rescue hver efter tur, så det fungerer som en stafet. Her skal man bruge 6 personer til de to besætninger.”

 

Hvordan ser modstanderne ud?

”I år kommer der hold fra Polen, Letland, Tyskland, Belgien og England. Danskerne har gjort det godt ved andre EM og VM, og vi har også taget medaljer. Så jeg regner med, at det bliver en kamp imellem Tyskland, Danmark og England, der er forhåndsfavoritter. Jeg forventer, at det bliver et spændende opgør, for vi er rigtig spændte på at konkurrere imod de andre lande. Men der er klart gået konkurrence imellem de to danske hold også! Det bliver en spændende dyst med et tæt opgør.”

 

Mange tak til Michael Iwersen for sine inputs! Du kan finde mere information om mesterskabet her, blandt andet en kort, fed video der demonstrerer, hvor hurtigt man faktisk kan samle personer op af vandet.

Her kan du se en stribe virkelig gode billeder med IRB-deltagerne i aktion!

 

 Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.